fbpx
Er Microsoft 365 sikker

Dynamics NAV – Derfor skal du have en plan!

Dynamics NAV – Derfor skal du have en plan

Når en virksomhed beslutter at flytte sit ERP-system (Enterprise Resource Planning) fra NAV til Business Central, er det vigtigt at have en veldesignet strategi på plads.

En migrationsstrategi eller plan kan hjælper virksomheden med at organisere overgangsprocessen for at minimere forstyrrelser og sikre en problemfri implementering. Det er vigtigt at identificere kompleksiteten af migreringsprocessen, herunder enhver tilpasset kode, tilføjelser eller integrationer, datamigrering, procesombygning, test og validering samt træning og kommunikation.

En solid strategi hjælper din virksomhed med at tackle disse udfordringer og øge chancerne for en vellykket implementering. Her er nogle eksempler på ting som din strategi kan indeholde:

Kompleksitet

At flytte fra NAV til Business Central kan være en kompleks proces, især hvis din virksomhed bruger en masse tilpasset kode, tilføjelser eller integrationer.

At have en strategi på plads vil hjælpe dig med at planlægge og organisere migreringsprocessen, så du kan minimere forstyrrelser og sikre en glidende overgang.

Strategien bør omfatte overvejelser såsom at identificere de tilpasninger og tilføjelser, der skal migreres, test af systemet for at sikre kompatibilitet og planlægning af eventuelle nødvendige opdateringer eller ændringer af tilpasninger og tilføjelser.

Datamigrering

Migrering af dine data fra NAV til Business Central kan være en tidskrævende og kompleks proces, især hvis du har en stor mængde data, eller hvis dine data er lagret i flere systemer.

En migreringsstrategi hjælper dig med at planlægge og udføre datamigreringsprocessen, så du kan sikre, at dine data migreres korrekt, og at din virksomhed kan fortsætte med at fungere under overgangen. Din migreringsstrategi bør omfatte overvejelser såsom datakortlægning, datavalidering og test for at sikre dataintegriteten og fuldstændigheden.

Process re-engineering

Da Business Central kan have andre processer og funktioner end NAV, som kan tilpasses din virksomheds proces og drift, bør du have en proces re-engineering og kortlægning strategi for at sikre den bedste udnyttelse af det nye system.

At have en strategi på plads hjælper dig med at identificere områder, hvor procesomlægning er nødvendig, og planlægge for det. Dette kan også hjælpe med at identificere den proces, der ikke bliver brugt længere og som måske ikke er nødvendig i det nye system.

Test og validering

Før du går live med Business Central, er det vigtigt at teste systemet for at sikre, at det fungerer korrekt, og at det opfylder din virksomheds behov.

At have en test- og valideringsstrategi vil hjælpe dig med at planlægge og udføre testprocessen, så du kan identificere og løse eventuelle problemer, før du går live. Dette kan omfatte overvejelser såsom at teste datamigrering, teste tilpasninger og tilføjelser og teste end-to-end scenarier.

Træning og kommunikation

Forandringsledelse er et vigtigt aspekt af enhver ERP-implementering.

En strategi, der inkluderer en trænings- og kommunikationsplan, kan hjælpe dine medarbejdere med at forstå det nye system, og hvordan man bruger det effektivt, hvilket minimerer forstyrrelser og øger brugeradoptionen.

Dette omfatter undervisning i de nye funktioner og forberedelse af kommunikation for at holde medarbejderne informeret om fremskridt og yde løbende support under og efter overgangen.

Overordnet set er det vigtigt at have en strategi på plads, når du flytter fra NAV til Business Central, fordi det kan hjælpe dig med at styre kompleksiteten af migreringsprocessen, sikre, at data migreres korrekt, teste og validere systemet, og sørge for træning og kommunikation til medarbejderne. Ved at tage dig tid til at planlægge og organisere din migrering, kan du øge chancerne for en vellykket implementering.

  Download e-bog om bekymringerne ved skiftet til Business Central

   Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

   Vi samler på glade kunder

   Mød vores kunder

   Nyheder

   Seneste artikler

   Windows 11 for virksomheder

   Windows 11 for virksomheder

   Windows 11 – Fordelene ved Windows 11 for små og mellemstore virksomheder. Hvorfor skal du skifte inden 2025?

   Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

   Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

   Microsofts IT-sikkerhedsløsninger er skabt for at hjælpe virksomheder med at beskytte sig mod trusler, sikre deres data og identiteter, og overholde lovgivning og privatlivets fred.

   Moderne enhedshåndtering

   Moderne enhedshåndtering

   Moderne enhedshåndtering er blevet en nødvendighed i dagens arbejdsmiljø, hvor hybridarbejde og et udviklende trusselslandskab er normen

   //Test til get url
   // Test til get formcapture 310523