fbpx
bedre wifi på kontoret

9 tips til at få bedre wifi på kontoret

Lad ikke langsom og usikker wifi påvirke kontorets produktivitet. Tag et kig på disse 9 tips, som kan give dig bedre wifi på kontoret.

Muligheden for trådløst at kunne oprette forbindelse til internettet giver dig frihed og fleksibilitet – I hvert fald så længe du kan opnå en god og stabil forbindelse.

Du bliver frustreret når din wifi-forbindelse er så svag eller ustabil, at det tager lang tid at loade sider på nettet eller tilgår netværksressourcer. Det bliver hurtigt pinligt, når dine kunder begynder at klage, fordi dine videokonferenceopkald bliver ved med at fryse.

Ønsker du professionel rådgivning i forbindelse med at optimere dit wifi på kontoret, så kan du læse mere her

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

1. Giv dit access point lov til at leve

Det kan være frustrerende at føre en samtale gennem en lukket dør. Dine ord bliver dæmpet, og du mangler den klarhed, du får fra en ansigt til ansigt-samtale, hvor du kan se udtryk og bedre opdage nuancer.

Den samme idé gælder, når dit access point bor i et skab. De lukkede omgivelser blokerer signalet fra at nå ud til enhederne på kontoret. Så giv dit access point plads til at leve og udføre sit arbejde.

2. Placer dit access point centralt

Hvem bruger kontorets wifi, og hvor er de? Dit access point skal være placeret centralt for disse brugere.

Som en generel retningslinje kan du placere dit access point så centralt som muligt, og det er så det. Hvis de fleste på dit kontor bruger en kablet forbindelse, så er det endnu vigtigere at placere dit access point, hvor de wifi-specifikke brugere befinder sig.

3. Tag wifi til nye højder

Dit access point kan være placeret for lavt, så giv den noget højde. Faktisk skal du ikke være bange for at montere den i loftet.

Størstedelen af access points sender deres signaler ud modsat placeringen af deres monteringsbeslag. Så har du placeret dit access point et sted, hvor størstedelen af signalet bliver sendt direkte ind i en mur?

4. Giv dit access point lidt kvalitetstid alene

Access points ses ofte placeret samme sted som dine servere og andet teknisk udstyr. Desværre kan andet elektronisk udstyr forstyrre dit access points signalstyrke.

Lad ikke dit access point kæmpe med andet udstyr, om at levere en god og stabil dækning til alle på kontoret.

5. Tænk over hvordan dine enheder skal modtage signalet

Hvis du primært anvender en trådløs wifi forbindelse til at forbinde til internettet, så skal du tænke over hvordan dine enheder modtager signalet. De fleste bærbare computere, har små indbyggede antenner, som på samme måde som dit access point, også skal have plads til at leve. Placer din bærbare computer så den har frit udsyn til dit access point.

Stationære computere, har enten en intern eller ekstern antenne. Hvis antennerne ikke har frit udsyn til dit access point, kan de have svært ved at få en god og stabil forbindelse. Du kan tilkøbe ekstra antenner til både bærbare og stationære computere.

6. Vær den unikke

Din bygning kan have flere wifi-netværk, som overlapper hinanden. Jo flere virksomheder som befinder sig i samme bygning eller område, desto større potentiale er der for overbelastning af wifi-signalets kanaler.

På samme måde som signalet til dit tv i gamle dage, kunne have støj og til tider skulle justeres, så kan du gøre det samme for dit wifi-signal. Dit access point kan blive indstillet til automatisk at kontrollere den bedste kanal. På den måde sikrer du dig, at signalet ikke kæmper med andre signaler om at levere god dækning til dig.

7. Gør det netværk mere intelligent

Vi bruger ikke adgangen til internettet på samme måde. Nogle har behov for at flytte store mængder filer frem og tilbage over netværket, andre har behov for en god og stabil forbindelse til at foretage fejlfrie videoopkald med kunder og samarbejdspartnere.

Derfor kan du med fordel indstille dit udstyr til at prioritere bestemt former for opgaver. På den måde ved dit netværk, hvilke opgaver der er de vigtigste for netop dig.

8. Begræns dit gæstenetværks båndbredde

Mange virksomheder får gæster, som har behov for en internetforbindelse. Men skal dine gæster kunne trække ubegrænset båndbredde på bekostning af dine medarbejdere? Mange virksomheder bruger et gæstenetværk til klienter, kunder og andre besøgende, og kraftig brug af dette netværk kan påvirke dit hovednetværk. Begræns dit gæstenetværks båndbredde, så dit hovednetværk forbliver lykkeligt og stabilt.

9. Kontroller, om der er dækning på hele kontoret

Selvom du har gennemført alle ovenstående tips, så kan der stadig opstå huller i din trådløse dækning. Du kan med din telefon kontrollere dækningen på hele kontoret, ved at danne et såkaldt heatmap. Søg på ”wifi heatmap” i din appstore. Med et heatmap i hånden kan løsningen være et simpelt spørgsmål om at flytte din router til en ny position. I nogle tilfælde skal du muligvis udvide dit netværk eller opgradere dit access point.

Du kan læse mere om wifi heatmaps her

Tillykke – Du ved nu hvordan du optimerer dit netværk

Hvis du følger de ovenstående tips til at optimere dit netværk, vil du opleve markant bedre wifi på kontoret. Ofte ser vi at dårlig wifi på kontoret skyldes forskellige faktorer, og den optimale løsningen kan blive mere kompleks. Men hvis du har styr på det fundamentale, så er du godt stillet.

ADMINISTRERET OG BESKYTTET NETVÆRK

Professionelle netværksløsninger

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i dine nuværende løsning.

yubico

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel?

Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i dine nuværende løsning.

En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Den hybride arbejdsplads – Hvordan ser din BYOD-politik ud?

Den hybride arbejdsplads – Hvordan ser din BYOD-politik ud?

Før pandemien brød ud, tænkte virksomhederne allerede på og implementerede BYOD-politikker. Men ligesom så meget andet af den digitale omstilling, der foregik under pandemien, satte den hurtige fremkomst af hjemmearbejde skub i implementeringen af disse politikker.

Den hybride arbejdsplads – Cybertruslerne udvikler sig – vær på forkant!

Den hybride arbejdsplads – Cybertruslerne udvikler sig – vær på forkant!

Udviklingen i fjernarbejde og hybridt arbejde har været guld værd for cyberkriminelle, der forsøger at trænge ind i virksomheders systemer. I takt med at virksomheder opbygger deres langsigtede modeller for hybridt arbejde, er det derfor meget vigtigt, at de har disse trusler i baghovedet og arbejder proaktivt på at afhjælpe dem.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM's tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM's tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This