fbpx

Hvad er Teams Rooms Pro?

En ny licens: d. 1. september 2022 introducerede Microsoft Teams Room Basic og Pro som erstatter de tidligere Standard- og Premium-licenser til Teams Room-systemer og Surface Hubs.

Microsoft Teams Room licensering –Basic vs Pro

Microsoft har ændret deres Teams Rooms licensering. Hvis du allerede har implementeret eller overvejer Microsoft Teams Rooms på Windows, Android eller Surface Hubs, er disse ændringer afgørende for dig.

Et tilbageblik: Standard vs. Premium

Før denne ændring tilbød både Teams Room Standard og Teams Room Premium Room-licenser en identisk oplevelse i det enkelte lokale. Dog fik du med Premium licensen avancerede funktioner som gav forbedret monitoreringen, sikkerhed, rapportering, softwareopdateringer og lagerstyring.

Begrænsninger for Basic-licens

Under den gamle struktur tilbød både Standard og Premium licenser den samme oplevelse i selve mødelokalet. Med de nye licenser er de avancerede funktioner udelukkende tilgængelige i Pro-licensen. Fx er det nødvendig med en Pro-licens for understøttelse af flere skærme i mødelokalet. Selvom Basic kan være tilstrækkelig for nogle, er den begrænset til 25 licenser pr. virksomhed og er primært rettet mod mindre virksomheder. (Læs mere her)

Hvordan skiller Pro sig ud?

Selvom den tidligere Premium-licens havde sine fordele, manglede den ofte administrerede tjenester. Den nye Pro-licens imødekommer disse huller:

 • Managed Services (Premium) er inkluderet som en del af Microsoft Teams Rooms Pro SKU, med adgang til den intelligente enhedsstyring.
 • Advarsler og rapportering med Teams Room Standard var ikke tilstrækkelige til at levere et godt serviceniveau for de fleste virksomheder. Meddelelser og advarsler tillod kun at udløse en alarm baseret på enhedens online- og offlinestatus, hvilket ikke var tilstrækkeligt detaljeret til at være virkelig effektivt. Rapportering var også meget begrænset. Med Pro inkluderes alle de fordele ved advarsler og rapportering, der var en del af Premium.
 • Der er mere at administrere i et Teams-møderum end selve møderumssystemet. Selv i en simpel møderumsløsning er der skærme, USB-tilbehør, lys, og meget mere som kan være leveret fra en række partnere samt ting uden for rummet, der kan påvirke rummets oppetid.

  Rum er også fysiske rum: Når ting går i stykker, skal nulstilles eller ikke kan nås eksternt, skal en styret tjeneste omfatte en mekanisme til at understøtte besøg på stedet.

  Godkendte Microsoft Partnere kun nu tilbyde at levere services som ligger ud over selve møderumssystemet.

Se den komplette sammenligning hos Microsoft her

Fejllicenserede mødelokaler – Vær opmærksom

Vi har set mødelokaler som har fået fx E3, E5 eller en blanding af E3 + Intune licenser fremfor en Teams Room licens. Dette er langt fra den mest optimale eller billigste løsning.

Hvis dit mødelokale ikke har den mest optimale licens, vil der vises en pop-up som informerer dig omkring udfordringen. Hvis du oplever dette tag gerne pat i vores Teams Eksperter.

Introduktionen af Basic- og Pro-licenser forenkler Teams Rooms licenseringen. Basic er ideel til indledende tests og mindre virksomheder, mens Pro er skræddersyet til virksomheder, der har brug for avancerede funktioner.

Hvad koster Teams Room Pro?

Microsoft Teams Rooms Basic er inkluderet I de certificerede Teams Room systemer. Dog er der en række begrænsninger forbundet med Basic licensen. Fx kan du kun have op til 25 Teams Rooms Basic enheder licenseret pr. virksomhed.

Microsoft Teams Room Pro kan tilkøbes et certificeret og understøttet Teams Room system. Prisen er 279,40 kr. pr. lokale pr. måned. (Se aktuelle opdaterede priser her)

Få professionel rådgivning

Virtuelle møder er blevet en integreret del af vores arbejdsliv, er det essentielt at have de rette faciliteter. Et Teams Room mødelokale er en fremragende løsning, men at etablere et sådant rum kræver ekspertise.

Her er nogle grunde til, hvorfor det er afgørende at samarbejde med en professionel som JDM:

Korrekt rådgivning og behovsanalyse

Hvert firma har unikke behov. En professionel som JDM kan foretage en dybdegående analyse af virksomhedens specifikke krav og anbefale den mest passende løsning. Uden denne ekspertise risikerer man at investere i unødvendigt udstyr eller overse vigtige komponenter.

Korrekt licensering

Softwarelicensering kan være en kompleks affære, især med produkter som Teams, der kommer med forskellige licensmuligheder. En professionel sikrer, at virksomheden har de nødvendige licenser, undgår overflødige omkostninger og undgår juridiske komplikationer.

Installation

Selvom teknologi er blevet mere brugervenlig, kræver installation af et Teams Room mødelokale teknisk know-how. En professionel vil sikre, at alt udstyr er korrekt installeret, konfigureret og testet, så det fungerer optimalt fra dag ét.

Montering

Udstyr som skærme, kameraer og mikrofoner skal monteres sikkert og strategisk for at sikre den bedste brugeroplevelse. En professionel som JDM kender de bedste praksis for montering og sikre, at udstyret er placeret korrekt for optimal funktionalitet og æstetik.

At etablere et Teams Room mødelokale er en investering i virksomhedens fremtid. For at sikre, at denne investering er vellykket, er det afgørende at samarbejde med en professionel, der kan guide processen fra start til slut. Fra rådgivning til installation sikrer en ekspert, at virksomheden får mest muligt ud af sin investering.

Kampagne

AI-Værktøjer fra Microsoft

E-bog

- I denne e-bog får du en introduktion til Microsoft Copilot og Bing Chat Enterprise. Du kan fx læse om hvordan Microsoft Copilot fungerer og hvilke fordele Bing Chat Enterprise giver din virksomhed.

Skal vi hjælpe dig i gang?

Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring en løsning, leder efter support eller allerede har taget en beslutning, kan JDM hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.

  Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523