fbpx
Kvinde der læser op på ADFS imens hun venter på toget.

Hvad er Active Directory Federation Services (ADFS)?

Hvad er Active Directory Federation Services (ADFS)?

ADFS er en komponent, som installeres på toppen af en Windows Server, der sørger for Single Sign-on (SSO) adgang til systemer og applikationer, som man ønsker at give nem adgang til for virksomhedens brugere – både internt i organisationen og på tværs af virksomheder eller som integration til cloud services.

ADFS Teknologi

Der anvendes såkaldt Claims Based authentication hvor brugeren bliver godkendt på basis af et sæt “claims” placeret i en “token”. Denne “token” udstedes af virksomhedens Active Directory og på basis af tillid mellem den applikation brugeren skal have adgang til og virksomhedens Active Directory, kan man logge brugeren ind i applikationen, uden at der skal oprettes en selvstændig brugerdatabase i denne og uden at der skal udveksles “følsom information” mellem applikationen og Active Directory.

ADFS er rigtigt brugbart fra Windows Server 2008 og findes i dag i en version 4.0 indbygget i Windows Server 2016. ADFS kræver ofte et set-up med indtil flere servere, der skal opsættes både internt i infrastrukturen og ofte i DMZ for at sikre connectivity til eksterne tjenester. For at sikre oppetid til de applikationer, som brugerne skal logge ind til bør alle ADFS servere opsættes med redundans. For at skabe tillid mellem det lokale Active Directory og andre tjenester skal der anvendes forskellige former for certifikater.

gratis ebog

9 myter om Microsoft 365 og skyen

Når du overvejer at drive din forretning fra skyen, skal du kunne skille fakta fra fiktion.

 

Anvendelse

Vi ser ofte ADFS anvendt til følgende scenarier og applikationer:

  • Microsoft Office 365 integration
  • Microsoft CRM Online
  • Microsoft Azure
  • Partner extranets
  • Single Signon i det offentlige (OIOSAML 2.0)
  • Single Signon generelt internt i virksomheden
  • Logon uden password fra godkendte enheder
  • Integration med Azure Multi-Factor-Authentication

Kompleksitet

Konfiguration af ADFS er en øvelse som kræver IT medarbejdere med skills indenfor en hel række dicipliner for at det lykkes. Man skal have godt fat i Windows Server, DNS, certifikater, firewalls, load balancing, TCP/IP, porte, Web services og diverse sikkerhedsteknologier.

Hos JDM A/S har vi typisk opsat de helt små ADFS løsninger på en halv dag, men det kræver at infrastrukturen er klargjort til opsætning. Kontakt os for et konkret tilbud.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Hold din computer sikker derhjemme

Hold din computer sikker derhjemme

Vigtige ting du skal vide som forberedelse til Windows 11 – Hvis en virksomhed ikke forbereder sig kan de ende med uventet nedetid.

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

I dag er virksomheder mere end nogensinde tidligere forbundet på global skala. Langt de fleste virksomheder har forbindelse til internettet, hvilket gør det meget lettere at udføre mange opgaver og forretningsfunktioner.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM’s tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM’s tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This