fbpx
2 kollegaere der snakker om hvor iriterende det er at de aldrig kan finde hvor deres filer ligger.

Nu bliver filhåndteringen i OneDrive og SharePoint
mere intelligent

Filhåndteringen i SharePoint og OneDrive bliver forbedret på en langrække punkter. Det løftede Microsoft sløret for på det nyligt afholdte SharePoint Virtual Summit. Vi ser nærmere på de nye muligheder, der vil blive lanceret hen over sommeren i år.

Microsoft arbejder løbende på at forbedre brugeroplevelsen og mulighederne for at arbejde med de dokumenter, regneark, filer og mapper, som du har liggende på SharePoint og OneDrive. Således løftede Microsoft sløret for en række nye tiltag, der bl.a. gør det nemmere at dele filer direkte fra Windows Stifinder, samt mulighed for at tilgå alle dine filer på OneDrive og SharePoint, uden at du behøve at synkronisere dem alle sammen på computeren.

OneDrive files On-Demand

Med 1 TB lagerplads er det de færreste computere, der har plads nok på harddisken, til at du kan synkronisere hele dit OneDrive ned på computeren. I stedet har det hidtil været nødvendigt at vælge, hvilke mapper på OneDrive du vil synkronisere, og hvilke du kun vil kunne tilgå via webinterfacet. Det har betydet, at du ikke umiddelbart har haft adgang til alle dine filer og mapper på OneDrive direkte fra Windows Stifinder. Så har du brug for et dokument, der ligger i en mappe, der ikke bliver synkroniseret, skal du derfor have fat i det via webinterfacet. Det betyder, at du bliver nødt til at flytte dokumentet til en mappe, der bliver synkroniseret eller downloade det manuelt, hvis du vil arbejde på det på et sted, hvor du ikke har internetforbindelse. Men det er slut nu – eller rettere hen over sommeren. Her dukker der nemlig en mulighed op for, at du kan tilgå dine OneDrive-filer on-demand fra Windows Stifinder. Det vil sige, at du får vist samtlige mapper og filer på OneDrive, men kun synkroniserer de filer på computeren, som du har brug for at arbejde med. Det hele styres med et statusikon, hvor du kan slå synkroniseringen af en given fil eller given mappe til eller fra. Er synkroniseringen slået fra, kan du stadig se filen eller mappen, selv om den kun ligger i skyen. Funktionen kommer også til at virke på dokumentbiblioteker på jeres SharePoint-arbejdsområder.

OneDrive kan bruges fra din Stifinder og det bliver vist her

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  Del direkte fra Windows Stifinder

  I løbet af sommeren bliver det også muligt at dele filer direkte fra Windows Stifinder. Højreklik på en given fil i Stifinder, og vælg så hvem der skal kunne tilgå filen enten på gruppe- eller personniveau. Delingen kan opsættes til at gælde både internt og ekstern i organisationen. Samtidig kan du både tildele rettigheder og angive, hvor længe delingen skal gælde.

  Du kan dele din filer direkte igennem OneDrive fra din Stifinder ved at højreklikke på filen du gerne vil dele

  Derved undgår du, at du glemmer at tilbagekalde delingen af et dokument, når et projekt er overstået eller der af andre grunde ikke er brug for delingen længere. Funktionen bliver også tilgængelig fra Finder på MacOS.

  Vil du vide mere om filhåndteringen i SharePoint og OneDrive – og om Office 365?

  Vil du gerne vide mere om jeres muligheder med Microsoft Office 365, samarbejdsplatformen SharePoint og den professionelle udgave af Microsoft OneDrive, så giv os et kald, en mail eller udfyld formularen herunder. Vi har hjulpet hundredvis af store og små danske virksomheder i gang med Office 365. Vi er eksperter i at skabe løsninger, der gør det muligt at udnytte Office 365, samtidig med at I beholder de dele af jeres it-infrastruktur in-house, som I ikke er klar til at lægge ud i skyen endnu.

  Vi samler på glade kunder

  Mød vores kunder

  Nyheder

  Seneste artikler

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523