fbpx

Myter og sandheder om Wifi-netværk og IT-sikkerhed

Wifi-netværk er blevet en integreret del af moderne virksomheder. Mens de tilbyder bekvemmelighed og forbedret produktivitet, er der også mange misforståelser omkring sikkerheden af disse netværk. Det er vigtigt at skelne mellem fakta og fiktion for at sikre, at virksomhedens netværk er så sikkert som muligt.

Nr. 1

Myte: "WPA2 er uigennemtrængelig"

Sandhed: Selvom WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2) er en forbedring i forhold til sin forgænger, WPA, er det ikke uigennemtrængeligt. Med de rette værktøjer og teknikker kan hackere stadig bryde ind i et WPA2-beskyttet netværk.

Nr. 2

Myte: "Skjulte netværk er sikrere"

Sandhed: Nogle tror, at ved at skjule deres netværksnavn (SSID) vil det gøre deres netværk mere sikkert. I virkeligheden kan skjulte netværk stadig detekteres af bestemte værktøjer, og denne praksis kan faktisk gøre netværket mere sårbart over for angreb.

Nr. 3

Myte: "Mac-adressefiltrering er nok til at beskytte mit netværk"

Sandhed: Selvom det kan virke som en god idé at kun tillade bestemte enheder adgang til netværket baseret på deres MAC-adresse, kan MAC-adresser nemt spoofes eller efterlignes af en ondsindet aktør.

Nr. 4

Myte: "Mit netværk er for lille til at være et mål for hackere"

Sandhed: Uanset størrelsen på dit netværk eller din virksomhed, er du stadig et potentielt mål. Hackere kan angribe små netværk for at få adgang til større netværk eller simpelthen for at udnytte ressourcer.

Nr. 5

Myte: "Jeg har installeret en firewall, så mit wifi-netværk er sikkert"

Sandhed: Mens en firewall er et vigtigt sikkerhedsværktøj, er det ikke en alt-i-en løsning. Det er vigtigt også at overveje andre sikkerhedsforanstaltninger som stærke adgangskoder, regelmæssige opdateringer og uddannelse af medarbejdere.

Nr. 6

Myte: Wifi netværk til erhverv, er ikke pengene værd for min virksomhed"

Sandhed: Mange virksomhedsejere kan føle, at investeringen i et dedikeret erhvervswifi-netværk er unødvendigt, især hvis de allerede har et fungerende netværk. Sandheden er dog, at erhvervswifi-netværk ofte tilbyder forbedret sikkerhed, højere hastigheder, bedre dækning og avancerede administrationsværktøjer, som kan være afgørende for virksomhedens drift. Desuden kan et stabilt og hurtigt wifi-netværk forbedre medarbejdernes produktivitet og kundetilfredshed, hvilket kan resultere i en positiv ROI (return on investment) på lang sigt.

Konklusion: 

For at sikre dit wifi-netværk effektivt er det afgørende at forstå de reelle trusler og ikke falde for almindelige myter. Ved at uddanne dig selv og dit team og ved at implementere en flerlags tilgang til netværkssikkerhed, kan du beskytte din virksomhed mod potentielle trusler.

WI-FI TIL ERHVERV

Professionel wi-fi løsning til erhverv

Vil du også have et sikkert og stabilt wi-fi netværk til din virksomhed? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.

yubico

ADMINISTRERET OG BESKYTTET NETVÆRK

Professionelle netværksløsninger

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.

yubico

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel?

Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i dine nuværende løsning.

  Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

  En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.

  Kampagne

  Kom i gang med Microsoft Copilot

  E-bog

  I denne e-bog får du en guide til at komme i gang med Microsoft 365 Copilot. Du kan fx læse hvordan du opbygger et godt fundament inden du har går i gang, samt en lang række tips od tricks.

   Skal vi hjælpe dig i gang?

   Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring en løsning, leder efter support eller allerede har taget en beslutning, kan JDM hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.

    Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

    //Test til get url
    // Test til get formcapture 310523