fbpx
2 kvindelige medarbejdere der snakker om hvordan de skal fordele arbejdet på en ny opgave

JDM-medarbejder arbejder fra Kenya via den hybride arbejdsplads

Simon har fast kontor i Kenya

Hvis ikke et it-firma skulle arbejde ud fra konceptet ”den hybride arbejdsplads”, hvor alle systemer er sat op til, at medarbejderne kan arbejde hvor, hvornår og hvordan det skal være – hvem skulle så?

Det seneste halve år har Hybrid Workplace Network Specialist i JDM A/S, Simon Enna Wesche, haft fast kontor i Kenya, hvor han bor med sin kone, og både kunder og kolleger er rigtig godt tilfredse med samarbejdet på distancen.

Under corona-pandemien har de fleste vænnet sig til at arbejde hjemmefra i større eller mindre grad. Mange virksomheder har hurtigt gennemgået en digital omstilling, så de nødvendige it-systemer stabilt og sikkert kan tilgås, uanset hvor og hvornår medarbejderne ønsker det.

De fleste ledere ville dog nok overveje sagen en ekstra gang, hvis en medarbejders hjemmearbejdsplads pludselig blev flyttet mere end 6.500 km sydpå. Det var dog ikke tilfældet i JDM, da Simon Enna Wesche i foråret 2021 fortalte om planerne om at flytte til sin kones hjemland, Kenya.

Simon Enna Wesche, Infrastructure & Security hos JDM, fortæller:

”Vi havde på daværende tidspunkt boet i Danmark i to år, men det havde vist sig at være svært for min kone at finde et arbejde. Derfor besluttede vi at flytte til Kenya i stedet, hvor hendes karrieremuligheder er større. Jeg har tidligere boet i Spanien i længere tid og ville gerne prøve kræfter med udlandet igen. Vi havde testet setuppet i løbet af marts, da vi var dernede i en måned, og jeg arbejdede dernedefra helt uden problemer.”

For Simons leder i JDM, Hybrid Workplace Solution Architect Martin Lund Hansen, var beslutningen nem, da virksomheden har stort fokus på at give medarbejderne mulighed for at sammensætte en god hverdag med balance mellem en spændende arbejdsplads og velfungerende privatliv, og JDM’s ledelse var også åbne for ideen.

2 kvindelige medarbejdere der snakker om hvordan de skal fordele arbejdet på en ny opgave

Videofeed fra datacenteret

I og med, at Simon Enna Wesche arbejder med netværk, var en af de udfordringer, der kunne opstå, at kunderne kunne få brug for, at han var til stede i deres virksomhed for at koble forskellige kabler korrekt til – men også her lå løsningen lige for.

”Jeg er en del af et tremandsteam i JDM, så hvis der er brug for fysisk tilstedeværelse hos en af vores kunder, eller hvis der opstår en akut situation, kan jeg sende en af dem af sted som mine ”hænder”. Desuden er vi alle efterhånden vante til at holde videomøder, så i mange tilfælde kan kundens egne it-folk lave ændringerne, mens jeg er online med dem og kan se deres videofeed af, hvordan de flytter på kablerne,” forklarer Simon Enna Wesche

På besøg i Danmark

Derudover er han på nuværende tidspunkt en måned i Danmark hver tredje måned, så hvis der er brug for fysiske besøg hos nogle af kunderne, kan de planlægges til at finde sted i de perioder, ligesom han i helt akutte situationer kan være tilbage Danmark i løbet af et halvt døgn.

Skal der laves ændringer i kabler i JDM’s eget datacenter for at give kunder nye funktionaliteter, har Simon nu adgang til et direkte videofeed, der gør ham i stand til at guide kollegerne til at lave de nødvendige indstillinger. Martin Lund Hansen fortæller:

”Vi har lavet det, vi kalder et ”klargøringsspor” i vores datacenter. Vi har simpelthen opsat kameraer, der viser kablerne, så Simon kan se, hvordan de er sat sammen. Det betyder, at hvis en kunde fx skal have tilknyttet en firewall, kan Simon bede en fra indkøbsafdelingen eller salgsafdelingen om at hente den ’dims’, der skal bruges, eller klikke et kabel ind i en bestemt port – så kan Simon konfigurere resten fra sit kontor i Kenya. Det fungerer rigtig fint.”

