fbpx
En skræm der står med 4k opløsning

Hvilken skærmopløsning
skal jeg vælge?

Hvad betyder skærmopløsning egentligt,
og hvorfor er det vigtigt?

Skærmopløsning er et af de it-termer, som folk bruger uden nødvendigvis at vide præcis, hvad det betyder.
Vi tænkte det var på tide, at vi forklarede det.

Skærmopløsning er antallet af pixels

Billedet på din computerskærm er opbygget af tusinder eller millioner af pixels. Skærmen skaber det billede du ser, ved at ændre farverne på små firkantede pixel-elementer.
Skærmopløsningen fortæller dig, hvor mange pixels din skærm kan vise vandret og lodret. For at se hvilken skærmopløsning en skærm har, skal du se efter to tal, delt af et “x”. Skærmopløsningen oplyses således: 1920 x 1080. I dette eksempel kan skærmen vise 1.920 pixels vandret og 1.080 pixels lodret.

Forskellige skærmopløsninger, samme størrelser

Nu begynder det at blive lidt mere kompliceret. Skærme med samme tomme-størrelser kan stadig have forskellige skærmopløsninger.
For eksempel kan en skærm på 24” godt have en opløsning på 1920×1080, og en anden 24” skærm have 2560×1440 pixels i opløsning. Skærmene fylder det samme på skrivebordet, men opløsningen på den ene er bare højere.

2 skærme hvor den ene har 1920px og den anden har 2560px opløsning

Det betyder at når du vælger skærm, skal du tænke over både skærmens størrelse og dens opløsning.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

Hvad betyder en højere skærmopløsning
for dig?

Hvis du sammenligner to skærme af samme størrelse, men med forskellige skærmopløsninger, vil skærmen med den højere opløsning (og flere pixels) kunne vise dig mere indhold. Det betyder at du ikke skal skifte vindue så tit samt at du kan se mere af en hjemmeside, uden at skulle scrolle.

Da skærmen med højere skærmopløsning har flere pixels, vil billedet blive skarpere. Den højere opløsning betyder dog også, at elementer på skærmen – som ikoner og tekst – ser mindre ud.

Til venstre er en skærm med en opløsning på 1920 x 1080. Til højre er en skærm af samme tomme-størrelse med en opløsning på 2560 x 1440:

2 skærme hvor man kan se i Excel at der er 45% størrelses forskel.

Skærmen med højere opløsning kan fx vise mere af dit Excel-regneark på én gang.
I alt 45% flere felter vises på samme skærmplads, sammenlignet med skærmen til venstre.

Så hvilken skærmopløsning skal jeg vælge?

Når du vælger en ny skærm, må du ikke kun se på skærmopløsning. Lysstyrke og farvegengivelse kan variere på tværs af skærme, så den bedste måde at vælge en skærm på er at være bevidst om ens behov.

Når det er sagt, er der et par tommelfingerregler som hjælper dig til at vælge den rigtige skærm:

Hvis du køber en skærm til dit skrivebord, skal du vælge en skærm på minimum 23” eller større, med en opløsning på 1920 x 1080 eller mere. Dette kaldes en fuld HD-skærm, fordi opløsningen er i stand til at vise high definition video (Full HD).

For at få den bedste oplevelse, skal du vælge en skærm med et IPS-panel fremfor et TN-panel. Panelet har afgørende effekt på hvordan farverne bliver vist, og hvor god betragtningsvinklen er.

For få år siden kostede gode skærme med høj opløsning, meget mere end skærme med lav opløsning. Sådan er det heldigvis ikke længere. I denne gennemgang har vi valgt at sammenligne to modeller fra Lenovo. Lenovo har i mange år tilbudt skærme af høj kvalitet, med fokus på kontormiljøet.

Lenovo 23,8" T24i skærm med 1920*1080 skærmopløsning

Lenovo 23,8”: (T24i)

1920×1080 (2.073.600 millioner pixels)

1375.-* (ex. moms.)

Lenovo 23,8" P24Q 2560*1440 opløsning

Lenovo 23,8”: (P24Q)

2560×1440 (3.686.400 millioner pixels)

1585.-* (ex. moms.)

*Priserne er vejledende dagspriser, og kan variere.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Hold din computer sikker derhjemme

Hold din computer sikker derhjemme

Vigtige ting du skal vide som forberedelse til Windows 11 – Hvis en virksomhed ikke forbereder sig kan de ende med uventet nedetid.

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

I dag er virksomheder mere end nogensinde tidligere forbundet på global skala. Langt de fleste virksomheder har forbindelse til internettet, hvilket gør det meget lettere at udføre mange opgaver og forretningsfunktioner.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM’s tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM’s tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This