fbpx

Microsoft 365 Copilot

Hvis du er en Microsoft 365-bruger, har du måske hørt om en ny funktion kaldet Copilot. Copilot er en smart assistent, der kan hjælpe dig med forskellige opgaver i dine apps, såsom at skrive e-mails, oprette præsentationer, analysere data og mere.

Men hvordan fungerer Copilot? Hvad gør det anderledes end andre assistenter? Og hvordan kan du bruge det til at øge din produktivitet og kreativitet?

Copilot Systemet

Copilot drives af det, vi kalder “Copilot Systemet”, en sofistikeret motor der udnytter kraften fra tre fundamentale teknologier:

 • Microsoft 365-apps: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams og mere.
 • Microsoft Graph: Dit indhold fra e-mails, filer, møder, chats og kalender.
 • Sprogmodellen, også kaldet Large Language Model (LLM), en kreativ model, der er i stand til at analysere og producere tekst, som mennesker kan læse.

Alt tilgængeligt gennem naturligt sprog.

Det begynder med en forespørgsel fra dig i en app. For eksempel kan du skrive “resumé af dette dokument” i Word eller “opret en graf for disse data” i Excel. Copilot forbehandler forespørgslen gennem en tilgang kaldet “grounding”. Med andre ord forbedrer grounding kvaliteten af forespørgslen, så du får svar, der er relevante og handlingsorienterede.

En af de vigtigste dele af grounding er at foretage en opkald til Microsoft Graph for at hente dit forretningsindhold og sammenhæng. Hvis du for eksempel beder Copilot om at “skrive en e-mail til Jens om projektet”, vil Copilot bruge grafen til at finde ud af, hvem John er, hvilket projekt du arbejder på, og hvilke oplysninger du måske vil inkludere i e-mailen.

Copilot kombinerer denne brugerdata fra grafen med andre input for at forbedre forespørgslen. For eksempel kan det tilføje synonymer, omskrivninger eller præciseringer for at gøre forespørgslen mere specifik og tydelig. Derefter sender det ændrede prompt til LLM’en.

Du er måske bekendt med, hvad en LLM kan gøre baseret på din erfaring med ChatGPT eller Bing Chat. Disse er eksempler på generelle LLM’er, der kan generere tekst om ethvert emne. Copilot bruger en specialiseret LLM, der er trænet i forretningsrelateret tekst og scenarier. Det betyder, at Copilot kan generere tekst, der er mere relevant og passende for dit arbejde.

Copilot tager svaret fra LLM’en og foretager en efterbehandling. Denne efterbehandling inkluderer yderligere grounding-opkald til grafen, ansvarlige AI-checks, sikkerhed, overensstemmelses- og privatlivsanalyser samt kommandogenerering. Hvis Copilot f.eks. genererer en graf for dine data i Excel, genererer den også en kommando til at indsætte denne graf i dit regneark.

Endelig sender Copilot et svar til brugeren og kommandoer tilbage til de forskellige apps. Svaret kan være et tekstligt svar, en anbefaling, et spørgsmål eller en bekræftelse. Kommandoerne kan være handlinger, som Copilot kan udføre for dig i appsene, såsom at indsætte tekst eller billeder, formatere data eller slides, sende e-mails eller beskeder osv.

Microsoft Copilot er i øjeblikket tilgængelig som en forhåndsvisning for udvalgte brugere af Microsoft 365. Microsoft Copilot vil blive officielt lanceret senere i år (2023) som en del af Microsoft 365-pakken. Du kan læse mere om præsentationen fra Microsoft her.

Se og oplev Copilot i brug (Video)

Få mere ud af din Microsoft 365

Optimer din Microsoft 365-oplevelse med hjælp fra vores erfarne it-professionelle! Få mest muligt ud af din produktivitetssuite og udnyt alle de avancerede funktioner.

Lad vores eksperter hjælpe dig med at tilpasse, implementere og administrere din Microsoft 365-løsning, så du kan fokusere på det, der betyder mest for din virksomhed.

Øg effektiviteten, samarbejdet og sikkerheden med skræddersyede løsninger.

Microsoft 365 Copilot

Microsoft Copilot i Word

At skrive er en færdighed, der kræver kreativitet og nøjagtighed. Men nogle gange kan skrivning være udfordrende. Læs mere

Microsoft Copilot i Excel

Automatiser din dataanalyse. Hvis du er bruger af Excel, ved du, hvor kedeligt og tidskrævende det kan være. Læs mere

Microsoft Copilot i Outlook

E-mails er en af de mest almindelige former for kommunikation, men de kan også være en af de mest udfordrende. Læs mere

Microsoft Copilot i PowerPoint

En ny måde præsentere på I Hvis du bruger PowerPoint, ved du, hvor svært det er at skabe gode præsentationer. Læs mere

Microsoft Copilot i Teams

Et nyt værktøj til samarbejde I Har du nogensinde været i et Teams-møde, hvor du følte dig distræt og forvirret? Læs mere

Microsoft 365 Copilot: Sådan fungerer det

Hvordan fungerer Copilot? Hvad gør det anderledes end andre assistenter? Og hvordan kan du bruge det til at øge din produktivitet og kreativitet? Læs mere

Læs mere om Microsoft 365 Copilot

Kampagne

Kom i gang med Microsoft Copilot

E-bog

I denne e-bog får du en guide til at komme i gang med Microsoft 365 Copilot. Du kan fx læse hvordan du opbygger et godt fundament inden du har går i gang, samt en lang række tips od tricks.

  Skal vi hjælpe dig i gang?

  Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring en løsning, leder efter support eller allerede har taget en beslutning, kan JDM hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.

   Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

   //Test til get url
   // Test til get formcapture 310523