fbpx
Lokale til videokonferencer

5 faktorer du skal kende til, inden du opsætter et lokale til videokonferencer

Ved du, hvordan du etablerer et lokale til videokonferencer? Den måde, du konfigurerer dit konferencelokale på, påvirker i høj grad din videokonferencekvalitet, og dine møder generelt. Følgende vil vi give dig nogle korte retningslinjer for, hvordan du forbereder dit lokale til videokonferencer.

gratis ebog

9 myter om Microsoft 365 og skyen

Når du overvejer at drive din forretning fra skyen, skal du kunne skille fakta fra fiktion.

Dårlig wifi på kontoret - Illustration

1. God belysning

Et konferencelokale har behov for god belysning. Sørg for at rummet er godt og jævnt belyst fra lamper i loftet. Hvis du kan, skal du undgå at pege kameraet direkte mod evt. vinduer. Hvis du ikke kan gøre dette, så forsøg at få kontrol over udefra kommende lys, som løbende skifter. Det vil give dig kontrol over lyset i lokalet, og vil få kameraet til at yde bedre.

Et velbelyst lokale vil give dig en langt bedre videooplevelse, desuden er rum som er velbelyste også langt mere behagelige at befinde sig i.

Dårlig wifi på kontoret - Illustration

2. Kamerahøjde og placering

Når du skal montere både skærme og kameraer i et lokale, er det vigtigt at tænke på hvordan modtageren i den anden ende ser dig, og dine kollegaer. Hvis det er muligt, skal du placere kameraet i øjenhøjde med personerne i rummet, hvilket giver den mest naturlige orientering for en direkte samtale.

Det kan virke unaturligt, hvis kameraet er placeret for højt eller for lavt i forhold til mødedeltagere i rummet. Hvis det ikke er muligt at placere kameraet i øjenhøjde – fx hvis det er monteret over eller under et enkelt display – vælg da et kamera som kan justere synsvinklen, dette kan forbedre oplevelsen.

Dårlig wifi på kontoret - Illustration

3. Lyd og mikrofoner

Der er mange faktorer som spiller ind, når vi taler om god lyd. Gode mikrofoner kan bringe dig en del af vejen, men lydoptimeringen af rummet i sig selv er første skridt. Fx forværrer hårde betongulve lydkvaliteten mere, end tykke tæpper. Det samme gør sig gældende med glasvægge sammenlignet med tapetserede overflader med lyddæmpning.

Når du vælger mikrofoner til dit lokale er det vigtigt, at du tager højde for rummets brug. Hvis der fx er plads til 12 deltagere i rummet, så skal dine mikrofoner også kunne opfange lyd fra 12 personer. Der findes mange forskellige løsninger, men oftest er der på produkterne angivet i både antal personer og rækkevidde i meter som mikrofonen kan dække.

Dårlig wifi på kontoret - Illustration

4. Møbler og indretning

De fleste lokaler til videokonference har lange og smalle borde, men disse er ikke nødvendigvis ideelle. Et ovalt bord kan hjælpe deltagerne med at se både skærmen og hinanden uden at skulle bevæge sig for meget.

Stole med høj ryg kan også blokere andre deltageres udsyn til skærm og hinanden, så prøv at finde stole med lav ryg. Hvis kun få personer deltager i et møde, er det bedst for dem at sidde tæt sammen, fremfor i hver deres ende af rummet. På denne måde vil de alle være synlige for kameraet, og give den bedste oplevelse.

I meget små konferencelokaler, kan det være en fordel at anvende et kamera som har et bredt synsfelt. Fx Panacast fra Jabra 

Dårlig wifi på kontoret - Illustration

5. System og samarbejde

Der er gennem tiderne udviklet mange systemer til at afholde videokonferencer. Fælles for dem alle er at de har gennemgået en stor udvikling siden corona kom til i 2019.

En af de løsninger som har udviklet sig mest, er Microsoft Teams. Med Microsoft Teams og Microsoft Teams Room System kan du foruden at afholde videokonferencer også skabe et rum for samarbejde. Her er nogle af mulighederne med Teams Room Systems:

  • Fuldt videokonferencesystem som er understøttet af mange producenter -> Det er muligt at få udstyr, som er udarbejdet til meget små intime mødelokaler, til store konferencelokaler.
  • Integrer fuldt ud med Office-pakken fra Microsoft -> Gør det nemt at dele og arbejde i dokumenter direkte på skærmen sammen med de andre deltagere.
  • Virker på en bred vifte af enheder -> Når du inviterer eksterne til at deltage i dine møder, kan de gøre det fra næsten alle enheder. Computere, telefoner og tablets. Alt sammen uden at have installeret Teams.
  • Kan tale sammen med andre systemer -> Microsoft Teams Room Systems kan også inviteres til møder som ikke er oprettet i Teams. Fx er der understøttelse* til Cisco WebEx og Zoom
    *Der kan være begrænsninger i funktioner, når systemer blandes på tværs
  • Understøttelse af ”Content cams” -> Det er muligt at tilslutte et content cam til din løsningen, som gør det muligt at aflæse fx whiteboards i rummet, og dele indholdet med eksterne deltagere. Se fx Logitech Scribe her

Vælg den rette leverandør til dit kommende mødelokale

JDM har siden indtoget af moderne mødelokaler, leveret løsninger som er tidssvarende og forberedt til fremtiden. Som Microsoft Guld Parter og Logitech Business Partner, har vi den nødvendige viden, der skal til for at sikre dig den bedre oplevelse.

FÅ DET BEDSTE UD AF DINE MØDELOKALER

Møderum med Microsoft Teams

Møderum med Microsoft Teams er specialbyggede opkalds- og mødelokalløsninger, der leverer en indfødt Microsoft Teams-oplevelse med HD-lyd og video

yubico

Vil du også kunne afholde videokonferencer i gode omgivelser?

Kontakt os i dag for en uforpligtende gennemgang af mulighederne med Microsoft Teams og Microsoft Teams Room Systems.

En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Hold din computer sikker derhjemme

Hold din computer sikker derhjemme

Vigtige ting du skal vide som forberedelse til Windows 11 – Hvis en virksomhed ikke forbereder sig kan de ende med uventet nedetid.

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

I dag er virksomheder mere end nogensinde tidligere forbundet på global skala. Langt de fleste virksomheder har forbindelse til internettet, hvilket gør det meget lettere at udføre mange opgaver og forretningsfunktioner.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM’s tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM’s tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This