fbpx
Lokale til videokonferencer

Hvad er formålet med en it-risikovurdering – og hvorfor bekymre sig om det?

En it-risikovurdering har til formål at identificere sikkerhedsrisici og vurdere den trussel, de udgør. Det ultimative formål med en it-risikovurdering er at afbøde risici for at forhindre sikkerhedshændelser og fejl.

Imidlertid er der ingen virksomheder som har ressourcer til at identificere og eliminere alle sikkerhedsrisici, så en it-risikovurdering skal anvendes til at give dine it-ansatte mulighed for at fokusere på bestemte områder.

Jo tydeligere du kan formulere din plan om at reducere de mest kritiske sårbarheder på tværs af virksomheden, des bedre ender slutresultatet med at blive. Som i sidste ende er højere it-sikkerhed generelt, og mindsket risiko for tab ved angreb.

Komponenter i en it-risikovurdering

En it-risikovurdering starter med en analyse af virksomhedens generelle it-sikkerhedsniveau. Her er tre eksempler på områder som kan analyseres:

 • It-aktiverne i din virksomhed, og hvor stor skade deres tab eller eksponering ville forårsage
 • De forretningsprocesser, der afhænger af disse aktiver
 • Trusselbegivenhederne, der kan påvirke disse aktiver, og hvor sandsynlige disse begivenheder er

Ved hjælp af oplysningerne fra denne risikovurderingsproces kan du bestemme, hvilke trusler der er de vigtigste at afbøde. Når du laver din virksomheds risikoreducerende plan, skal du overveje, hvordan den passer ind i dit eksisterende sikkerhedsprogram og de forskellige metoder, den allerede indeholder for at reducere risici.

Top 5 fordele ved en it-risikovurdering

Regelmæssig vurdering og analyse af sikkerhedsrisici giver 5 vigtige fordele:

1. Forståelse af din risikoprofil

Identificering af trusler og rangordning af risici på en systematisk måde baseret på potentialet for skade er afgørende for at prioritere risikostyringsopgaver og tildele ressourcer hensigtsmæssigt. En risikoprofil beskriver potentielle risici i detaljer, såsom:

 • Kilden til truslen (intern eller ekstern)
 • Årsagen til risikoen (ukontrollerede adgangstilladelser, forretningshemmeligheder osv.)
 • Sandsynligheden for, at truslen vil realisere sig
 • Virkningsanalyser for hver trussel

Ved hjælp af disse data kan du straks tage højde for risici med stor indvirkning og høj sandsynlighed og derefter arbejde dig ned til de trusler, der er mindre sandsynlige og ville forårsage mindre skade.

2. Identifikation og afhjælpning af sårbarheder

En fokuseret vurderingsmetode kan hjælpe dig med at identificere og lukke sårbarheder. I disse risikovurderinger samarbejder it-personale, drift og ledelsesteamet for at evaluere jeres it-sikkerhed set fra en potentiel angriber. Processen kan også involvere en etisk hacker, der sikrer, at dine sikkerhedskontroller og protokoller er grundigt testet.

Ved at sammenligne dine mål og risikoprofil med, hvordan din it-infrastruktur fungerer under disse vurderinger, kan du bestemme de bedste trin til forbedring af din it-sikkerhed.

3. Overblik over it- og dataaktiver

Medmindre du ved, hvilke dataaktiver du har, og hvor vigtige disse aktiver er for din virksomhed, er det næsten umuligt at træffe strategiske beslutninger for din it-sikkerhed. Med en komplet, opdateret opgørelse fra din it-risikovurdering kan du bestemme, hvordan du beskytter din mest kritiske software og dataaktiver.

4. Formindskende omkostninger

En regelmæssig it-risikovurdering kan hjælpe din virksomhed med at fjerne unødvendige sikkerhedsudgifter. Estimering af risiko gør dig i stand til at afbalancere omkostninger mod fordele: Du kan identificere de mest uacceptable risici og kanalisere ressourcer hen imod dem i stedet for mod mindre sandsynlige eller mindre skadelige risici.

5. Overholdelse af lovkrav

De fleste virksomheder skal overholde fortroligheds- og datasikkerhedskravene som er gældende. Enhver virksomhed, der fx handler med indbyggere i Europa, skal fx regelmæssigt vurdere deres risiko for at overholde GDPR. Sundhedsorganisationer skal overholde HIPAA, som kræver dokumentation af deres administrative og tekniske sikkerhedsforanstaltninger for patientdata og regelmæssige risikovurderinger for at sikre, at disse sikkerhedsforanstaltninger er effektive.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  Opsummering

  Helt grundlæggende er formålet med en it-risikovurdering at forene din it-afdeling og organisatoriske beslutningstagere i at styrke jeres generelle it-sikkerhed. Med en klar vurdering af dine it-sårbarheder og værdien af dine dataaktiver kan du finpudse din sikkerhedspolitik og praksis for bedre at kunne beskytte dig mod cyberangreb og beskytte dine kritiske aktiver.

  IT-SIKKERHEDSAFTALE

  Årlig risikovurdering med klare anbefalinger til forbedring af din it-sikkerhed.

  Dit sikkerhedsniveau bliver synligt, og du vil få klare og tydelige anbefalinger til evt. forbedringer, samt en rapport der kan anvendes som dokumentation.

  yubico

  Vil du have hjælp til at optimere din it-sikkerhed?

  Kontakt os i dag for en uforpligtende gennemgang af mulighederne for at optimere din it-sikkerhed..

   Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

   En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.

   Vi samler på glade kunder

   Mød vores kunder

   Nyheder

   Seneste artikler

   //Test til get url
   // Test til get formcapture 310523