Dårlig wifi-dækning på kontoret?
Disse 12 materialer blokerer dine signaler!
Hvilke materialer blokerer dit wifi-signal?
Trådløst internet er en af de største ting, der nogensinde er sket med teknologi. Du har friheden til at få adgang til internettet hvor som helst i dit hjem eller din kontorbygning. Men hvorfor svækkes eller forsvinder din wifi-forbindelse helt i visse rum?
Alle trådløse forbindelsesenheder er modtagelige for trådløse forstyrrelser, og wifi er ingen undtagelse. Der er mange forhindringer i et hjem eller i kontorbygninger, der forstyrrer dit signal – de vigtigste syndere er byggematerialer. Tænk over hvordan du indretter dig, så du undgår dårlig wifi-dækning på kontoret.
Hvad er et wifi-signal?
Dine access points sender trådløse radiobølger for at kommunikere med dine trådløse enheder. Bølgerne er en del af det elektromagnetiske spektrum. Alt, der blokerer radiobølgernes vej eller forårsager elektromagnetisk interferens, blokerer eller svækker signalet.
Materialer, der forstyrrer dit wifi-signal
Byggematerialer er de ultimative wifi-signalblokkere, men de er ikke de eneste forhindringer. Signalinterferens kan også skyldes fysiske objekter og radiobølger fra andre enheder. Følgende liste er rangeret efter hvor ”gode” de er til at forstyrre dit signal, og give dig dårlig wifi-dækning på kontoret.
Metal
Det ultimative signalblokerende materiale er metal.
Metal er det sværeste materiale at trænge igennem, fordi det er en leder af elektricitet. Hvad har elektricitet at gøre med wifi Radiobølger er elektromagnetiske, hvilket betyder, at metal har evnen til at absorbere dem.
Alt, der har metal, såsom metalgardiner, døre, møbler, infrastruktur og vægge, kan reducere eller fuldstændigt blokere wifi-signalet. Jo mere metal der er mellem din dit access point og den tilsluttede enhed, des værre bliver wifi-signalet.
Beton
Wifi-signaler har det ikke godt med beton; det er et af de tykkeste byggematerialer. Som følge heraf har wifi-signalet svært ved at passere gennem betonvægge og gulve. Især hvis der er anvendt et metalnet som forstærkning.
Jo tykkere beton, des sværere er det for signalet at trænge igennem.
Gips belægning med metalnet
Gips består af kalk, gips eller cement, der bruges til at belægge vægge og lofter. Typisk er tykkelsen mellem 1cm til 2cm. Selvom gipsvægge ikke er ekstremt tykke, vil de bremse wifi-signalet, når det bevæger sig gennem materialet.
Mange moderne bygninger bruger et metalnet i gipsen der fungerer som en ramme for indvendige vægge. Lejlighedsvis bruges det til betonlofter og gulve. Da dette metalnet består af metal kan wifi-signalet reduceres eller blokeres kraftigt.
Keramiske fliser
Et andet almindeligt materiale, der bruges til vægge og gulve er keramiske fliser.
Ligesom ved gipsvægge svækkes wifi-signalet, når det bevæger sig gennem keramiske fliser. Selve fliseklæberen som anvendes til fliserne, påvirker også signalet. En kombination af disse materialer øger mængden af signal forstyrrelser.
Vinduer og glas
Jeg ved, hvad du tænker … Hvordan kan vinduer og glas påvirke mit wifi-signal? De er gennemsigtige og ikke så tykke som vægge. Men lad ikke deres gennemsigtige udseende bedrage dig.
Mens vinduer er gode til at lade lys komme igennem, forstyrrer de dit signal ved at reflektere det. Især moderne energioptimerede vinduer. De har en metalfilm, der hjælper med energiforbruget. Derfor kan de blokere og afspejle signalet mere end et ældre vindue.
Tonet glas er designet med specifikke materialer til at blokere lyset og findes ofte i en række farver. Ligesom energioptimerede vinduer indeholder de nogle gange en metalfilm, der forstyrrer specifikke radiosignaler.
Spejle
I lighed med vinduer er spejle også reflekterende. Alle spejle består af et tyndt lag metal på et stykke glas. På grund af metalunderlaget forårsager de elektromagnetiske forstyrrelser.
Den effekt, et spejl har på dit wifi-signal, afhænger af spejlets størrelse. For eksempel vil en spejlvæg forstyrre wifi-signalet mere end et lille dekorativt spejl.
Alm. Gipsplader
Gipsvægge og derved gipsplader er et af de mest almindelige byggematerialer. Det har den mindste indflydelse på dit trådløse signal.
Selvom det ikke påvirker signalet væsentligt, kan det svække det lidt, når det bevæger sig gennem væggene.
Andre enheder der anvender 2.4 GHz frekvenser
Som tidligere nævnt er wifi blot radiobølger. Normalt bruger vores enheder to radiofrekvenser til at transmittere information – 2,4 GHz og 5 GHz. 2,4 GHz frekvensbåndet er et overfyldt område; mange enheder, såsom babyalarmer, trådløse telefoner, trådløse headset, walkie-talkies, garageportåbnere og Bluetooth-enheder, anvender 2,4 GHz-båndet.
Specifikke wifi-standarder er vedtaget for at strukturere, hvordan wifi-enheder kommunikerer med hinanden for at reducere signalforstyrrelser og forbedre wifi-hastigheder generelt. Mange af de nævnte enheder kræver imidlertid ikke en internetforbindelse, så de tager ikke del i strukturen. Som et resultat svækkes wifi-signalet på grund af interferens forårsaget af andre radiobølger.
