fbpx

Følsomhedsmærker i Office

Når du tildeler et følsomhedsmærke til indhold, fungerer det som et stempel, der påføres dokumentet, og det er:

Hvad er følsomhedsmærker?

Tilpasselig – Målrettet netop din virksomhed og behov kan du oprette kategorier for forskellige niveauer af følsomt indhold. Fx ”Personlig”, ”Offentlig”, ”Generel”, ”Fortrolig” og ”Meget Fortrolig”.

Vedvarende – Da følsomhedsmærket er gemt i metadata’en for filen, følger afmærkningen indholdet, uanset hvor det er gemt eller opbevaret. Den unikke afmærkningsidentifikation bliver grundlaget for anvendelse og håndhævelse af de konfigurerede politikker.

Når brugere i din organisation ser på en følsomhedsafmærkning, vises den som en mærkat i de apps, de bruger, og den kan nemt integreres i deres eksisterende arbejdsprocesser.

Hvert element, der understøtter følsomhedsafmærkninger, kan have en enkelt følsomhedsafmærkning påført. Dokumenter og e-mails kan have både en følsomhedsafmærkning og en opbevaringsafmærkning påført.

Hvad kan følsomhedsmærker gøre?

Efter at et følsomhedsmærke er påført en e-mail, mødeinvitation eller dokument, håndhæves eventuelle konfigurerede beskyttelsesindstillinger for det pågældende mærke på indholdet. Du kan fx konfigurere et følsomhedsmærke til at:

Kryptere e-mails, mødeinvitationer og dokumenter for at forhindre uautoriserede personer i at få adgang til disse data. Du kan desuden vælge, hvilke brugere eller grupper der har tilladelse til at udføre hvilke handlinger og for hvor lang tid.

Fx kan du tillade, at alle brugere i din virksomhed kan ændre et dokument, mens en specifik gruppe i en anden virksomhed kun kan se det. Alternativt, i stedet for administratordefinerede tilladelser, kan du lade dine brugere tildele tilladelser til indholdet, når de påfører afmærkningen.

Hvad kan jeg bruge følsomhedsmærker til?

For eksempel kan du anvende en “Fortrolig” mærkning på et dokument eller en e-mail, så og den krypterer indholdet og påfører et “Fortrolig” vandmærke. Indholdsafmærkninger inkluderer overskrifter og fodnoter samt vandmærker, og kryptering kan også begrænse, hvilke handlinger autoriserede personer kan foretage på indholdet.

Beskyttelse af indhold i Office-apps på forskellige platforme og enheder. Understøttet af Word, Excel, PowerPoint og Outlook på Office-skrivebordsapps og Office på internettet. Understøttet på Windows, macOS, iOS og Android.

Beskyttelse af indhold i tredjepartsapps og -tjenester ved hjælp af Microsoft Defender for Cloud Apps. Med Defender for Cloud Apps kan du opdage, klassificere, mærke og beskytte indhold i tredjepartsapps og -tjenester, såsom SalesForce, Box eller DropBox, selv hvis den tredjepartsapp eller -tjeneste ikke læser eller understøtter følsomhedsafmærkninger.

Beskyttelse af containere, der inkluderer Teams, Microsoft 365-grupper og SharePoint-websteder. For eksempel at indstille privatlivsindstillinger, ekstern brugeradgang og ekstern deling samt adgang fra ikke-administrerede enheder.

Beskyttelse af møder og chat ved at mærke (og valgfrit kryptere) mødeinvitationer og eventuelle svar samt håndhæve Teams-specifikke indstillinger for mødet og chat.

Udvid følsomhedsafmærkninger til Power BI: Når du aktiverer denne funktion, kan du anvende og se afmærkninger i Power BI og beskytte data, når det gemmes uden for tjenesten.

Kampagne

AI-Værktøjer fra Microsoft

E-bog

- I denne e-bog får du en introduktion til Microsoft Copilot og Bing Chat Enterprise. Du kan fx læse om hvordan Microsoft Copilot fungerer og hvilke fordele Bing Chat Enterprise giver din virksomhed.

Skal vi hjælpe dig i gang?

Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring en løsning, leder efter support eller allerede har taget en beslutning, kan JDM hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.

    Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

    //Test til get url
    // Test til get formcapture 310523