fbpx

Microsoft satser mere på Europa og EU

Microsoft investerer i nye europæiske datacentre.

Microsoft satser mere på Europa og EU

Microsoft har netop annonceret en ny forpligtelse til gavn deres vores kunder i Europa: Microsoft har påbegyndt en omlægning af driften af deres cloud-tjenester til europæiske kunder, som skal sikre, at alle data fremover bliver både opbevaret og behandlet inden for EU/EEA.

Annonceringen sker på baggrund af de mange dialoger Microsoft gennem længere tid har haft med kunder i hele Europa, inklusiv her i Danmark, og de har således nu besluttet at foretage den nødvendige investering for at imødekomme ønskerne om øget data residency i Europa. 

Det tekniske arbejde er allerede igangsat og vil blive gennemført for både Micosoft 365, Dynamics 365 og Azure Services med fuld virkning fra udgangen af 2022.   

gratis ebog

9 myter om Microsoft 365 og skyen

Når du overvejer at drive din forretning fra skyen, skal du kunne skille fakta fra fiktion.

Tre vigtige elementer fra annonceringen:

  • Microsofts cloud-tjenester lever allerede i dag op til eller overgår kravene i EU’s databeskyttelseslovgivning. Microsoft var den første større teknologivirksomhed til at bekræfte deres overholdelse af GDPR, og senest fulgte de op på EDPB’s udkast til retningslinjer efter Schrems II-dommen med deres Defending Your Data initativ.
  • De giver allerede i dag deres private og offentlige kunder muligheden for at opbevare kundedata lokalt i EU, og mange af deres cloud-tjenester kan allerede konfigureres til at behandle data indenfor EU. Ikke desto mindre nævner Microsoft, at nogle af deres kunder ønsker øgede forpligtelser indenfor data residency og gennemsigtighed, og det reagerer de nu på.
  • Microsoft vil integrere disse EU Data Boundary løsninger i deres primære cloud-tjenester for at øge deres nuværende tilbud til kunderne. 

EU Data Boundary

EU Data Boundary initiativet vil blive understøttet af Microsofts investeringer i eksisterende eller planlagte datacentre i nu 13 europæiske lande, herunder Danmark. Disse datacentre muliggør cloud-tjenester, der understøtter og accelerer europæiske virksomheders og myndigheders digitale omstilling og konkurrenceevne med forsikring om, at de lever op til alle eksisterende love og regler.         

Microsoft kalder denne nye forpligtelse ’EU Data Boundary for the Microsoft Cloud’ og det er udtryk for deres ønske om at levere ’Tech Fit for Europe’ for derigennem at støtte op om EU’s digitale dagsorden.      

Læs mere i bloggen fra Microsofts President Brad Smith her. 

Som Microsoft kunde betyder det for dig, at du nu med endnu mere ro i maven kan være sikker på at dine data bliver behandlet efter alle gældende regler, og ofte bedre en det kræves.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Skype for Business Online ophører snart

Skype for Business Online ophører snart

Alting skal jo ende, og det sammen gælder for Skype for Business Online. Den 31. juli 2021 trækker Microsoft tjenesten tilbage. Vi er dog sikre på, at du finder et nyt, og meget bedre værktøj i Microsoft Teams.

Microsoft 365 mobilapps

Microsoft 365 mobilapps

Du kan nu downloade Microsoft Office-, Outlook-, OneDrive- og OneNote-apps i én praktisk pakke fra Apple App Store. Med denne nye Microsoft 365 mobilapps pakke får du de nyeste versioner af Office (Word, Excel PowerPoint), OneDrive, Outlook og OneNote.

Nye webinar funktioner i Microsoft Teams

Nye webinar funktioner i Microsoft Teams

Nye webinar funktioner i Microsoft Teams – Microsoft begynder at udrulle webinar-funktioner i Teams, og bringer desuden nye præsentationsmuligheder til Teams via Presenter Mode.

SharePoint indsigt

SharePoint indsigt

Microsoft har meddelt, at de lancerer et nyt dashboard til detaljerede indsigter i SharePoint-administrationscenteret. I SharePoint-administrationscentret kan SharePoint-administratorer nu opleve et helt nyt dashboard, der med simple diagrammer givet et meget overskueligt overblik.

Microsoft 365 Business

Microsoft 365 Business

Arbejd mere sikkert fra næsten hvor som helst med en enkelt, omkostningseffektiv løsning, der inkluderer online møder og dine foretrukne Office-applikationer.

Pin It on Pinterest

Share This