fbpx
bedre wifi på kontoret

9 tips til at få bedre wifi på kontoret

Lad ikke langsom og usikker wifi påvirke kontorets produktivitet. Tag et kig på disse 9 tips, som kan give dig bedre wifi på kontoret.

Muligheden for trådløst at kunne oprette forbindelse til internettet giver dig frihed og fleksibilitet – I hvert fald så længe du kan opnå en god og stabil forbindelse.

Du bliver frustreret når din wifi-forbindelse er så svag eller ustabil, at det tager lang tid at loade sider på nettet eller tilgår netværksressourcer. Det bliver hurtigt pinligt, når dine kunder begynder at klage, fordi dine videokonferenceopkald bliver ved med at fryse.

Ønsker du professionel rådgivning i forbindelse med at optimere dit wifi på kontoret, så kan du læse mere her

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  1. Giv dit access point lov til at leve

  Det kan være frustrerende at føre en samtale gennem en lukket dør. Dine ord bliver dæmpet, og du mangler den klarhed, du får fra en ansigt til ansigt-samtale, hvor du kan se udtryk og bedre opdage nuancer.

  Den samme idé gælder, når dit access point bor i et skab. De lukkede omgivelser blokerer signalet fra at nå ud til enhederne på kontoret. Så giv dit access point plads til at leve og udføre sit arbejde.

  2. Placer dit access point centralt

  Hvem bruger kontorets wifi, og hvor er de? Dit access point skal være placeret centralt for disse brugere.

  Som en generel retningslinje kan du placere dit access point så centralt som muligt, og det er så det. Hvis de fleste på dit kontor bruger en kablet forbindelse, så er det endnu vigtigere at placere dit access point, hvor de wifi-specifikke brugere befinder sig.

  3. Tag wifi til nye højder

  Dit access point kan være placeret for lavt, så giv den noget højde. Faktisk skal du ikke være bange for at montere den i loftet.

  Størstedelen af access points sender deres signaler ud modsat placeringen af deres monteringsbeslag. Så har du placeret dit access point et sted, hvor størstedelen af signalet bliver sendt direkte ind i en mur?

  4. Giv dit access point lidt kvalitetstid alene

  Access points ses ofte placeret samme sted som dine servere og andet teknisk udstyr. Desværre kan andet elektronisk udstyr forstyrre dit access points signalstyrke.

  Lad ikke dit access point kæmpe med andet udstyr, om at levere en god og stabil dækning til alle på kontoret.

  5. Tænk over hvordan dine enheder skal modtage signalet

  Hvis du primært anvender en trådløs wifi forbindelse til at forbinde til internettet, så skal du tænke over hvordan dine enheder modtager signalet. De fleste bærbare computere, har små indbyggede antenner, som på samme måde som dit access point, også skal have plads til at leve. Placer din bærbare computer så den har frit udsyn til dit access point.

  Stationære computere, har enten en intern eller ekstern antenne. Hvis antennerne ikke har frit udsyn til dit access point, kan de have svært ved at få en god og stabil forbindelse. Du kan tilkøbe ekstra antenner til både bærbare og stationære computere.

  6. Vær den unikke

  Din bygning kan have flere wifi-netværk, som overlapper hinanden. Jo flere virksomheder som befinder sig i samme bygning eller område, desto større potentiale er der for overbelastning af wifi-signalets kanaler.

  På samme måde som signalet til dit tv i gamle dage, kunne have støj og til tider skulle justeres, så kan du gøre det samme for dit wifi-signal. Dit access point kan blive indstillet til automatisk at kontrollere den bedste kanal. På den måde sikrer du dig, at signalet ikke kæmper med andre signaler om at levere god dækning til dig.

  7. Gør det netværk mere intelligent

  Vi bruger ikke adgangen til internettet på samme måde. Nogle har behov for at flytte store mængder filer frem og tilbage over netværket, andre har behov for en god og stabil forbindelse til at foretage fejlfrie videoopkald med kunder og samarbejdspartnere.

  Derfor kan du med fordel indstille dit udstyr til at prioritere bestemt former for opgaver. På den måde ved dit netværk, hvilke opgaver der er de vigtigste for netop dig.

  8. Begræns dit gæstenetværks båndbredde

  Mange virksomheder får gæster, som har behov for en internetforbindelse. Men skal dine gæster kunne trække ubegrænset båndbredde på bekostning af dine medarbejdere? Mange virksomheder bruger et gæstenetværk til klienter, kunder og andre besøgende, og kraftig brug af dette netværk kan påvirke dit hovednetværk. Begræns dit gæstenetværks båndbredde, så dit hovednetværk forbliver lykkeligt og stabilt.

  9. Kontroller, om der er dækning på hele kontoret

  Selvom du har gennemført alle ovenstående tips, så kan der stadig opstå huller i din trådløse dækning. Du kan med din telefon kontrollere dækningen på hele kontoret, ved at danne et såkaldt heatmap. Søg på ”wifi heatmap” i din appstore. Med et heatmap i hånden kan løsningen være et simpelt spørgsmål om at flytte din router til en ny position. I nogle tilfælde skal du muligvis udvide dit netværk eller opgradere dit access point.

  Du kan læse mere om wifi heatmaps her

  Tillykke – Du ved nu hvordan du optimerer dit netværk

  Hvis du følger de ovenstående tips til at optimere dit netværk, vil du opleve markant bedre wifi på kontoret. Ofte ser vi at dårlig wifi på kontoret skyldes forskellige faktorer, og den optimale løsningen kan blive mere kompleks. Men hvis du har styr på det fundamentale, så er du godt stillet.

  WI-FI TIL ERHVERV

  Professionel wi-fi løsning til erhverv

  Vil du også have et sikkert og stabilt wi-fi netværk til din virksomhed? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.

  yubico

  ADMINISTRERET OG BESKYTTET NETVÆRK

  Professionelle netværksløsninger

  Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.

  yubico

  Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel?

  Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i dine nuværende løsning.

   Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

   En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.

   Vi samler på glade kunder

   Mød vores kunder

   Nyheder

   Seneste artikler

   Windows 11 for virksomheder

   Windows 11 for virksomheder

   Windows 11 – Fordelene ved Windows 11 for små og mellemstore virksomheder. Hvorfor skal du skifte inden 2025?

   Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

   Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

   Microsofts IT-sikkerhedsløsninger er skabt for at hjælpe virksomheder med at beskytte sig mod trusler, sikre deres data og identiteter, og overholde lovgivning og privatlivets fred.

   Moderne enhedshåndtering

   Moderne enhedshåndtering

   Moderne enhedshåndtering er blevet en nødvendighed i dagens arbejdsmiljø, hvor hybridarbejde og et udviklende trusselslandskab er normen

   //Test til get url
   // Test til get formcapture 310523