fbpx
Mand der sidder og fortryder han ikke har opdateret til den mere sikre Windows 10

Hackeren er klar!
Er du?

Windows 7 har “End-of-life” den 14. Januar 2020

Den skæbnesvangre dag, hvor Microsoft trækker stikket til Windows 7 er tirsdag den 14. januar.

Windows 7 “End of life” betyder at styresystemet stopper med at få vigtige sikkerhedsopdateringer, og det er ikke længere muligt at få support til tekniske problemer hos Microsoft. Microsoft forpligtede sig til at yde 10 års produktsupport til Windows 7, da det blev udgivet den 22. oktober 2009. Når denne periode på 10 år udløber, ophører supporten af Windows 7, så Microsoft kan fokusere deres energi på udvikling og support af bl.a. Windows 10.

Antal af Windows 7 brugere

8% af alle pc’ere i Danmark anvender stadig Windows 7, omregnet er det ca. 250.000 enheder på landsplan.

Er du en af dem?

Hvad betyder det for mig og min virksomhed?

Efter den 14. januar 2020 vil teknisk hjælp og softwareopdateringer fra Windows Update, der beskytter dine pc’ere, ikke længere være tilgængelige. Microsoft anbefaler på det kraftigste, at du på tværs af virksomheden skifter til Windows 10 før januar 2020 for at undgå den situation, hvor du har pc’ere som ikke længere er beskyttet.

Hvis dine pc’ere kører Windows 7 efter den 14. januar 2020, modtager de ikke længere sikkerhedsopdateringer. Det er derfor vigtigt, at du opgraderer til et moderne operativsystem, f.eks. Windows 10, der kan levere de nyeste sikkerhedsopdateringer, så du og dine data er mere beskyttet.

Helt simpelt:
Hvis du efter den 14. januar 2020, stadig anvender Windows 7, så har du en meget højere risiko for at blive ramt af et cyberangreb.

Typisk fokuserer hackere på at udnytte sårbarheder i operativsystemer, med det formål at komme ind og stjæle eller kryptere data. Microsoft frigiver jævnligt opdateringer og rettelser, som gør dette sværere og sværere for hackerne.

Men nu hvor Microsoft stopper med at udsende opdateringer til Windows 7, ved hackerne, at nyopdagede huller ikke længere lukkes af Microsoft. Det giver dem ubegrænset tid til at finde og udnytte disse sårbarheder.

Kort sagt, hvis du og din virksomhed er interessant for en hacker, der udnytter disse sikkerhedshuller, vil du sandsynligvis miste dine data. Selv om de sikkerhedsforanstaltninger, du har på plads, kan fange nogle trusler, vil du altid være et let bytte med Windows 7 som styresystem.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

Hvad skal du gøre?

Mand der sidder og fortryder han ikke har opdateret til den mere sikre Windows 10

Alt efter hvilken it-løsning du anvender i din virksomhed, så er skiftet til Windows 10 forholdsvis smertefrit. Windows 10 er optimeret til at køre stabilt på en langt de fleste moderne pc’ere, så muligheden for at opgradere fra Windows 7 til Windows 10 eksisterer.

1. Identificer alle de maskiner du anvender, som stadig har Windows 7 som styresystem.

Hvis din virksomhed stadig anvender maskiner, hvor Windows 7 blev leveret præinstalleret på pc’en, er de sandsynligvis klar til en overhaling. Det kan være at det ikke kun er det styresystem du skal have opgraderet, men også din hardware.

Ældre maskiner er langsommere, mindre sikre og generelt mere tilbøjelige til nedetid. Selvom det er beundringsværdigt at få mest muligt ud af din teknologi, før du sender den på pension, så kan du forvente at maskiner som er mere end 5 år gamle ikke står til at redde.

Hos JDM har vi certificerede eksperter, som på kort tid kan hjælpe dig med en detaljeret gennemgang, som belyser dit behov for at opgradere pc’ere.

2. Overvej om der er andet end blot Windows som skal opgraderes

Den digitale arbejdsplads har udviklet sig betydeligt de seneste år, og har åbnet op for en lang række nye muligheder.

Størstedelen af alt kontorarbejde kan udføres via sky-baserede løsninger, som hele tiden holdes opdaterede, og som har it-sikkerhed indbygget fra starten.

JDM har fundet de bedste og mest anvendelige systemer,
og samlet dem i én løsning som vi kalder Den moderne arbejdsplads.

3. Lav en plan og budget over hvornår og hvordan du vil opgradere

Her er det vigtigt at komme hurtigt i mål. Hackerne venter ikke på at du er blevet færdig med at opgradere. Dog kan du med fordel planlægge opgraderingen på forhånd, for at minimere nedetid og ulemper for dig selv og dit personale.

Hos JDM har vi stor erfaring med at håndtere sådanne opgraderinger og migreringer.
Erfaringen betyder at du ikke skal være bekymret for om projektet går som ventet.

4. Forbered dig på at undervisning i Windows 10 kan være et behov

Det er urealistisk at give nogen et nyt stykke teknologi og forvente, at de arbejder problemfrit fra starten.

Det er især tilfældet, når det kommer til noget så kritisk som et operativsystem. Selvom Windows 10 ligner Windows 7 meget, så er der små justeringer som kan påvirke produktiviteten i din virksomhed.

Naturligvis ønsker du ikke, at dine medarbejdere er forvirrede og frustrerede.

Det er værd at gøre en indsats for at uddanne dit personale i, hvordan man bruger det nye Windows 10-operativsystem, så de er komfortable (og produktive), når de opgraderes.

JDM har gennem flere år opgraderet virksomheder til Windows 10,
og har derfor erfaringer med at sørge for at flytningen bliver så smertefri for dit personale som muligt.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Hold din computer sikker derhjemme

Hold din computer sikker derhjemme

Vigtige ting du skal vide som forberedelse til Windows 11 – Hvis en virksomhed ikke forbereder sig kan de ende med uventet nedetid.

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

I dag er virksomheder mere end nogensinde tidligere forbundet på global skala. Langt de fleste virksomheder har forbindelse til internettet, hvilket gør det meget lettere at udføre mange opgaver og forretningsfunktioner.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM’s tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM’s tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This