fbpx
2 kvindelige medarbejdere der snakker om hvordan de skal fordele arbejdet på en ny opgave

Trusselsefterretninger 2022: Geopolitiske kræfter omformer hurtigt it-sikkerheden

Opdateringen af SonicWall it-sikkerhedsrapport 2022 afslører skiftende tendenser og fokus i globale hotspots for cyberkriminalitet.

 

Cybersikkerhed og geopolitik har altid været uadskilleligt forbundet, og i de seneste seks måneder har vi set dette i stigende grad udspille sig på tværs af trusselslandskabet. Baseret på data fra opdateringen af SonicWalls it-sikkerhedsrapport 2022, oplever USA, Storbritannien og andre hotspots for cyberkriminalitet et fald i cyberkriminel aktivitet, mens mange mindre berørte regioner oplever en stigning i trusler.

“Det internationale trusselslandskab ser nu en aktiv migration, der dybt ændrer udfordringerne ikke kun i Europa, men også i USA,” sagde SonicWall-ekspert i nye trusler Immanuel Chavoya. “Cyberkriminelle arbejder hårdere end nogensinde, for at være foran cybersikkerhedsindustrien, og i modsætning til mange af de virksomheder, de retter sig mod, har trusselsaktører ofte ingen mangel på færdigheder, motivation, ekspertise og finansiering i deres organisationer.”

Men det er ikke kun målene, der ændrer sig i første halvdel af 2022 – det er også tendenserne. Malware og ransomware har begge vendt kursen, og for første gang i årevis ser vi stigninger i malware og fald i ransomware. Trusselsdataene afslørede også accelerationer i visse tendenser, såsom de stigninger, vi ser i IoT-malware og andre trusselstyper. Her er nogle af højdepunkterne:

Malware gør et comeback

Efter at have været nedadgående i flere kvartaler steg malware med 11 % på verdensplan i første halvdel af 2022. Mens et fald i ransomware hjalp med at dæmpe denne stigning, var en stigning i cryptojacking og IoT-malware mere end nok til at fremskynde en tocifret stigning.

Meget få tendenser ses over hele linjen, og stigningen i malware er ingen undtagelse. Men det faktum, at steder, der normalt ser en masse malware – såsom USA, Storbritannien og Tyskland – alle oplevede et fald, tyder på, at disse globale hotspots kan begynde at skifte.

Ransomware falder næsten en fjerdedel

Ransomware er steget dramatisk i løbet af de seneste to år, men i første halvdel af 2022 faldt den globale angrebsvolumen med 23 %. Denne længe ventede vending ser i høj grad ud til at være et resultat af geopolitiske faktorer, som ransomware grupper i Rusland kæmper for at holde deres tidligere tempo midt i den igangværende konflikt med Ukraine.

Desværre, baseret på større igangværende globale tendenser, forventes denne udsættelse ikke at vare ved. “Da dårlige aktører diversificerer deres taktik og forsøger at udvide deres angrebsvektorer, forventer vi, at den globale ransomware-volume vil stige – ikke kun i de næste seks måneder, men i de kommende år,” sagde SonicWalls præsident og administrerende direktør Bill Conner. “Med så meget uro i det geopolitiske landskab, bliver cyberkriminalitet i stigende grad mere sofistikeret og varierende i trusler, værktøjer og mål.”

Ransomwaren skifter dog også, hvilket resulterer i, at nogle områder registrerer væsentligt anderledes resultater end normalt. Nordamerika, som typisk ser hovedparten af ransomware-angreb, oplevede et fald på 42 % i angrebsvolumen, mens Europa registrerede en stigning på 63 %.

RTDMI-detektioner stiger dramatisk

I de første seks måneder af 2022 identificerede SonicWalls patenterede Real-Time Deep Memory Inspection™ (RTDMI) 270.228 aldrig før sete malware-varianter – en stigning på 45 % i forhold til samme periode i 2021.

Inkluderet med Capture Advanced Threat Protection-sandbox-tjenesten udnytter denne teknologi maskinlæring til yderst effektivt at identificere nye og avancerede trusler, og den fortsætter at blive bedre hvert år: Siden den blev introduceret i begyndelsen af 2018, er antallet af nye varianter opdaget af RTDMI steget med 2.079 %.

IoT Malware op 77 %

Med flere IoT-enheder, der kommer online end nogensinde, er det ingen overraskelse, at opportunistiske cyberkriminelle i stigende grad strømmer til IoT-malwareangreb. Siden begyndelsen af året er IoT malware-volumen steget med 77 % til 57 millioner – mere end på noget andet tidspunkt siden SonicWall begyndte at spore disse angreb, og næsten lige så mange som blev registreret for hele året 2021.

Krypterede trusler viser trecifret stigning

I første halvdel af 2022 steg krypterede trusler med 132 % i forhold til samme periode sidste år. Dette var baseret på et usædvanligt højt antal angreb i Q2 – angrebsvolumen steg så højt i maj, at det blev den næsthøjeste måned for krypterede trusselsvolumen SonicWall nogensinde havde set.

Hent hele rapporten her!

Download halvårsopdateringen til 2022 SonicWall Cyber Threat Report for eksklusive data om verdens stigende hotspots, branche- og lokationsspecifikke tendenser, de meteoriske stigninger i IoT og krypterede angreb, og mere.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

Nyheder

Seneste artikler

//Test til get url
// Test til get formcapture 310523