fbpx
Headerbilledet

Er fjernskrivebord som vi kender det, dødt?

RDS, Citrix og VDI får kamp til stregen

af Windows Virtual Desktop

Windows Virtual Desktop er Microsofts nye tjeneste til virtualisering af skriveborde og programmer, direkte i cloud. Det er den eneste virtuelle skrivebordsinfrastruktur, der leverer forenklet administration, Windows 10-multisessioner, optimeringer til Microsoft 365 apps og har indbygget sikkerhed samt overholdelse af angivne standarder.

Remote Desktop server/Services (RDS)

Microsoft RDS gør det muligt at dele skrivebordet fra en klassisk Windows Server, der til en vis grad ligner og fungerer som fx Windows 7, men langt fra er det samme. For at kunne dele et Windows Server skrivebord sikkert og problemfrit, kræves en del tekniske- og administrative ressourcer og oplevelsen bliver aldrig helt den samme, som den rigtige Windows 10 oplevelse. Teknologien blev udviklet for ca. 20 år siden og muligheden for, på denne måde, at arbejde på et fjernskrivebord via internettet var revolutionerende.

Citrix Xenapp

Tredjepart udvidelse til Microsoft RDS, der skal købes som tillæg til Microsoft RDS (Citrix er altså et ekstra omkostningslag). Den ekstra funktionalitet man får med Citrix, har forandret sig gennem de ca. 20 år som både RDS og Citrix har eksisteret. I dag er kernefunktionaliteten direkte i RDS så veludviklet, at mange anser Citrix overbygningen som unødvendig.

Virtual Desktop infrastructure (VDI)

Som nævnt, kan RDS ikke levere et rigtigt Windows 7 eller 10 skrivebord, da RDS er bygget på Windows Server udgaven. Behovet for at kunne virtualisere det rigtige klientoperativsystem førte for ca. 10 år siden, til udviklingen af VDI-teknologien. Her deles den fysiske computer virtuelt, så man får fjernadgang til en isoleret del af computeren, som kan have et vilkårligt operativsystem installeret fx Windows 10. Teknologien er dog både dyr og administrativ tung at drive.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  Traditionelle løsninger er begrænsede og dyre at drive

  Man talking to techical support because he has problems with his PC
  Det er dyrt og teknisk tungt at etablere og drive en traditionel VDI-infrastruktur. Hidtil var dette den eneste mulighed for at give brugerne fjernadgang til et rigtigt Windows desktop styresystem og brugergrænseflade som fx Windows 7 eller Windows 10. Derfor har VDI-teknologien typisk været forbeholdt større organisationer. De fleste virksomheder udnytter i stedet Windows Server og RDS-teknologien til at levere et fjernskrivebord, som dog både giver en begrænset brugeroplevelse og også er komplekst at vedligeholde. I forbindelse med den generelle digitale transformation til cloud, har Microsoft indset behovet for bedre understøttelse af virksomheder, der har brug for at afvikle klassiske eller hastighedskrævende applikationer i samspil med den moderne arbejdsplads. Det førte til lanceringen af Windows Virtual Desktop, som et moderne og bedre alternativ til de traditionelle fjernskrivebordsløsninger.

  Fra en traditionel til en moderne og skalerbar løsning over en nat

  Global Evolution arbejder med trading og vi har store krav til hastigheden mellem vores egenudviklede applikationer og trading-systemerne. Ved hjælp af den nye løsning er omkostningerne blevet lavere, sikkerheden højere, stabiliteten forbedret og vigtigst af alt, har hastigheden fået et løft

  Michael Tørving

  Chief Technology Officer, Global Evolution

  Windows Virtual Desktop

  Windows Virtual Desktop sikrer at medarbejdere fx kan arbejde hjemmefra, uden besvær og uden at de kommer til at udgøre en sikkerhedsrisiko. Dermed kan virksomhedens it-ressourcer bruges til at styrke kerneforretningen i stedet for at skulle håndtere og ajourføre egne omkostningstunge og komplicerede platforme.

  Windows Virtual Desktop er fremtidens løsning

  Det virtuelle skrivebord giver mulighed for at køre en komplet og virtuel Windows 10 i skyen. Med Windows Virtual Desktop er der fuld support for Microsoft 365 og for applikationer som fx OneDrive og Teams – uanset arbejdslokation og enhed. Desuden kan man virtualisere enkelt-applikationer, hvis der er behov for det. Brugerne kan logge på sit eget personlige skrivebord, uanset hvor de er og hvilken enhed de bruger (pc, mac, smartphone eller tablet) og får præcis den samme brugeroplevelse af Windows 10, som man kender fra sin egen pc inkl. fx HD-video og lyd. Man bliver altså ikke mødt af de begrænsninger, som man tidligere gjorde ved anvendelse af et fjernskrivebord. Fordi løsningen er funderet i Microsoft Azure og baseret på Windows 10, vil man kunne håndhæve alle de samme sikkerhedsforanstaltninger, som på øvrige endpoints, uden meromkostninger eller særlige tilpasninger.
  Woman sitting helping over the internet

  Licenser er inkluderet i Microsoft 365

  Ved en traditionel fjerskrivebordsløsning skal man både have licenser til Windows Server og særlige RDS CAL’er til hver bruger, samt underliggende serverressourcer og netværksinfrastruktur. Windows Virtual Desktop drives af Microsoft som en service i deres globale Azure datacentre og kan erstatte både serverressourcer, licenser og tidskrævende administrative opgaver, i den lokale eller hostedeinfrastruktur. Licensen til Windows Virtual Desktop er inkluderet i Microsoft 365 licensen. Har du i forvejen valgt Microsoft 365 som cloudplatform til dine brugere, er omkostningen til virtualiseringsløsningen altså inkluderet. Du betaler herudover kun for den skalerbare computerkapacitet, der anvendes i Azure.

  Vi samler på glade kunder

  Mød vores kunder

  Nyheder

  Seneste artikler

  Windows 11 for virksomheder

  Windows 11 for virksomheder

  Windows 11 – Fordelene ved Windows 11 for små og mellemstore virksomheder. Hvorfor skal du skifte inden 2025?

  Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

  Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

  Microsofts IT-sikkerhedsløsninger er skabt for at hjælpe virksomheder med at beskytte sig mod trusler, sikre deres data og identiteter, og overholde lovgivning og privatlivets fred.

  Moderne enhedshåndtering

  Moderne enhedshåndtering

  Moderne enhedshåndtering er blevet en nødvendighed i dagens arbejdsmiljø, hvor hybridarbejde og et udviklende trusselslandskab er normen

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523