fbpx

Hvor ligger skyen egentlig?

Som Office 365 eller Microsoft Azure-bruger, har du nok på et eller andet tidspunkt spekuleret på, hvor de data og tjenester I har liggende i skyen, egentligt befinder sig rent fysisk. Det prøver vi at give dig et overblik over her.

Et verdenskort der viser hvor alle servere i verdnen ligger og kommer til at ligge i den nærmeste fremtid (fra 2016)

Her ser du en oversigt over Microsoft’s Azure-datacentre rundt om i verden.
Herudover har de også en række 
Office 365-datacentre.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

Anvender I Microsoft Office 365 eller Microsoft Azure, har I jeres data og tjenester på et af de mange datacentre, som Microsoft har placeret rundt om på jorden. Af hensyn til svartiderne placeres både data og tjenester oftest så tæt på kunden som muligt. Har jeres firma flere afdelinger fordelt over separate tidszoner, kan I enten vælge en fysisk placering, der ligger centralt i forhold til jeres afdelingers geografiske placering eller tilkøbe georedundante placeringer. Det vil sige, at data og tjenester rent fysisk ligger på to eller flere geografiske datacentre, der så replikerer data mellem hinanden automatisk, så alle kan tilgå de samme data, uanset hvor i verden de befinder sig.

Microsoft Azure i Europa

Her i Europa har Microsoft Azure placeret datacentre i Irland, Storbritannien og Holland. Endvidere er der to nye datacentre på vej i Tyskland. Som dansk virksomhed vil du oftest have dine data og tjenester placeret i Holland, selv om enkelte kunder rent faktisk ligger på datacenteret i Irland. Det afhænger lidt af, hvilke tjenester I anvender. Datacenteret i Holland kan levere de fleste tjenester og er det center, der er størst i Europa. Enkelte, mere sjældent benyttede eller højtspecialiserede tjenester kan dog kun leveres fra globalt hold, uden at det har nogen nævneværdig indflydelse på svartiderne. Det betyder, at tjenesterne udbydes af nogle af Microsoft amerikanske datacentre. Datacentrene i Storbritannien betjener primært engelske kunder og tilbyder ikke nær så mange forskellige tjenester som centeret i Holland og Irland. Det samme vil efter alt at dømme være gældende for de kommende datacentre i Tyskland.

Microsoft Azure i resten af verden

I resten af verdenen har Microsoft datacentre placeret på den amerikanske øst og vestkyst, lige som de har nogle centrale datacentre i det nordlige USA, samt to datacentre i Canada. I Sydamerika findes der et enkelt datacenter i Brasilien, ligesom der findes to datacentre i den østlige del af Australien. Når vi kommer op over den asiatiske del af verden, har Microsoft datacentre placeret i Japan, Kina og Singapore, samt hele to datacentre på vej i Korea, der har en stadig voksende it-industri. I Indien er der placeret tre datacentre på tværs hen over den indiske halvø fra Chennai i øst over Pune i midten og til Mumbai i vest. Kun på det afrikanske kontinent og i det gamle Sovjetunionen, har Microsoft Azure endnu ikke åbnet nogle datacentre. 

Microsoft Office 365

Udover de datacentre der driver Microsoft Azure, har Microsoft også en række yderligere datacentre, der driver Office 365 og andre tjenester. I Europa er der således foruden de før omtalte Azure-centre, også datacentre i Finland og Østrig. Herfra køres der også hosting af de private OneDrive-konti, der ikke er forbundet med en Office 365-løsning. På samme måde har Microsoft også andre Office 365-datacentre fordelt over hele kloden, lige som de fleste Azure-datacentre også hoster Office 365.

Vil du vide, hvor dine data er?

Vil du vide helt præcist, hvor dine tjenester og data hostes, vil det oftest fremgår af kontrolpanelet i Microsoft Azure. Du er også velkommen til at kontakte os. Så kan vi prøve at finde ud af det for dig. Bare brug kontaktformularen her på siden eller send os en mail. 

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Hold din computer sikker derhjemme

Hold din computer sikker derhjemme

Vigtige ting du skal vide som forberedelse til Windows 11 – Hvis en virksomhed ikke forbereder sig kan de ende med uventet nedetid.

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

I dag er virksomheder mere end nogensinde tidligere forbundet på global skala. Langt de fleste virksomheder har forbindelse til internettet, hvilket gør det meget lettere at udføre mange opgaver og forretningsfunktioner.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM’s tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM’s tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This