fbpx
Er Microsoft 365 sikker

IT-Sikkerhed – 5 Tips til at øge it-sikkerheden i din virksomhed

5 Tips til at øge it-sikkerheden i din virksomhed

I nutidens digitale tidsalder er it-sikkerhed vigtigere end nogensinde. Med den stigende udbredelse af onlinetrusler såsom malware, phishing og hacking, er det afgørende at tage skridt til at beskytte dig selv og dine digitale aktiver.

I dette blogindlæg deler vi fem tips til at hjælpe dig med at øge sikkerheden i din virksomhed. Ved at implementere disse tips kan du reducere din risiko for at blive et offer for cyberangreb markant og holde dine oplysninger sikre.

Træning af medarbejdere

Træn dine medarbejdere til at være sikkerhedsbevidste og følge best practice, såsom at bruge de sikkerhedsværktøjer de har adgang til, oprette stærke adgangskoder, undgå phishing-e-mails og rapportere mistænkelige aktiviteter.

Det afgørende for at opretholde en stærk sikkerhedsposition, at dine medarbejdere er sikkerhedsbevidste og uddannet til at følge best practice. Du kan fx tilbyde undervisning, der dækker emner som adgangskodeadministration, social engineering, phishing og andre almindelige sikkerhedstrusler. Undervisningen bør omfatte regelmæssige træningssessioner, vurderinger og forstærkningsaktiviteter.

Oftest er dine medarbejdere det svageste led i din it-sikkerhed. Det er ikke længere nok at skabe stærke adgangskoder, der er unikke og komplekse, de skal også undgå at klikke på mistænkelige links eller downloade vedhæftede filer fra ukendte kilder.

Desuden skal de kunne rapportere mistænkelige aktiviteter til it-afdelingen og forstå, hvordan man bruger de it-sikkerhedsværktøjer som virksomheden stiller til rådighed.

Løbende opdateringer

Brug opdaterede firewalls, antivirussoftware og VPN’er til at beskytte dit netværk, enheder og data mod uautoriseret adgang og malware.

Firewalls, antivirussoftware og VPN’er er vigtige værktøjer til at beskytte dit netværk, enheder og data mod uautoriseret adgang og malware. Firewalls fungerer som en barriere mellem dit interne netværk og det åbne internet. Din firewall filtrerer potentielt skadelig trafik fra og forhindrer uautoriseret adgang.

Antivirussoftware registrerer og fjerner skadelig software, såsom virus, spyware og trojanske heste, fra dine enheder. VPN’er krypterer din netværkstrafik og giver en sikker forbindelse til internettet, der beskytter dine data mod aflytning og overvågning.

For at sikre maksimal beskyttelse er det vigtigt at holde disse værktøjer opdaterede med de nyeste patches og softwareopdateringer, da nye trusler konstant dukker op.

Læs mere om sikre og professionelle netværksløsninger her

Backup og sikkerhedskopier

Sikkerhedskopier dine filer regelmæssigt til en sikker cloud-tjeneste eller en ekstern harddisk, så du kan gendanne dem i tilfælde af et ransomware-angreb eller en systemfejl.

Regelmæssige sikkerhedskopier eller backups er afgørende for at beskytte dine data mod tab eller datafejl på grund af ransomware-angreb, systemfejl eller andre katastrofer. Det er vigtigt at vælge en sikker backup-løsning, der krypterer dine data under transport og hvile, såsom en sikker cloud-tjeneste.

Sikkerhedskopieringer bør udføres regelmæssigt, ideelt dagligt eller ugentligt, og jævnligt testes for at sikre, at de kan gendannes i tilfælde af en katastrofe. Det er også vigtigt at have en sikkerhedskopieringspolitik på plads, som definerer, hvor længe sikkerhedskopier skal opbevares, og hvordan de skal bortskaffes sikkert, når de ikke længere er nødvendige.

Læs mere om vores backup-løsninger her

Rollebaseret adgang

Begræns adgangen til dine følsomme data ved at bruge kryptering, multifaktorgodkendelse og rollebaseret adgang.

Begrænsning af adgang til følsomme data er afgørende for at beskytte dem mod uautoriseret adgang og databrud. Dette kan opnås ved at implementere kryptering, multifaktorgodkendelse og rollebaseret adgang.

Kryptering sikrer, at følsomme data beskyttes både under transport og hvile, ved at kryptere dem, så de kun kan læses af autoriserede parter. Multifaktorgodkendelse kræver, at brugere angiver to eller flere former for identifikation, før de får adgang til følsomme data, såsom en adgangskode og en fingeraftryksscanning.

Rollebaseret adgang begrænser adgangen til følsomme data fx baseret på brugerens jobansvar, hvilket sikrer, at kun autoriserede brugere har adgang.

Læs mere her

Risikovurderinger

Udfør rettidige risikovurderinger for at identificere dine sårbarheder og huller i din it-sikkerhed, og implementer løsninger til at løse dem.

Regelmæssige risikovurderinger er afgørende for at identificere potentielle sårbarheder og huller i din it-sikkerhed. En risikovurdering bør indeholde en omfattende analyse af din it-infrastruktur, applikationer og data samt en vurdering af din virksomheds politikker og procedurer.

Baseret på resultaterne af risikovurderingen bør du udvikle en prioriteret liste over sårbarheder og huller sammen med anbefalede løsninger og tidsplaner for implementering. Løsninger kan omfatte software- og hardwareopgraderinger, politik- og procedureændringer og yderligere sikkerhedskontroller såsom firewalls eller kryptering. Det er vigtigt at gennemgå og opdatere din risikovurdering med jævne mellemrum, da nye trusler og sårbarheder kan dukke op over tid.

Læs mere om vores It-sikkerhedsaftale her

Download og læs hele
rapporten fra Forrester

Rapporten gennemgår det potentielle investeringsafkast (ROI), som SMB'er kan opnå ved at implementere Microsoft 365.

Desuden dækker rapporten ni kunders investeringer i Microsoft 365 og de deraf følgende forbedringer i hele organisationen af produktivitet og reduktioner af rejse- og teknologiudgifter.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

Nyheder

Seneste artikler

Windows 11 for virksomheder

Windows 11 for virksomheder

Windows 11 – Fordelene ved Windows 11 for små og mellemstore virksomheder. Hvorfor skal du skifte inden 2025?

Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

Microsofts IT-sikkerhedsløsninger er skabt for at hjælpe virksomheder med at beskytte sig mod trusler, sikre deres data og identiteter, og overholde lovgivning og privatlivets fred.

Moderne enhedshåndtering

Moderne enhedshåndtering

Moderne enhedshåndtering er blevet en nødvendighed i dagens arbejdsmiljø, hvor hybridarbejde og et udviklende trusselslandskab er normen

//Test til get url
// Test til get formcapture 310523