fbpx
Headerbilledet

Er fjernskrivebord som vi kender det, dødt?

RDS, Citrix og VDI får kamp til stregen

af Windows Virtual Desktop

Windows Virtual Desktop er Microsofts nye tjeneste til virtualisering af skriveborde og programmer, direkte i cloud. Det er den eneste virtuelle skrivebordsinfrastruktur, der leverer forenklet administration, Windows 10-multisessioner, optimeringer til Microsoft 365 apps og har indbygget sikkerhed samt overholdelse af angivne standarder.

Remote Desktop server/Services (RDS)

Microsoft RDS gør det muligt at dele skrivebordet fra en klassisk Windows Server, der til en vis grad ligner og fungerer som fx Windows 7, men langt fra er det samme. For at kunne dele et Windows Server skrivebord sikkert og problemfrit, kræves en del tekniske- og administrative ressourcer og oplevelsen bliver aldrig helt den samme, som den rigtige Windows 10 oplevelse. Teknologien blev udviklet for ca. 20 år siden og muligheden for, på denne måde, at arbejde på et fjernskrivebord via internettet var revolutionerende.

Citrix Xenapp

Tredjepart udvidelse til Microsoft RDS, der skal købes som tillæg til Microsoft RDS (Citrix er altså et ekstra omkostningslag). Den ekstra funktionalitet man får med Citrix, har forandret sig gennem de ca. 20 år som både RDS og Citrix har eksisteret. I dag er kernefunktionaliteten direkte i RDS så veludviklet, at mange anser Citrix overbygningen som unødvendig.

Virtual Desktop infrastructure (VDI)

Som nævnt, kan RDS ikke levere et rigtigt Windows 7 eller 10 skrivebord, da RDS er bygget på Windows Server udgaven. Behovet for at kunne virtualisere det rigtige klientoperativsystem førte for ca. 10 år siden, til udviklingen af VDI-teknologien. Her deles den fysiske computer virtuelt, så man får fjernadgang til en isoleret del af computeren, som kan have et vilkårligt operativsystem installeret fx Windows 10. Teknologien er dog både dyr og administrativ tung at drive.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

Traditionelle løsninger er begrænsede og dyre at drive

Man talking to techical support because he has problems with his PC
Det er dyrt og teknisk tungt at etablere og drive en traditionel VDI-infrastruktur. Hidtil var dette den eneste mulighed for at give brugerne fjernadgang til et rigtigt Windows desktop styresystem og brugergrænseflade som fx Windows 7 eller Windows 10. Derfor har VDI-teknologien typisk været forbeholdt større organisationer. De fleste virksomheder udnytter i stedet Windows Server og RDS-teknologien til at levere et fjernskrivebord, som dog både giver en begrænset brugeroplevelse og også er komplekst at vedligeholde. I forbindelse med den generelle digitale transformation til cloud, har Microsoft indset behovet for bedre understøttelse af virksomheder, der har brug for at afvikle klassiske eller hastighedskrævende applikationer i samspil med den moderne arbejdsplads. Det førte til lanceringen af Windows Virtual Desktop, som et moderne og bedre alternativ til de traditionelle fjernskrivebordsløsninger.

Fra en traditionel til en moderne og skalerbar løsning over en nat

Global Evolution arbejder med trading og vi har store krav til hastigheden mellem vores egenudviklede applikationer og trading-systemerne. Ved hjælp af den nye løsning er omkostningerne blevet lavere, sikkerheden højere, stabiliteten forbedret og vigtigst af alt, har hastigheden fået et løft

Michael Tørving

Chief Technology Officer, Global Evolution

Windows Virtual Desktop

Windows Virtual Desktop sikrer at medarbejdere fx kan arbejde hjemmefra, uden besvær og uden at de kommer til at udgøre en sikkerhedsrisiko. Dermed kan virksomhedens it-ressourcer bruges til at styrke kerneforretningen i stedet for at skulle håndtere og ajourføre egne omkostningstunge og komplicerede platforme.

Windows Virtual Desktop er fremtidens løsning

Det virtuelle skrivebord giver mulighed for at køre en komplet og virtuel Windows 10 i skyen. Med Windows Virtual Desktop er der fuld support for Microsoft 365 og for applikationer som fx OneDrive og Teams – uanset arbejdslokation og enhed. Desuden kan man virtualisere enkelt-applikationer, hvis der er behov for det. Brugerne kan logge på sit eget personlige skrivebord, uanset hvor de er og hvilken enhed de bruger (pc, mac, smartphone eller tablet) og får præcis den samme brugeroplevelse af Windows 10, som man kender fra sin egen pc inkl. fx HD-video og lyd. Man bliver altså ikke mødt af de begrænsninger, som man tidligere gjorde ved anvendelse af et fjernskrivebord. Fordi løsningen er funderet i Microsoft Azure og baseret på Windows 10, vil man kunne håndhæve alle de samme sikkerhedsforanstaltninger, som på øvrige endpoints, uden meromkostninger eller særlige tilpasninger.
Woman sitting helping over the internet

Licenser er inkluderet i Microsoft 365

Ved en traditionel fjerskrivebordsløsning skal man både have licenser til Windows Server og særlige RDS CAL’er til hver bruger, samt underliggende serverressourcer og netværksinfrastruktur. Windows Virtual Desktop drives af Microsoft som en service i deres globale Azure datacentre og kan erstatte både serverressourcer, licenser og tidskrævende administrative opgaver, i den lokale eller hostedeinfrastruktur. Licensen til Windows Virtual Desktop er inkluderet i Microsoft 365 licensen. Har du i forvejen valgt Microsoft 365 som cloudplatform til dine brugere, er omkostningen til virtualiseringsløsningen altså inkluderet. Du betaler herudover kun for den skalerbare computerkapacitet, der anvendes i Azure.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Hold din computer sikker derhjemme

Hold din computer sikker derhjemme

Vigtige ting du skal vide som forberedelse til Windows 11 – Hvis en virksomhed ikke forbereder sig kan de ende med uventet nedetid.

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

I dag er virksomheder mere end nogensinde tidligere forbundet på global skala. Langt de fleste virksomheder har forbindelse til internettet, hvilket gør det meget lettere at udføre mange opgaver og forretningsfunktioner.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM’s tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM’s tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This