Faktisk har Simon Enna Wesche stået for en stor omlægning af JDM’s eget datacenter på afstand, helt uden problemer.

Martin Lund Hansen, Infrastructure & Security hos JDM, fortæller:

”Allerede inden corona-pandemien ramte, har vi i JDM haft fokus på begrebet ”den hybride arbejdsplads”, og medarbejderne har i adskillige år haft mulighed for hjemmearbejdsdage.

Om Simon sidder i Odense og servicerer kunderne remote i Skagen eller København, eller han sidder i Kenya, det er jo det samme. Han har en velfungerende netforbindelse og adgang til alle systemer derfra, og faktisk oplever jeg nu, at vi nærmest har endnu mere kommunikation i hverdagen, fordi vi har daglig kontakt på Teams, og der er langt færre forstyrrelser, når vi taler sammen, end på en almindelig hverdag på kontoret,”

2 kvindelige medarbejdere der snakker om hvordan de skal fordele arbejdet på en ny opgave

Stor tilfredshed blandt kunderne

Hos en af JDM’s store netværkskunder, Jeudan, som er Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed med mere end 200 ejendomme og flere tusinde lejere, har it-projektleder Jens Eiming kun positive ting at sige over samarbejdet med en netværksspecialist, hvis kontor ligger i Kenya.

”Det fungerer virkeligt godt. Jeg vil næsten sige, at vi får endnu bedre service nu, end vi fik tidligere. Simon står klar til at hjælpe, når vi har brug for det, og jeg føler, at han har 100% fokus på os, når han arbejder på vores opgaver. Vi har et stort setup – vores største bygning er fx et kontorfællesskab med 50 virksomheder, som alle har deres eget trådløse netværk – så vi har daglig kontakt med Simon om nye konfigurationer, tilpasninger osv.,” fortæller Jens Eiming.

Kolleger kommer forbi

Er der brug for nogle hands-on-tilretninger, har Jens Eiming enten selv lært at udføre dem, eller også kommer en af Simon Enna Wesches kolleger fra Odense forbi og laver dem, hvis ikke de kan vente, til Simon er i Danmark.

Vi er fuldt ud trygge i det nuværende setup. Simon eller en af hans kolleger står klar, når vi har brug for det, både i den daglige drift, og hvis der opstår noget akut. Mit indtryk er, at de har en virkeligt god intern videnudveksling, så de andre i teamet også har indblik i vores systemer. Og så har Simon også bare 100% styr på dokumentationen for vores netværk, der kan tilgås i vores fælles OneNote. Kort sagt: Det fungerer bare,” forklarer Jens Eiming.

2 kvindelige medarbejdere der snakker om hvordan de skal fordele arbejdet på en ny opgave

En hverdag, man ikke vil holde ferie fra

I Kenya er Simon Enna Wesche glad og taknemmelig for den mulighed, JDM har givet ham.

Jeg kan drikke morgenkaffe på stranden til solopgangen og derefter gå ind til computeren og samarbejde med mine kolleger og kunder.

I teamet har vi sat et åbent Teams-kald op, hvor jeg kan logge på i løbet af dagen og føle, jeg sidder på kontoret sammen med dem. Selvfølgelig går der noget socialt fra, når man ikke lige er med på fredagsbaren eller teambuildingdagen, men det får jeg genskabt igen i de perioder, hvor jeg er i Danmark,” fortæller han og afslutter:

Min drøm var at få en hverdag, som jeg ikke havde brug for ferie fra – og det har jeg fået. Min kone har fået et godt job, som hun er glad for, og jeg har fortsat et spændende job i en virksomhed, hvor jeg er glad for at være.

Det er megafedt at opleve, at JDM lever op til de leveregler, de har sat op, og så er det jo også en måde at mærke på egen krop, at systemerne omkring ’den hybride arbejdsplads’ fungerer i praksis.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  Vi samler på glade kunder

  Mød vores kunder

  Nyheder

  Seneste artikler

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523