fbpx
bedre wifi på kontoret

Dårlig wifi-dækning på kontoret?

Disse 12 materialer blokerer dine signaler!

Hvilke materialer blokerer dit wifi-signal?

Trådløst internet er en af de største ting, der nogensinde er sket med teknologi. Du har friheden til at få adgang til internettet hvor som helst i dit hjem eller din kontorbygning. Men hvorfor svækkes eller forsvinder din wifi-forbindelse helt i visse rum?

Alle trådløse forbindelsesenheder er modtagelige for trådløse forstyrrelser, og wifi er ingen undtagelse. Der er mange forhindringer i et hjem eller i kontorbygninger, der forstyrrer dit signal – de vigtigste syndere er byggematerialer. Tænk over hvordan du indretter dig, så du undgår dårlig wifi-dækning på kontoret.

Hvad er et wifi-signal?

Dine access points sender trådløse radiobølger for at kommunikere med dine trådløse enheder. Bølgerne er en del af det elektromagnetiske spektrum. Alt, der blokerer radiobølgernes vej eller forårsager elektromagnetisk interferens, blokerer eller svækker signalet.

gratis ebog

9 myter om Microsoft 365 og skyen

Når du overvejer at drive din forretning fra skyen, skal du kunne skille fakta fra fiktion.

Materialer, der forstyrrer dit wifi-signal

Byggematerialer er de ultimative wifi-signalblokkere, men de er ikke de eneste forhindringer. Signalinterferens kan også skyldes fysiske objekter og radiobølger fra andre enheder. Følgende liste er rangeret efter hvor ”gode” de er til at forstyrre dit signal, og give dig dårlig wifi-dækning på kontoret.

Metal

Det ultimative signalblokerende materiale er metal.

Metal er det sværeste materiale at trænge igennem, fordi det er en leder af elektricitet. Hvad har elektricitet at gøre med wifi Radiobølger er elektromagnetiske, hvilket betyder, at metal har evnen til at absorbere dem.

Alt, der har metal, såsom metalgardiner, døre, møbler, infrastruktur og vægge, kan reducere eller fuldstændigt blokere wifi-signalet. Jo mere metal der er mellem din dit access point og den tilsluttede enhed, des værre bliver wifi-signalet.

Beton

Wifi-signaler har det ikke godt med beton; det er et af de tykkeste byggematerialer. Som følge heraf har wifi-signalet svært ved at passere gennem betonvægge og gulve. Især hvis der er anvendt et metalnet som forstærkning.

Jo tykkere beton, des sværere er det for signalet at trænge igennem.

Gips belægning med metalnet

Gips består af kalk, gips eller cement, der bruges til at belægge vægge og lofter. Typisk er tykkelsen mellem 1cm til 2cm. Selvom gipsvægge ikke er ekstremt tykke, vil de bremse wifi-signalet, når det bevæger sig gennem materialet.

Mange moderne bygninger bruger et metalnet i gipsen der fungerer som en ramme for indvendige vægge. Lejlighedsvis bruges det til betonlofter og gulve.  Da dette metalnet består af metal kan wifi-signalet reduceres eller blokeres kraftigt.

Keramiske fliser

Et andet almindeligt materiale, der bruges til vægge og gulve er keramiske fliser.

Ligesom ved gipsvægge svækkes wifi-signalet, når det bevæger sig gennem keramiske fliser. Selve fliseklæberen som anvendes til fliserne, påvirker også signalet. En kombination af disse materialer øger mængden af signal forstyrrelser.

Vinduer og glas

Jeg ved, hvad du tænker … Hvordan kan vinduer og glas påvirke mit wifi-signal? De er gennemsigtige og ikke så tykke som vægge. Men lad ikke deres gennemsigtige udseende bedrage dig.

Mens vinduer er gode til at lade lys komme igennem, forstyrrer de dit signal ved at reflektere det. Især moderne energioptimerede vinduer. De har en metalfilm, der hjælper med energiforbruget. Derfor kan de blokere og afspejle signalet mere end et ældre vindue.

Tonet glas er designet med specifikke materialer til at blokere lyset og findes ofte i en række farver. Ligesom energioptimerede vinduer indeholder de nogle gange en metalfilm, der forstyrrer specifikke radiosignaler.

Spejle

I lighed med vinduer er spejle også reflekterende. Alle spejle består af et tyndt lag metal på et stykke glas. På grund af metalunderlaget forårsager de elektromagnetiske forstyrrelser.

Den effekt, et spejl har på dit wifi-signal, afhænger af spejlets størrelse. For eksempel vil en spejlvæg forstyrre wifi-signalet mere end et lille dekorativt spejl.

Alm. Gipsplader

Gipsvægge og derved gipsplader er et af de mest almindelige byggematerialer. Det har den mindste indflydelse på dit trådløse signal.

Selvom det ikke påvirker signalet væsentligt, kan det svække det lidt, når det bevæger sig gennem væggene.

