fbpx

Myter og sandheder om kablet netværk og IT-sikkerhed

I den digitale tidsalder er virksomhedens netværkssikkerhed blevet et centralt fokus. Kablede netværk, en klassisk teknologi, der ofte betragtes som fundamentet for mange virksomheders IT-infrastruktur, er omgærdet af flere myter. Disse misforståelser kan føre til overkonfidence eller fejlinvesteringer i sikkerhedsstrategier. For at navigere sikkert i dette landskab er det afgørende at skelne fakta fra fiktion.

Nr. 1

Myte: ”Kablede netværk er altid sikrere end trådløse netværk.”

Sandhed: Mens kablede netværk generelt er sværere at angribe “over luften” end trådløse netværk, garanterer det ikke automatisk højere sikkerhed. Sikkerheden afhænger af en række faktorer, herunder netværkskonfiguration, brugte sikkerhedsprotokoller og fysisk sikring af netværksudstyr.

Nr. 2

Myte: ”Hvis netværket er kablet, behøver man ikke at bekymre sig om firewall eller andre sikkerhedsløsninger.”

Sandhed: Selv inden for et kablet netværk kan der være interne trusler, og eksterne trusler kan stadig trænge ind gennem internetforbindelser. Det er afgørende at have en firewall og andre sikkerhedsløsninger på plads, uanset om netværket er kablet eller trådløst.

Nr. 3

Myte: ”Et kablet netværk er kun sikkert, hvis kablerne er skjulte eller låst inde.”

Sandhed: Selvom det er vigtigt at sikre fysisk adgang til netværksudstyr, er det ikke den eneste faktor for netværkssikkerhed. Selv med skjulte kabler kan netværket være sårbart over for cyberangreb, hvis det ikke er korrekt sikret på softwareniveau.

Nr. 4

Myte: ”Kablede netværk er ikke sårbare over for "man-in-the-middle" angreb som trådløse netværk.”

Sandhed: Mens det er vanskeligere at udføre et “man-in-the-middle” angreb på et kablet netværk, er det ikke umuligt. Med den rette adgang og udstyr kan en angriber stadig aflytte, ændre eller forfalske data.

Nr. 5

Myte: ”Det er ikke nødvendigt at opdatere netværksudstyr, der bruges i et kablet miljø, så ofte som i et trådløst miljø.”

Sandhed: Uanset om det er kablet eller trådløst, kan forældet netværksudstyr have sårbarheder, der kan udnyttes af angribere. Det er afgørende at holde alt udstyr opdateret med de nyeste sikkerhedsopdateringer for at beskytte netværket mod trusler.

Nr. 6

Myte: ”Professionelt installerede kablede netværk er altid sikre, så man behøver ikke yderligere sikkerhedsforanstaltninger.”

Sandhed: Selvom professionelle installationer ofte er af høj kvalitet og følger best practices, betyder det ikke, at netværket er immunt over for trusler. Sikkerhed er en løbende proces. Uanset hvor dygtigt et netværk er installeret, er det vigtigt regelmæssigt at vurdere, opdatere og tilpasse sikkerhedsprotokoller og -strategier i lyset af nye trusler og teknologier.

Konklusion: 

Mens kablede netværk kan tilbyde en række fordele, er det vigtigt at nærme sig sikkerhedsspørgsmål med en velinformeret forståelse. At falde for myter kan skabe falsk tryghed og overser potentielle sårbarheder. Uanset netværkets art – kablet eller trådløst – kræver ægte netværkssikkerhed en kombination af korrekt installation, opdateret udstyr og en vedvarende forpligtelse til at forblive informeret og proaktiv i forhold til trusler.

WI-FI TIL ERHVERV

Professionel wi-fi løsning til erhverv

Vil du også have et sikkert og stabilt wi-fi netværk til din virksomhed? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.

yubico

ADMINISTRERET OG BESKYTTET NETVÆRK

Professionelle netværksløsninger

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.

yubico

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel?

Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i dine nuværende løsning.

  Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

  En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.

  Kampagne

  Kom i gang med Microsoft Copilot

  E-bog

  I denne e-bog får du en guide til at komme i gang med Microsoft 365 Copilot. Du kan fx læse hvordan du opbygger et godt fundament inden du har går i gang, samt en lang række tips od tricks.

   Skal vi hjælpe dig i gang?

   Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring en løsning, leder efter support eller allerede har taget en beslutning, kan JDM hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.

    Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

    //Test til get url
    // Test til get formcapture 310523