fbpx
Intels logo

Hvilken Processor skal jeg vælge?

Man forventer at en ny genetation af processorer fra intel vil blive mærkbart hurtigere end den tidligere version, men forskellen mellem den seneste 8. generation og den tidligere 7. generation af “Kaby Lake” processorer føles mere som et kvantespring.

Ved at fordoble antallet af kerner fra to til fire, samt øge den maksimale clock-hastighed og optimere omkring videohåndtering, giver den 8. generation en hastighedsforøgelse på op til 91%, alt afhængig af hvilken opgave du udfører.
Vi har fundet en omfattende test af de to processorer foretaget af laptopmag.com, og følgende er en gennemgang af deres resultater.

 

Hvordan blev der testet

Sammenligningen mellem Intel 8. generation med 7. generation er foretaget på bærbare maskiner. Der bliver testet med 2 nærmest identiske Acer Swift 3 bærbare, som hver har en Full HD skærm, 8GB ram og den samme 256GB store SSD. Den ene af maskinerne har en i5-8250U processor, hvor den anden har en i5-7200U.

Desuden indgår der et par Dell XPS 13s (Full HD skærm, 8GB ram, 256SSD), hvor den ene har en i7-8500U processor, og den anden har en 7. generation i7-7500U.

gratis ebog

9 myter om Microsoft 365 og skyen

Når du overvejer at drive din forretning fra skyen, skal du kunne skille fakta fra fiktion.

Syntesiske tests

Via testværktøjet Geekbench 4, får den 8. generation Acer maskine en score på 14175 som er 91% bedre end 7. generationen som kun opnår 7391 i score. Dell XPS 13s med dens i7-8550U processor var en smule mindre imponerende, og opnåede kun en fremgang på 62% sammenlignet med i7-7500U.

Excel-ark

Hvis du håndterer store Excel-ark så skal du have en 8. generation processor. Testen er at flette 65.000 navne med deres adresser i Excel, og 7. generation processoren fuldførte opgaven på 2min og 36sek, den nye 8. generation gjorde det på 1:32, det er en forskel på 70%. Dell XPS 13 med 8. generation var en smule hurtigere og klarede det på 1:08, hvor den 7. generation modpart kom i mål med en tid på 2:30, en 55% forbedring.

Excel udnytter så mange kerner og tråde som din processor understøtter, og hvis du bruger et program som kun anvender mindre, er resultatet mindre imponerende.

Excel-ark

8. generation processoren er optimeret til video transcoding, og her kommer den virkelig til sin ret. 7. generation processoren i Acer maskinen brugte 30min om at reducere opløsningen på en video fra 4K til 1080p. 8. generation processoren gjorde det på 19:37. Det er en 53% forbedring. i7-processoren i XPS modellen var ikke meget hurtigere end i5 modellen og kom i mål med 19:35 som er 35% hurtigere end den ældre model med 31:36.

Indlæsning af programmer 

Når du har en 8. generation processor kan indlæse dine programmer hurtigere. Acer maskinen med 8. generation processor åbner Excel på bare 1.2 sekund, hvor i 7. generationen skal bruge 2.7 sekunder.

Grafik 

Det indbyggede grafikkort fra Intel kan ikke trække de store spiltitler, men 8. generation har en langt bedre grafisk ydelse. Acer maskinen med 8. generation processor opnår 79,980 i grafik testprogrammet 3DMARK, hvor den ældre 7. generation kommer op på 57,409 i score, en 39% forskel. Den nye XPS får 81,837 sammenlignet med den gamle som opnår 72,507.

3DMARK ydelse er ca. 39% højere med 8. generation

Slutresultatet 

Selvom fordelen ved den 8. generation processor er meget afhængig af hvilke systemer du kører, så er der ingen tvivl om at du får et kæmpe boost, især når dine programmer understøtter flere tråde i din processor. Når du skal indkøbe en ny maskine, skal du prioritere en ny processor.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Hold din computer sikker derhjemme

Hold din computer sikker derhjemme

Vigtige ting du skal vide som forberedelse til Windows 11 – Hvis en virksomhed ikke forbereder sig kan de ende med uventet nedetid.

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

I dag er virksomheder mere end nogensinde tidligere forbundet på global skala. Langt de fleste virksomheder har forbindelse til internettet, hvilket gør det meget lettere at udføre mange opgaver og forretningsfunktioner.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM’s tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM’s tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This