fbpx
it-sikkerhed mobil mennesker med telefon

90% af danske virksomheder har dårlig it-sikkerhed på deres mobiltelefoner

90% af danske virksomheder har dårlig it-sikkerhed på deres mobiltelefoner

Mobiltelefoner er et vigtigt arbejdsredskab for medarbejdere i danske virksomheder. De giver mulighed for at kommunikere hurtigt og effektivt med kolleger, kunder og samarbejdspartnere. De understøtter også fleksibilitet og mobilitet i arbejdslivet, da medarbejdere kan arbejde fra forskellige steder og tilpasse sig skiftende behov. Mobiltelefoner bidrager derfor til at øge produktiviteten og tilfredsheden hos medarbejdere i danske virksomheder. Dog glemme største delen af danske virksomheder sikkerheden på telefonen.

It-sikkerhed på telefonen

Det er vigtigt at sikre høj it-sikkerhed på virksomhedens mobiltelefoner, fordi de indeholder følsomme data og kan være mål for cyberangreb. Hvis en mobiltelefon bliver hacket, stjålet eller mistet, kan det medføre store tab af information, penge og omdømme for virksomheden. Derfor bør virksomheden implementere passende sikkerhedsforanstaltninger, såsom kryptering, adgangskode, biometrisk godkendelse og fjernsletning af data på mobiltelefonerne.

På trods af det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Motorola, at kun 26% af danske virksomheder inddrager de ansattes telefoner i virksomhedens it-sikkerhedsløsning.

Sikkerhedsstrategi for telefoner

Undersøgelsen viser, at 48% af virksomhederne rapporterer en mangel på dedikerede værktøjer til at håndtere it-sikkerhedstrusler på mobiltelefoner. Kun 10% af danske virksomheder mener, at de er fuldt dækket i forhold til it-sikkerhed på mobiltelefoner og vil ikke tage yderligere handling.

24% mener, at virksomheden har de nødvendige værktøjer i form af hardware og software til at vurdere og håndtere risici i forbindelse med mobil sikkerhed, mens 22% siger, at de er sikre på, at virksomheden har tilstrækkelige ressourcer i form af personale og tid til at vurdere og håndtere potentielle trusler.

“Mange virksomheder mangler en klar strategi, effektive værktøjer eller de nødvendige ressourcer til at håndtere mobiltelefonsikkerhed tilstrækkeligt, på trods af at flere og flere medarbejdere bruger deres mobiltelefoner som et dagligt arbejdsredskab,” siger Steven Antoniou, B2B salgschef hos Motorola.

Høj it-sikkerhed og styr
på dine enheder og brugere

Stærkt it-forsvar med alt sat i system
En Device & Identity Management-løsning giver dig sikker adgang til data og fuld kontrol over alle virksomhedens telefoner, tablets, computere, apps og brugerprofiler.

Private enheder er en udfordring

En udfordring i virksomheder er, at mange tillader brug af private mobiltelefoner på arbejdet. Undersøgelsen viser, at kun 34% af virksomhederne udleverer mobiltelefoner til alle ansatte, mens 20% tillader brug af private telefoner, og 33% har en blanding af firma- og privatmobiltelefoner.

Den høje andel af private mobiltelefoner i virksomheder udgør et problem, da det er vanskeligt at styre og sikre disse enheder.

Undersøgelsen identificerer også forskellige årsager til manglende sikkerhed på telefoner. 15% af respondenterne angiver, at medarbejderne ikke følger virksomhedens politikker og regler for mobilbrug. 15% mener, at IT-teamet mangler tid og ressourcer til at prioritere it-sikkerhed, og 14% angiver, at virksomhedens ledelse ikke prioriterer it-sikkerhed for mobiltelefoner.

YouGov, en virksomhed specialiseret i markeds- og meningsundersøgelser, har udført undersøgelsen i perioden 11.-24. januar 2023. Undersøgelsen omfattede 1003 onlineinterviews med danskere på 18 år eller ældre, som arbejder inden for IT-branchen. Respondenterne inkluderede personer med en IT-titel, personer der arbejder inden for IT i deres organisation og personer med beslutningskompetence inden for IT på deres arbejdsplads.

 

JDM som it-partner

Specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads

JDM er blandt Danmarks stærkeste leverandører af cloud-baseret Microsoft-teknologi, der er fundamentet for en fremtidssikret hybrid arbejdsplads. Vores mange cloud-specialister arbejder i teams på tværs af kontorer i Aarhus, Odense og København. Vi kan derfor tilbyde en sikker cloud-rejse og sammenhængende løsninger med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering – uanset hvor i landet din virksomhed har hjemme.

Læs vores cases her

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

Nyheder

Seneste artikler

Windows 11 for virksomheder

Windows 11 for virksomheder

Windows 11 – Fordelene ved Windows 11 for små og mellemstore virksomheder. Hvorfor skal du skifte inden 2025?

Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

Microsofts IT-sikkerhedsløsninger er skabt for at hjælpe virksomheder med at beskytte sig mod trusler, sikre deres data og identiteter, og overholde lovgivning og privatlivets fred.

Moderne enhedshåndtering

Moderne enhedshåndtering

Moderne enhedshåndtering er blevet en nødvendighed i dagens arbejdsmiljø, hvor hybridarbejde og et udviklende trusselslandskab er normen

//Test til get url
// Test til get formcapture 310523