fbpx

Datasikkerhedsbekymringer ved donation af IT-udstyr – Vigtigheden af datasletning og sikring af privatliv

Det vigtigt at overveje, hvordan vi håndterer vores gamle IT-udstyr. Donation af IT-udstyr er en fremragende måde at genbruge og minimere affald på, men det medfører også datasikkerhedsbekymringer. Hvordan kan vi sikre, at vores private data ikke falder i de forkerte hænder?

Vigtigheden af datasletning

Når vi taler om donation af IT-udstyr, er det første, der kommer til sind, datasikkerhed. Uanset om det er en gammel computer, smartphone eller tablet, indeholder disse enheder en form for virksomheds data som ikke skal videre. Hvis disse data ikke slettes korrekt, kan de blive en guldgrube for cyberkriminelle.

JDM og Grønne Hjerter initiativet

Hos JDM har vi taget denne bekymring alvorligt og har lanceret Grønne Hjerter initiativet. Gennem dette initiativ sikrer vi, at alle enheder, som virksomheder donerer, slettes i henhold til GDPR. Dette betyder, at alle data på enheden slettes permanent og ikke kan gendannes. Men det stopper ikke her. For at give vores virksomhederne fuld tillid til, at deres data er sikkert, leverer vi en detaljeret sletningsrapport for hver enhed. Denne rapport tillader sporing fra start til slut, så du kan være sikker på, at dine data er blevet håndteret korrekt.

Sikring af privatliv

Ud over datasletning tager vi hos JDM også skridt for at sikre, at enhver enhed, der doneres, er fri for malware eller andre skadelige programmer. Dette sikrer, at den næste bruger af enheden ikke står over for nogen sikkerhedsrisici.

Støtte til Julemærkefonden

Men Grønne Hjerter initiativet handler ikke kun om datasikkerhed. Ved at donere dit IT-udstyr til Grønne Hjerter støtter du også en god sag. Overskuddet fra salget af de donerede enheder går direkte til Julemærkefonden, en organisation, der arbejder for at hjælpe børn og unge i Danmark. Dette betyder, at ikke kun sikrer du dine data, men du hjælper også dem, der har mest brug for det.

Husk på

Donation af IT-udstyr er en nobel gestus, men det er vigtigt at gøre det på en sikker måde. Med JDM og Grønne Hjerter initiativet kan du være sikker på, at dine data er sikre, og at du også støtter en god sag. Så næste gang du overvejer at skille dig af med dit gamle IT-udstyr, tænk på JDM og Grønne Hjerter og gør en forskel.

Grønne Hjerter Infoboks

Grønne Hjerter er vores miljøfremmende initiativ, som vi introducerede i 2022 for at hjælpe danske virksomheder med at afskaffe deres gamle og udtjente IT-udstyr på en sikker og GDPR-godkendt måde.

Det renoverede IT-udstyr slettes, renoveres og videresælges til andre markeder, og overskuddet af salget doneres til velgørenhed.

Siden maj 2022, hvor vi lancerede initiativet, har vi indsamlet og omsat IT-udstyr, der har genereret et overskud på 60.000 kr., som vi i foråret 2023 kunne donere til Julemærkefonden.

Det er gratis for danske virksomheder at blive en del af Grønne hjerter. For at komme i gang skal du blot udfylde en formular.

Kampagne

Kom i gang med Microsoft Copilot

E-bog

I denne e-bog får du en guide til at komme i gang med Microsoft 365 Copilot. Du kan fx læse hvordan du opbygger et godt fundament inden du har går i gang, samt en lang række tips od tricks.

  Skal vi hjælpe dig i gang?

  Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring en løsning, leder efter support eller allerede har taget en beslutning, kan JDM hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.

   Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

   //Test til get url
   // Test til get formcapture 310523