fbpx
Lokale til videokonferencer

Hvad er formålet med en it-risikovurdering – og hvorfor bekymre sig om det?

En it-risikovurdering har til formål at identificere sikkerhedsrisici og vurdere den trussel, de udgør. Det ultimative formål med en it-risikovurdering er at afbøde risici for at forhindre sikkerhedshændelser og fejl.

Imidlertid er der ingen virksomheder som har ressourcer til at identificere og eliminere alle sikkerhedsrisici, så en it-risikovurdering skal anvendes til at give dine it-ansatte mulighed for at fokusere på bestemte områder.

Jo tydeligere du kan formulere din plan om at reducere de mest kritiske sårbarheder på tværs af virksomheden, des bedre ender slutresultatet med at blive. Som i sidste ende er højere it-sikkerhed generelt, og mindsket risiko for tab ved angreb.

Komponenter i en it-risikovurdering

En it-risikovurdering starter med en analyse af virksomhedens generelle it-sikkerhedsniveau. Her er tre eksempler på områder som kan analyseres:

  • It-aktiverne i din virksomhed, og hvor stor skade deres tab eller eksponering ville forårsage
  • De forretningsprocesser, der afhænger af disse aktiver
  • Trusselbegivenhederne, der kan påvirke disse aktiver, og hvor sandsynlige disse begivenheder er

Ved hjælp af oplysningerne fra denne risikovurderingsproces kan du bestemme, hvilke trusler der er de vigtigste at afbøde. Når du laver din virksomheds risikoreducerende plan, skal du overveje, hvordan den passer ind i dit eksisterende sikkerhedsprogram og de forskellige metoder, den allerede indeholder for at reducere risici.

Top 5 fordele ved en it-risikovurdering

Regelmæssig vurdering og analyse af sikkerhedsrisici giver 5 vigtige fordele:

1. Forståelse af din risikoprofil

Identificering af trusler og rangordning af risici på en systematisk måde baseret på potentialet for skade er afgørende for at prioritere risikostyringsopgaver og tildele ressourcer hensigtsmæssigt. En risikoprofil beskriver potentielle risici i detaljer, såsom:

  • Kilden til truslen (intern eller ekstern)
  • Årsagen til risikoen (ukontrollerede adgangstilladelser, forretningshemmeligheder osv.)
  • Sandsynligheden for, at truslen vil realisere sig
  • Virkningsanalyser for hver trussel

Ved hjælp af disse data kan du straks tage højde for risici med stor indvirkning og høj sandsynlighed og derefter arbejde dig ned til de trusler, der er mindre sandsynlige og ville forårsage mindre skade.

2. Identifikation og afhjælpning af sårbarheder

En fokuseret vurderingsmetode kan hjælpe dig med at identificere og lukke sårbarheder. I disse risikovurderinger samarbejder it-personale, drift og ledelsesteamet for at evaluere jeres it-sikkerhed set fra en potentiel angriber. Processen kan også involvere en etisk hacker, der sikrer, at dine sikkerhedskontroller og protokoller er grundigt testet.

Ved at sammenligne dine mål og risikoprofil med, hvordan din it-infrastruktur fungerer under disse vurderinger, kan du bestemme de bedste trin til forbedring af din it-sikkerhed.

3. Overblik over it- og dataaktiver

Medmindre du ved, hvilke dataaktiver du har, og hvor vigtige disse aktiver er for din virksomhed, er det næsten umuligt at træffe strategiske beslutninger for din it-sikkerhed. Med en komplet, opdateret opgørelse fra din it-risikovurdering kan du bestemme, hvordan du beskytter din mest kritiske software og dataaktiver.

4. Formindskende omkostninger

En regelmæssig it-risikovurdering kan hjælpe din virksomhed med at fjerne unødvendige sikkerhedsudgifter. Estimering af risiko gør dig i stand til at afbalancere omkostninger mod fordele: Du kan identificere de mest uacceptable risici og kanalisere ressourcer hen imod dem i stedet for mod mindre sandsynlige eller mindre skadelige risici.

5. Overholdelse af lovkrav

De fleste virksomheder skal overholde fortroligheds- og datasikkerhedskravene som er gældende. Enhver virksomhed, der fx handler med indbyggere i Europa, skal fx regelmæssigt vurdere deres risiko for at overholde GDPR. Sundhedsorganisationer skal overholde HIPAA, som kræver dokumentation af deres administrative og tekniske sikkerhedsforanstaltninger for patientdata og regelmæssige risikovurderinger for at sikre, at disse sikkerhedsforanstaltninger er effektive.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

Opsummering

Helt grundlæggende er formålet med en it-risikovurdering at forene din it-afdeling og organisatoriske beslutningstagere i at styrke jeres generelle it-sikkerhed. Med en klar vurdering af dine it-sårbarheder og værdien af dine dataaktiver kan du finpudse din sikkerhedspolitik og praksis for bedre at kunne beskytte dig mod cyberangreb og beskytte dine kritiske aktiver.

IT-SIKKERHEDSAFTALE

Årlig risikovurdering med klare anbefalinger til forbedring af din it-sikkerhed.

Dit sikkerhedsniveau bliver synligt, og du vil få klare og tydelige anbefalinger til evt. forbedringer, samt en rapport der kan anvendes som dokumentation.

yubico

Vil du have hjælp til at optimere din it-sikkerhed?

Kontakt os i dag for en uforpligtende gennemgang af mulighederne for at optimere din it-sikkerhed..

En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Den hybride arbejdsplads – Hvordan ser din BYOD-politik ud?

Den hybride arbejdsplads – Hvordan ser din BYOD-politik ud?

Før pandemien brød ud, tænkte virksomhederne allerede på og implementerede BYOD-politikker. Men ligesom så meget andet af den digitale omstilling, der foregik under pandemien, satte den hurtige fremkomst af hjemmearbejde skub i implementeringen af disse politikker.

Den hybride arbejdsplads – Cybertruslerne udvikler sig – vær på forkant!

Den hybride arbejdsplads – Cybertruslerne udvikler sig – vær på forkant!

Udviklingen i fjernarbejde og hybridt arbejde har været guld værd for cyberkriminelle, der forsøger at trænge ind i virksomheders systemer. I takt med at virksomheder opbygger deres langsigtede modeller for hybridt arbejde, er det derfor meget vigtigt, at de har disse trusler i baghovedet og arbejder proaktivt på at afhjælpe dem.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM's tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM's tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This