fbpx
PowerBI

5 fede måder at visualisere dine Dynamics 365 data på!

Hvorfor er datavisualisering vigtigt?

Datavisualisering er vigtig, fordi det giver virksomheder mulighed for at se mønstre og tendenser i data, som er svære at se og afkode i tekst- eller databaseform. Datavisualisering gør det nemmere at forstå store mængder data, og det kan hjælpe virksomheder med at træffe beslutninger baseret på data, fremfor mavefornemmelser og formodninger.

De grundlæggende fordele som datavisualisering giver dig er:​

 

 • Forbedret forståelse af komplekse data​: Ved at bruge visualiseringer til at analysere komplekse data kan du hurtigt se mønstre og relationer, som ville være svære at skelne fra tekst eller tal alene. Denne forbedrede forståelse kan hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger og løse problemer mere effektivt. Desuden kan datavisualisering også gøre dine data mere engagerende og interessante, hvilket kan hjælpe dig med at kommunikere dine resultater til andre mere effektivt.
 • Nemmere identifikation af trends og mønstre​: Vi mennesker er ikke gode til at se trends og tendenser i rå tal. Derfor anvender vi visualiseringer for at kunne identificere dem. I dag kan AI (Kunstig intelligens) være med til at gøre noget af arbejdet for os, og finde mønstre som vi ikke selv kan se og finde.
 • Forbedret kommunikation af datadrevet indsigt: Det er lettere at formidle et budskab, hvis det bliver kommunikeret godt. Fx er det lettere for ledelsen, at få indsigt i virksomhedens data, hvis den bliver præsenteret i et let læseligt format. Den øgede indsigt, gør dem i stand til at træffe beslutninger på baggrund af data de forstår, frem for data de tror de forstår.

5 måder at visualisere data på

Tragten

I det første eksempel kigger vi på ”tragten” som illustrationsværktøj, også kaldt ”Funnel”. Tragten anvendes bedst når der skal illustreres en datamængde som forandrer sig over tid i forhold til en forretningsproces.

Eksemplet her er for salgsperformance i en virksomhed. Vi kan se at der kommer mange leads ind til sælgerne, og i takt med at disse leads bliver behandlet bliver de kogt mere og mere ned til vunde salgsmuligheder.

Vi kan derfor følge et leads fra det opstår, til det ender med at blive en kunde. Undervejs får vi mere indblik. Vi kan se forholdet mellem netop de forskellige stadier i bruger i jeres virksomhed. Denne indsigt gør din virksomhed i stand til at se om flowet mellem stadierne er som ventet. Måske mister I mange leads tidligt i tragten, hvilket kan betyde at det måske er de forkerte leads som kommer ind. Måske mister I dem i tilbudsfasen, som måske kan være et tegn på at priserne ikke stemmer overens med forventningen hos kundeemnet.

Det kan være mange årsager til at de forskellige ting sker, og det er unikt for hver virksomhed. Men med tragten kan din virksomhed nu se hvad der sker, fremfor at formode det.

PowerBI Visualisering

Listen

Den gode gamle liste. Hvis du har anvendt Excel til at holde styr på fx kundeemner, så er du nok bekendt med lister. Lister kan være et godt værktøj til at inddele og strukturere data, som ikke indeholder for mange tværgående elementer.

I eksemplet her, har vi en liste over kundeemner de seneste 12 måneder. Listen er (for nu) opdelt efter virksomhedsnavn, og omsætning. Det er et simpelt indblik i hvilke kundemener som har skabt omsætning. Men hvem har stået for omsætningen?

Nu kan vi koble ”Sælger” på som parameter, og se hvilken sælger som har skabt omsætning på hvilke kunder. Det er også muligt at koble andre parametre på som fx lokation, varekategori osv.

Ideen er at du med den dynamisk liste som denne, kan blande dit datasæt på kryds og tværs. Du kan endda indhente data fra andet end dit CRM. Det kunne være data fra dit marketingautomation-system, som giver mulighed for at sammenligne hvilke marketingskannaler der resulterer i mest opsætning – Helt ned til den enkelte sælger. Det betyder altså at du kan sørge for at jeres sælgere får de leads som de har de bedste forudsætning for at vinde salget på.

PowerBI Visualisering

Kortet

Mange af vores data indeholder informationer om lokation. Det kan være adresser på virksomheder i vores kundedatabase, oprindelsesland på de varer vi indkøber, adresser på slutkunder som har bestilt service osv. Disse lokationsinformationer kan vi bruge aktivt.

I dette eksempel ser vi på noget så simpelt som ruteplanlægning. Vi danskere er ret gode til at estimere afstande og køretider mellem 2 punkter, så længe vi kan se dem på et kort. Det vil sige at vi med et kort over Danmark, hurtigt kan planlægge en optimal rute mellem punkter.

Så længe der kun er 2 punkter, er det nok lettere at bruge sin GPS i bilen, men hvad nu hvis du skal planlægge ruten for din montør, som skal servicere en række kunder i løbet af en dag? Her ønsker du en optimal rute til og fra flere lokationer.

Når kortet viser alle kunder med en serviceaftale, kan du let zoome ind og ud, og planlægge ruten optimalt.

PowerBI Visualisering

Hvad hvis?

De er sjældent at vi tænker i database strukturer når vi stiller spørgsmål. Derfor kan det være svært at få vist netop den data man ønsker, uden at skulle opsætte komplekse formler og omregninger. Men hvad nu hvis man blot kunne stille et spørgsmål til dine data, og at du så fik et svar retur du kunne bruge?

I eksemplet her ser vi på netop det. Du kan i ren tekst spørge dine data som indblik. Et eksempel kunne være dette spørgsmål: ”Hvad sker der hvis vores omsætning falder med 19%?”

Det smart er at dette spørgsmål kan videreformidles til andre datafelter i datamodellen, så man kan pludseligt se hvad der skal med dækningsbidrag og dækningsgrad når omsætningen falder.

Kombineret med produkt-stamdata kunne man også lave avancerede analyser af hvad påvirkningen af den endelige dækningsgrad ville være at prisstigninger på råmaterialer, eks. metaller.

PowerBI Visualisering

Bonus – Fisk

Den sidste visualisering er måske lidt vandet… Eller… Ej…
Det er også muligt at visualisere jeres data som et akvarie. På overfladen er det umiddelbart ikke særligt anvendeligt – og egentligt heller ikke under overfladen.

Dog er denne visualisering stadigvæk et tegn på en værdifuld funktion i Power BI. Det er nemlig muligt at indlejre 3. parts visualiseringer direkte i Power BI.

Man kan altså direkte fra Power BI aktivere tilføjelser som kan udvide den eksisterende standardløsning med alverdens funktionaliteter.

 1. parts visualiseringer kan muligvis give dig lige netop den funktionalitet eller visning, du forgæves har forsøgt at opnå med standardværktøjerne. Det er næsten altid en anden virksomhed, eller PowerBI konsulent som har lavet denne visualisering for dig allerede.

Samlet overblik

Hvis du samler alle visualiseringerne vil du ende med et dashboard, som har alt det indhold du er på jagt efter. Det kan fx se såden ud.

PowerBI Visualisering

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  Vi samler på glade kunder

  Mød vores kunder

  Nyheder

  Seneste artikler

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523