Andre trådløse netværk
Hvis du åbner dine indstillinger og ser på de tilgængelige trådløse netværk, hvor mange forskellige netværksnavne (SSID’er) kan du se? Ethvert trådløst netværk, der er i nærheden af dit, kan hindre og derved reducere din forbindelse.
2,4 GHz- og 5 GHz -båndet består af flere wifi-kanaler, der bruges til at sende og modtage data. Hvis din nabos netværk bruger den samme trådløse kanal som din eller en overlappende kanal, påvirkes din båndbredde og hastighed.
De fleste routere giver dig mulighed for at skifte til en anden kanal for at reducere mængden af interferens. Derudover giver dual-band routere dig mulighed for at skifte mellem 2,4 GHz og 5 GHz frekvensen. Som et resultat reduceres netværksinterferens kraftigt.
Selvom man skulle tro at mange netværk ville give en god forbindelse, så kan det give dig dårlig wifi-dækning på kontoret.
Den bedste løsning er at få en professionel løsning til dit netværk. Læs mere her
Vand
Alt med store mængder vand, såsom fisketanke, indendørs vandfaldsmure og vandet inde i menneskelige kroppe, forstyrrer wifi-signaler.
Hvordan påvirker vand wifi-signalet?
Urenhederne i vand gør det til en leder af elektricitet, hvilket betyder, at vand har evnen til at absorbere wifi-signalet. Derudover reflekterer og bryder vand lydbølger, hvilket får dem til at tage længere tid at rejse mellem dine tilsluttede enheder og det trådløse access point (og omvendt).
Hårde hvidevarer
Husholdningsapparater, som køleskabe, opvaskemaskiner, komfurer, ovne og mikrobølgeovne, består af elektriske komponenter og metaller, hvilket gør dem til en kilde til elektrisk interferens.
Møbler
De fleste virksomheder har masser af møbler i dem: kommoder, sofaer, borde, stole, skriveborde og meget mere. Hvert element varierer i størrelse, tykkelse, form og materiale.
Ethvert møbel reducerer signalet, når det bevæger sig fra punkt A til punkt B. Jo tættere og tykkere møblet er, des svagere bliver signalet.
Hvordan måles wifi-signalstyrke?
Wifi-ikonet på dine elektroniske enheder illustrerer en generel styrke af dit wifi-signal, men det giver dig ikke det korrekte billede af signalet.
Der er mange forskellige måder at måle wifi-styrke på. Brugen af dBm (decibel-milliwatt) målinger er den mindst komplicerede og mest almindelige metode.
dBm udtrykkes i negative tal; signalstyrken kan variere fra -30 til -90 dBm. Hvad betyder det?
- -30 dBm: Repræsenterer det bedst mulige signal. Det opnås normalt ved at stå ved siden af et access point.
- -50 dBm: Alt inden for dette område vil opleves som et fremragende signal.
- -60 dBm: Pålidelig signalstyrke.
- -70 dBm: Ikke et stærkt signal.
- -80 dBm: Upålidelig signalstyrke.
- -90 dBm: En trådløs forbindelse er næsten umulig.
Jo tættere du er på -30 dBm, jo bedre og stærkere vil signalet være.
For at måle din signalstyrke på din mobiltelefon, tablet eller en hvilken som helst trådløs enhed kan du bruge WiFi Analyzer – WiFi Signal Meter App til Android eller WiFiman til iOS. Apps er ekstremt nemme at bruge. Du kan udføre flere tests i forskellige rum og se, hvilke byggematerialer der har størst indflydelse på din ydeevne. Tænk over hvordan du indretter dig, så du undgår dårlig wifi-dækning på kontoret.
WI-FI TIL ERHVERV
Professionel wi-fi løsning til erhverv
Vil du også have et sikkert og stabilt wi-fi netværk til din virksomhed? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.
ADMINISTRERET OG BESKYTTET NETVÆRK
Professionelle netværksløsninger
Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.
Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel?
Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i dine nuværende løsning.
En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.
Nyheder
Seneste artikler
De 10 mest stillede spørgsmål om Epson EcoTank printere
De 10 mest stillede spørgsmål om Epson EcoTank printere – Lad os se på de 10 mest stillede spørgsmål om Epson EcoTank-printere!
Epson EcoTank: Et robust alternativ til de udfasede HP PageWide-modeller
Epson EcoTank: Et robust alternativ til de udfasede HP PageWide-modeller – EcoTank-modellerne er et pålideligt alternativ til HP PageWide.
Epson Ecotank vs. HP Laserprintere: Hvad er det rigtige for dig?
Epson Ecotank vs. HP Laserprintere: Hvad er det rigtige for dig? Vi sammenligner Epson Ecotank-printere med HP Laserprintere.
Epson EcoTank – Den gode printinvestering
Epson EcoTank – Den gode printinvestering – En printer, der kan spare dig og din virksomhed penge, tid og besvær på lang sigt.
90% af danske virksomheder har dårlig it-sikkerhed på deres mobiltelefoner
90% af danske virksomheder har dårlig it-sikkerhed på deres mobiltelefoner – Selvom det er et af virksomhedernes vigtigste redskab
Derfor er multifaktorgodkendelse vigtigt for dig
Multifaktorgodkendelse og Conditional Access er vigtigt for dig og din virksomhed – det hjælper dig med at beskytte din virksomhed og jeres data.