fbpx
Mand der variere fordele og ulemper med OneDrive og SharePoint

OneDrive, OneDrive for Business eller SharePoint

Hvad skal jeg vælge?

OneDrive, OneDrive for Business eller SharePoint – Hvad skal jeg vælge?

Microsoft tilbyder private og virksomheder flere forskellige måder at gemme og dele deres dokumenter og andre filer i skyen på. Men hvad er forskellen, og hvad skal jeg vælge til min virksomhed? Få overblikket her!

Med tre forskellige lagertjenester i skyen – og muligheden for at skabe jeres egen tjeneste med Microsoft Azure – kan det være svært at vælge den rigtige Microsoft-tjeneste til fildeling i din virksomhed. Især hvis behovet ikke er særligt stort og den ene af tjenesterne endda er gratis. For hvad er det egentligt du får ekstra, ved at vælge den betalte tjeneste?

OneDrive Logoet

OneDrive – den gratis løsning til private

Den gratis tjeneste OneDrive er møntet på private brugere, der ønsker at dele deres billeder, dokumenter og andre filtyper i skyen. Her kan du gemme 5 GB gratis og købe op til 50 GB ekstra lagerplads til en pris på omkring 15-20 kroner pr. måned.

Med i den gratis løsning får du mulighed for automatisk synkronisering mellem flere forskellige computere og mobile enheder.

Du får også webbaseret adgang til dine filer, samt mulighed for at søge efter dokumenter, billeder og så videre, ligesom du kan mærke og redigere dokumenterne. Du kan også dele dine dokumenter med andre, ligesom du kan redigere f.eks. dokumenter og regneark samtidig med andre, hvis I begge har Microsoft Office på jeres computer.

Den gratis version af OneDrive giver også mulighed for at redigere Office-dokumenter med Office webapps i din internetbrowser. Endelig får du også mulighed for at gendanne tidligere versioner af et dokumenter og filer, ligesom du har mulighed for at sikre dine data med multifaktor-login.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  OneDrive for Business logo

  OneDrive for Business

  OneDrive for Business er en betalt lagertjeneste i skyen. Denne tjeneste kan du få adgang til som privat, hvis du køber et Office 365 abonnement til personlig brug eller et familieabonnement med 5 licenser til Office 365. Abonnementet inkluderer både en række Office-programmer og 1 TB OneDrive fillager i skyen pr. bruger.

  Til virksomheder tilbydes også en række forskellige løsninger, der inkluderer et OneDrive for Business til hver enkelt medarbejder på 1 TB. OneDrive for Business tilbyder alle de samme muligheder og funktioner som den gratis OneDrive. Men du får mere plads, og så får du større sikkerhed og beskyttelse af dine filer. Således scannes filerne løbende for ransomware- og anden malware, ligesom du har mulighed for at få gendannet alle billeder, dokumenter og andre filer efter et malwareangreb. Så selv om en ondsindet ransomware skulle få held til at kryptere hele din computer – og dermed filerne på OneDrive for Business via den automatiske synkronisering – kan du få hjælp til at rulle filerne tilbage til et tidspunkt inden for de seneste 30 dage, hvor de ikke var blevet angrebet endnu.

  Samtidig kan du også beskytte delingslink til filer på dit OneDrive for Business med en adgangskode, og kræve at brugeren af linket skal logge på for at få adgang til det delte dokument, regneark eller hvad det nu måtte være. Du kan også sætte en tidsbegrænsning på fildelingen, så adgangen til filen fjernes efter et nærmere angivet tidspunkt.

  Derudover får du adgang til en række produktivitetsværktøjer som f.eks. mulighed for at indscanne flersidede dokumenter med din mobil, gemme hele mapper fra OneDrive på din mobil eller tablet, samt dele mange flere ting med OneDrive for Business.

  SharePoint Logoet

  SharePoint

  Med Microsoft SharePoint får du endnu bedre kontrol med, hvem der har adgang til firmaets filer og øvrige data, samt en masse samarbejdsfunktioner og bedre overblik over alle de dokumenter, regneark, præsentationer og så videre, der produceres af medarbejderne.

  Samtidig får du mulighed for at tilføje workflows til dokumenterne, der f.eks. sikrer at vigtige dokumenter gennemlæses og godkendes af alle relevante medarbejdere, før de offentliggøres eller sendes ud til kunderne.

  Du for også adgang til en række meget avancerede sikkerhedsfunktioner, der dels beskytter dokumenter og andre filer, og dels giver endnu bedre mulighed for at kontrollere adgangen til dem – og meget, meget mere.

  Hvornår skal du vælge hvad?

  Som almindelig privatperson får du masser af funktionalitet og mulighed for at gemme alle dine personlige dokumenter, billeder og andre filer i skyen med den gratis version af OneDrive. Pladsmæssigt og sikkerhedsmæssigt giver det dog god mening også som privat at købe adgang til OneDrive for Business med en af de personlige Office 365-pakker. Her får du både adgang til Microsoft Office 365-versionen af Office-programmerne og en meget bedre beskyttelse af dine gemte filer i skyen.

  OneDrive for Business er også den ideelle løsning for den mindre virksomhed. Ja, selv større virksomheder uden det store behov for dokument- og vidensdeling kommer rigtig langt med Office 365 for Business. Men er behovet for videns- og dokumentdeling stort, og er virksomheden f.eks. spredt ud over flere lokationer eller måske ligefrem flere tidszoner, er en Office 365– eller Microsoft 365-løsning med SharePoint det rigtige valg.

  Den fås i flere forskellige ”størrelser”, med og uden abonnement på Office-programmerne og med forskellige sikkerhedsniveauer og administrative funktioner og værktøjer. Samt muligheden for at udvikle jeres helt egne løsninger til internt brug.

  Så nu burde du være i stand til at vælge den rigtige Microsoft-tjeneste til dit firma eller dine private dokumenter, billeder og andre filer.

  Ellers kontakt os og få råd og vejledning til at vælge den rigtige Microsoft-tjeneste til at gemme jeres dokumenter og andre vigtige data i skyen.

   

  Skal vi hjælpe dig i gang?

  Har du brug for hjælp til at vælge hvilken løsning som passer bedst til dig? Tøv ikke med at kontakte os enten via kontaktformularen her på siden eller give os et ring eller send os en mail.
  Vi hjælper jer i gang og sørger for at du får den rette løsning.

  Backup af din Microsoft-løsning?

  Læs mere om backup af din Microsoft-løsning

  Vi samler på glade kunder

  Mød vores kunder

  Nyheder

  Seneste artikler

  Windows 11 for virksomheder

  Windows 11 for virksomheder

  Windows 11 – Fordelene ved Windows 11 for små og mellemstore virksomheder. Hvorfor skal du skifte inden 2025?

  Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

  Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

  Microsofts IT-sikkerhedsløsninger er skabt for at hjælpe virksomheder med at beskytte sig mod trusler, sikre deres data og identiteter, og overholde lovgivning og privatlivets fred.

  Moderne enhedshåndtering

  Moderne enhedshåndtering

  Moderne enhedshåndtering er blevet en nødvendighed i dagens arbejdsmiljø, hvor hybridarbejde og et udviklende trusselslandskab er normen

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523