fbpx
Mennesker der sidder og snakker om hvad en database er.

Hvad er en database?

Hvad er en database?

En database er et program til at gemme data i en struktureret form og skabe relationer mellem disse. I mange henseender kan man sammenligne en database med et regneark. Hvor man i regnearket har faner, har man tabeller i databasen. Her oprettes så navngivne felter hvor diverse egenskaber, som datatype (tal, tekst, dato m.m.), defineres, svarende til, at man kun havde de kolonner i et regneark man rent faktisk havde defineret, og disse kun kunne indeholde værdier af den angivne type.

Hver linje i regnearket var så en selvstændig post (record).Som eksempel kan man forestille sig, at en tabel kunne indeholde personer, CPR-nr., navn og adresse. En anden tabel kunne så indeholde bankkonti, identificeret ved konto nr., med et felter der angav kontonavn og CRR-nr. på kontohaveren. En tredje tabel kunne så indeholde banktransaktioner, her ville felterne kontonummer, dato, posteringstekst og beløb være angivet.

Dette er en meget simpel model, hvor stukturen er meget veldefineret, en person kan have en eller flere bankkonti, og til hver konto kan der være en eller flere posteringer. For at en postering kan eksistere, skal der være en konto den kan tilknyttes, og en postering kan kun ”tilhøre” en konto.

På samme måde med relationen mellem personer og konti.Hvor relationerne i ovenstående eksempel er simple og entydige, kan de blive meget komplekse og flertydige i det virkelige liv, men der vil altid være en fast struktur.Databaser er grundlaget for rigtig mange systemer vi ser i vores hverdag, et regnskabsprogram, kundestyringssystem, hjemmesiden i sportsforeningen der holder styr på tider/baner/hold m.m.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  Vi samler på glade kunder

  Mød vores kunder

  Nyheder

  Seneste artikler

  Donér dit udtjente it-udstyr med et klik og støt Julemærkefonden

  Donér dit udtjente it-udstyr med et klik og støt Julemærkefonden

  Adskillige tusinde gamle it-enheder står lige nu og samler støv i skabe og kældre rundt omkring på de danske virksomheder. Det ønsker vi at lave om på. Vi har netop lanceret konceptet ”Grønne Hjerter”, hvor vi tilbyder at hjælpe virksomheder let og sikkert af med deres gamle it-udstyr.

  Microsoft 365 vs Office 365?

  Microsoft 365 vs Office 365?

  Office 365 er en suite af Microsofts produktivitetsapps, såsom Word, PowerPoint, Outlook og mere. Microsoft 365 er på den anden side en pakke, der inkluderer Office 365, Enterprise Mobility, Windows Enterprise.

  5 fede måder at visualisere dine Dynamics 365 data på!

  5 fede måder at visualisere dine Dynamics 365 data på!

  Hvorfor er datavisualisering vigtigt?
  Datavisualisering er vigtig, fordi det giver virksomheder mulighed for at se mønstre og tendenser i data, som er svære at se og afkode i tekst- eller databaseform. Datavisualisering gør det nemmere at forstå store mængder data, og det kan hjælpe virksomheder med at træffe beslutninger baseret på data, fremfor mavefornemmelser og formodninger.

  //Test til get url