fbpx
2 kvindelige medarbejdere der snakker om hvordan de skal fordele arbejdet på en ny opgave

Hvorfor er multifaktor godkendelse (MFA) så vigtig?

Multifaktor godkendelse (MFA) er en IT-godkendelsesteknik, der kræver, at brugeren præsenterer mindst to faktorer, der beviser deres identitet.

Hvorfor bruge Multifaktor godkendelse?

Cyberkriminelle har mere end 15 milliarder stjålne legitimationsoplysninger at vælge imellem. Hvis de målrettet går efter dig, vil de kunne overtage dine bankkonti, virksomhedshemmeligheder og meget mere.

Multifaktor-godkendelse er vigtig, da det gør det sværere for den almindelige kriminelle at stjæle og bruge dine oplysninger. Jo sværere det er for de kriminelle at få adgang til dine data, desto mere sandsynligt er det at de vælger at målrette deres indsats mod andre.

Som navnet antyder, blander MFA mindst to separate faktorer. Man ønsker at have faktorer indenfor tre kategorier. ”Noget du kender”, ”Noget du har” og ”Noget du er”. Typisk anvender man et brugernavn og en adgangskode til at logge ind. Begge er ”Noget du kender”.

De andre faktorer kunne være:

 • ”Noget du har” – En mobiltelefon, nøglekort eller sikret USB-stick.
 • ”Noget du er” – Fingeraftryk, Ansigtsscanning eller andre biometriske værdier.

Ved at tilføje en af disse faktorer til dit brugernavn/adgangskode login, gør du det betydeligt mere vanskeligt for de kriminelle at logge ind på dine konti.

Microsoft har lavet denne video, som forklarer hele konceptet meget simpelt og enkelt.

MFA muliggør stærkere godkendelse

Risikoreduktion er kritisk for organisationer, og det er grunden til, at multifaktorgodkendelse vokser eksponentielt. I en verden, hvor legitimationshøstning er en konstant trussel, og over 80 procent af hacking relaterede overtrædelser er forårsaget af stjålne eller svage adgangskoder, er denne form for skudsikker godkendelsesløsning vigtig.

Med MFA handler det om at give adgang baseret på flere vægtede faktorer og derved reducere risikoen for kompromitterede adgangskoder. Det tilføjer et andet lag af beskyttelse mod de slags skadelige angreb, der koster organisationer millioner.

Et sikkerhedsbrud forårsaget af en svag brugeradgangskode ville forståeligt nok få enorme konsekvenser for både virksomheden og de kunder, der har tillid til det.

Få hjælp til opsætning af multifaktor godkendelse i din Microsoft-løsning

Microsoft tilbyder en lang række sikkerhedsværktøjer, som beskytter dig og din virksomhed. Oftest er disse værktøjer allerede en del af din licens, så det skal blot konfigureres.

Book en it-sikkerhedsekspert

Book en gratis samtale med en it-sikkerhedsekspert. Brug tiden sammen med vores ekspert til at blive klogere på din egen it-sikkerhedssituation.

I kan fx tale om:

 • Aktuelle trusler i din branche
 • Hvad gør I i dag?
 • Hvad ønsker I at gøre i fremtiden?
 • Unikke udfordringer

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  Vi samler på glade kunder

  Mød vores kunder

  Nyheder

  Seneste artikler

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523