Andre enheder der anvender 2.4 GHz frekvenser

Som tidligere nævnt er wifi blot radiobølger. Normalt bruger vores enheder to radiofrekvenser til at transmittere information – 2,4 GHz og 5 GHz. 2,4 GHz frekvensbåndet er et overfyldt område; mange enheder, såsom babyalarmer, trådløse telefoner, trådløse headset, walkie-talkies, garageportåbnere og Bluetooth-enheder, anvender 2,4 GHz-båndet.

Specifikke wifi-standarder er vedtaget for at strukturere, hvordan wifi-enheder kommunikerer med hinanden for at reducere signalforstyrrelser og forbedre wifi-hastigheder generelt. Mange af de nævnte enheder kræver imidlertid ikke en internetforbindelse, så de tager ikke del i strukturen. Som et resultat svækkes wifi-signalet på grund af interferens forårsaget af andre radiobølger.

Andre trådløse netværk

Hvis du åbner dine indstillinger og ser på de tilgængelige trådløse netværk, hvor mange forskellige netværksnavne (SSID’er) kan du se? Ethvert trådløst netværk, der er i nærheden af dit, kan hindre og derved reducere din forbindelse.

2,4 GHz- og 5 GHz -båndet består af flere wifi-kanaler, der bruges til at sende og modtage data. Hvis din nabos netværk bruger den samme trådløse kanal som din eller en overlappende kanal, påvirkes din båndbredde og hastighed.

De fleste routere giver dig mulighed for at skifte til en anden kanal for at reducere mængden af interferens. Derudover giver dual-band routere dig mulighed for at skifte mellem 2,4 GHz og 5 GHz frekvensen. Som et resultat reduceres netværksinterferens kraftigt.

Selvom man skulle tro at mange netværk ville give en god forbindelse, så kan det give dig dårlig wifi-dækning på kontoret.

Den bedste løsning er at få en professionel løsning til dit netværk. Læs mere her

Vand

Alt med store mængder vand, såsom fisketanke, indendørs vandfaldsmure og vandet inde i menneskelige kroppe, forstyrrer wifi-signaler.

Hvordan påvirker vand wifi-signalet?
Urenhederne i vand gør det til en leder af elektricitet, hvilket betyder, at vand har evnen til at absorbere wifi-signalet. Derudover reflekterer og bryder vand lydbølger, hvilket får dem til at tage længere tid at rejse mellem dine tilsluttede enheder og det trådløse access point (og omvendt).

Hårde hvidevarer

Husholdningsapparater, som køleskabe, opvaskemaskiner, komfurer, ovne og mikrobølgeovne, består af elektriske komponenter og metaller, hvilket gør dem til en kilde til elektrisk interferens.

Møbler

De fleste virksomheder har masser af møbler i dem: kommoder, sofaer, borde, stole, skriveborde og meget mere. Hvert element varierer i størrelse, tykkelse, form og materiale.

Ethvert møbel reducerer signalet, når det bevæger sig fra punkt A til punkt B. Jo tættere og tykkere møblet er, des svagere bliver signalet.

Hvordan måles wifi-signalstyrke?

Wifi-ikonet på dine elektroniske enheder illustrerer en generel styrke af dit wifi-signal, men det giver dig ikke det korrekte billede af signalet.

Der er mange forskellige måder at måle wifi-styrke på. Brugen af dBm (decibel-milliwatt) målinger er den mindst komplicerede og mest almindelige metode.

dBm udtrykkes i negative tal; signalstyrken kan variere fra -30 til -90 dBm. Hvad betyder det?

  • -30 dBm: Repræsenterer det bedst mulige signal. Det opnås normalt ved at stå ved siden af et access point.
  • -50 dBm: Alt inden for dette område vil opleves som et fremragende signal.
  • -60 dBm: Pålidelig signalstyrke.
  • -70 dBm: Ikke et stærkt signal.
  • -80 dBm: Upålidelig signalstyrke.
  • -90 dBm: En trådløs forbindelse er næsten umulig.

Jo tættere du er på -30 dBm, jo ​​bedre og stærkere vil signalet være.

For at måle din signalstyrke på din mobiltelefon, tablet eller en hvilken som helst trådløs enhed kan du bruge WiFi Analyzer – WiFi Signal Meter App til Android eller WiFi Status App til iOS. Apps er ekstremt nemme at bruge. Du kan udføre flere tests i forskellige rum og se, hvilke byggematerialer der har størst indflydelse på din ydeevne. Tænk over hvordan du indretter dig, så du undgår dårlig wifi-dækning på kontoret.

ADMINISTRERET OG BESKYTTET NETVÆRK

Professionelle netværksløsninger

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i dine nuværende løsning.

yubico

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel?

Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i dine nuværende løsning.

En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Hold din computer sikker derhjemme

Hold din computer sikker derhjemme

Vigtige ting du skal vide som forberedelse til Windows 11 – Hvis en virksomhed ikke forbereder sig kan de ende med uventet nedetid.

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

I dag er virksomheder mere end nogensinde tidligere forbundet på global skala. Langt de fleste virksomheder har forbindelse til internettet, hvilket gør det meget lettere at udføre mange opgaver og forretningsfunktioner.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM’s tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM’s tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This