fbpx
2 kvindelige medarbejdere der snakker om hvordan de skal fordele arbejdet på en ny opgave

AI hjælper virksomheder med at forbedre it-sikkerheden

AI hjælper virksomheder med at forbedre it-sikkerheden…

Cyberkriminalitet er fortsat en voksende trussel mod virksomheder af alle størrelser, og forårsager betydelige økonomiske tab og skader på danske virksomheder.

Danske virksomheder er i høj grad begyndt at udnytte mulighederne ved AI (Kunstig intelligens) og ML (Machine learning) som en måde at forbedre deres it-sikkerhed.

De moderne muligheder giver virksomheder forbedret trusselsdetektion, automatiserede reaktioner, øget indsigt og avanceret svindels detektion.

I denne artikel ser vi på de forskellige måder, hvorpå AI og ML i dag hjælper danske virksomheder med at øge deres it-sikkerhed og udnytte fordelene ved at implementere AI- og ML-baserede it-sikkerhedsløsninger.

Ved at udnytte AI og ML kan virksomheder forbedre deres overordnede sikkerhedsposition, opdage og reagere på trusler hurtigere og reducere risikoen for beskadigelse og tab af data.

Trusselsdetektion

Avancerede algoritmer kan analysere enorme mængder data, såsom netværkstrafik, enhedslogfiler og sikkerhedsadvarsler, med henblik på at identificere mønstre og afvigelser, der kan indikere et potentielt cyberangreb.

Disse algoritmer kan trænes til at detektere specifikke typer angreb og kan advare sikkerhedsteams om at handle.

For eksempel kan AI bruges til at opdage avancerede vedvarende trusler (APT’er), zero-day exploits og andre sofistikerede angreb.

Automatiserede reaktioner

Ved at udnytte ML til at automatisere it-sikkerhedsprocesser reduceres den potentielle virkning af et cyberangreb. Hvis en trussel opdages, kan avancerede algoritmer automatisk identificere og isolere inficerede enheder, sætte netværk i karantæne og automatisk lukke sikkerhedshuller for at forhindre at angrebet spreder sig.

Dette hjælper virksomheder med hurtigt at reagere på trusler og handle mere effektivt, hvilket reducerer risikoen for beskadigelse og tab af data.

Øget indsigt

De moderne værktøjer giver virksomheder forbedret synlighed i deres netværk og systemer, hvilket gør dem i stand til at identificere sikkerhedshuller og potentielle trusler, som ellers kunne gå ubemærket hen.

For eksempel kan algoritmerne automatisk analysere netværkstrafik for at identificere uautoriserede adgangsforsøg, opdage konfigurationsproblemer, der kan gøre systemerne sårbare, og advare sikkerhedsteams om potentielle trusler.

Svindels detektion

AI hjælper med at opdage og forhindre svindel ved at analysere store mængder data, såsom transaktionslogfiler og kundeadfærd, for at identificere mistænkelig aktivitet. For eksempel kan algoritmerne detektere adfærdsmønstre, der viser tegn på svindel, som fx unormale transaktionsbeløb, usædvanlige lokationer og unormale forbrugsmønstre. Dette hjælper virksomheder med at reducere risikoen for svindel og økonomiske tab på tværs af hele virksomheden.

Det er kun begyndelsen

AI og ML er begyndt at gøre sit indtog på markedet for it-sikkerhed, og vi har kun set begyndelsen af hvilke muligheder som fremtiden bringer. Med systemernes evne til at opdage trusler, automatisere reaktioner, øge indsigten og forhindre svindel, giver de danske virksomheder et kraftfuldt værktøj til at reducere risikoen for cyberkriminalitet.

Implementering af AI- og ML-baserede cybersikkerhedsløsninger hjælper din virksomheder med at forbedre deres overordnede sikkerhedsposition, opdage og reagere på trusler hurtigere og forhindre økonomiske tab eller omdømmeskader.

Efterhånden som cybertrusler fortsætter med at udvikle sig, vil brugen af disse værktøjer i cybersikkerhed blive mere og mere afgørende for, om virksomheder kan være på forkant med trusselslandskabet og opretholde sikkerheden i deres netværk, systemer og data.

It-sikkerheds som service

Hos JDM har vi samlet en lang række it-sikkerhedsprodukter i en samlet løsning, som vi kalder Cloud Security Management (Også kaldet CSM). CSM er vagtberedskabet, der holder øje med ”indbrudsforsøg” og sikkerhedstrusler, på baggrund af de ”alarm- og overvågningssystemer ”, der er implementeret i din it-løsning.

Desuden omfatter CSM også proaktive undersøgelser af din it-løsning, så eventuelle ”åbne vinduer ” kan opdages før ”tyven” gør det.

JDM er Microsoft Security Service Provider (MSSP) og driver CSM sammen med Microsoft Sentinel, som er en moderne SIEM (Security Information & Event Management) platform.

Formålet er at samle informationer fra mange kilder og i realtid reagere på sikkerhedshændelser, som afviger fra det normale. SIEM er i stand til at sammenholde data fra flere kilder og kan derfor potentielt spotte uønsket adfærd, før det bliver et større problem for virksomheden.

Stærkt it-forsvar med
alt sat i system

Proaktiv monitorering og intelligente alarmer
En Cloud Security Management løsning giver dig proaktiv overvågning over dine enheder og systemer, så du hele tiden sikrer dig at de er opdaterede og anvender seneste sikkerhedsanbefalinger.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

Nyheder

Seneste artikler

Windows 11 for virksomheder

Windows 11 for virksomheder

Windows 11 – Fordelene ved Windows 11 for små og mellemstore virksomheder. Hvorfor skal du skifte inden 2025?

Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

Microsofts IT-sikkerhedsløsninger er skabt for at hjælpe virksomheder med at beskytte sig mod trusler, sikre deres data og identiteter, og overholde lovgivning og privatlivets fred.

Moderne enhedshåndtering

Moderne enhedshåndtering

Moderne enhedshåndtering er blevet en nødvendighed i dagens arbejdsmiljø, hvor hybridarbejde og et udviklende trusselslandskab er normen

//Test til get url
// Test til get formcapture 310523