fbpx
Mand der variere fordele og ulemper med OneDrive og SharePoint

OneDrive, OneDrive for Business eller SharePoint

Hvad skal jeg vælge?

OneDrive, OneDrive for Business eller SharePoint – Hvad skal jeg vælge?

Microsoft tilbyder private og virksomheder flere forskellige måder at gemme og dele deres dokumenter og andre filer i skyen på. Men hvad er forskellen, og hvad skal jeg vælge til min virksomhed? Få overblikket her!

Med tre forskellige lagertjenester i skyen – og muligheden for at skabe jeres egen tjeneste med Microsoft Azure – kan det være svært at vælge den rigtige Microsoft-tjeneste til fildeling i din virksomhed. Især hvis behovet ikke er særligt stort og den ene af tjenesterne endda er gratis. For hvad er det egentligt du får ekstra, ved at vælge den betalte tjeneste?

OneDrive Logoet

OneDrive – den gratis løsning til private

Den gratis tjeneste OneDrive er møntet på private brugere, der ønsker at dele deres billeder, dokumenter og andre filtyper i skyen. Her kan du gemme 5 GB gratis og købe op til 50 GB ekstra lagerplads til en pris på omkring 15-20 kroner pr. måned.

Med i den gratis løsning får du mulighed for automatisk synkronisering mellem flere forskellige computere og mobile enheder.

Du får også webbaseret adgang til dine filer, samt mulighed for at søge efter dokumenter, billeder og så videre, ligesom du kan mærke og redigere dokumenterne. Du kan også dele dine dokumenter med andre, ligesom du kan redigere f.eks. dokumenter og regneark samtidig med andre, hvis I begge har Microsoft Office på jeres computer.

Den gratis version af OneDrive giver også mulighed for at redigere Office-dokumenter med Office webapps i din internetbrowser. Endelig får du også mulighed for at gendanne tidligere versioner af et dokumenter og filer, ligesom du har mulighed for at sikre dine data med multifaktor-login.

gratis ebog

9 myter om Microsoft 365 og skyen

Når du overvejer at drive din forretning fra skyen, skal du kunne skille fakta fra fiktion.

OneDrive for Business logo

OneDrive for Business

OneDrive for Business er en betalt lagertjeneste i skyen. Denne tjeneste kan du få adgang til som privat, hvis du køber et Office 365 abonnement til personlig brug eller et familieabonnement med 5 licenser til Office 365. Abonnementet inkluderer både en række Office-programmer og 1 TB OneDrive fillager i skyen pr. bruger.

Til virksomheder tilbydes også en række forskellige løsninger, der inkluderer et OneDrive for Business til hver enkelt medarbejder på 1 TB. OneDrive for Business tilbyder alle de samme muligheder og funktioner som den gratis OneDrive. Men du får mere plads, og så får du større sikkerhed og beskyttelse af dine filer. Således scannes filerne løbende for ransomware- og anden malware, ligesom du har mulighed for at få gendannet alle billeder, dokumenter og andre filer efter et malwareangreb. Så selv om en ondsindet ransomware skulle få held til at kryptere hele din computer – og dermed filerne på OneDrive for Business via den automatiske synkronisering – kan du få hjælp til at rulle filerne tilbage til et tidspunkt inden for de seneste 30 dage, hvor de ikke var blevet angrebet endnu.

Samtidig kan du også beskytte delingslink til filer på dit OneDrive for Business med en adgangskode, og kræve at brugeren af linket skal logge på for at få adgang til det delte dokument, regneark eller hvad det nu måtte være. Du kan også sætte en tidsbegrænsning på fildelingen, så adgangen til filen fjernes efter et nærmere angivet tidspunkt.

Derudover får du adgang til en række produktivitetsværktøjer som f.eks. mulighed for at indscanne flersidede dokumenter med din mobil, gemme hele mapper fra OneDrive på din mobil eller tablet, samt dele mange flere ting med OneDrive for Business.

SharePoint Logoet

SharePoint

Med Microsoft SharePoint får du endnu bedre kontrol med, hvem der har adgang til firmaets filer og øvrige data, samt en masse samarbejdsfunktioner og bedre overblik over alle de dokumenter, regneark, præsentationer og så videre, der produceres af medarbejderne.

Samtidig får du mulighed for at tilføje workflows til dokumenterne, der f.eks. sikrer at vigtige dokumenter gennemlæses og godkendes af alle relevante medarbejdere, før de offentliggøres eller sendes ud til kunderne.

Du for også adgang til en række meget avancerede sikkerhedsfunktioner, der dels beskytter dokumenter og andre filer, og dels giver endnu bedre mulighed for at kontrollere adgangen til dem – og meget, meget mere.

Hvornår skal du vælge hvad?

Som almindelig privatperson får du masser af funktionalitet og mulighed for at gemme alle dine personlige dokumenter, billeder og andre filer i skyen med den gratis version af OneDrive. Pladsmæssigt og sikkerhedsmæssigt giver det dog god mening også som privat at købe adgang til OneDrive for Business med en af de personlige Office 365-pakker. Her får du både adgang til Microsoft Office 365-versionen af Office-programmerne og en meget bedre beskyttelse af dine gemte filer i skyen.

OneDrive for Business er også den ideelle løsning for den mindre virksomhed. Ja, selv større virksomheder uden det store behov for dokument- og vidensdeling kommer rigtig langt med Office 365 for Business. Men er behovet for videns- og dokumentdeling stort, og er virksomheden f.eks. spredt ud over flere lokationer eller måske ligefrem flere tidszoner, er en Office 365– eller Microsoft 365-løsning med SharePoint det rigtige valg.

Den fås i flere forskellige ”størrelser”, med og uden abonnement på Office-programmerne og med forskellige sikkerhedsniveauer og administrative funktioner og værktøjer. Samt muligheden for at udvikle jeres helt egne løsninger til internt brug.

Så nu burde du være i stand til at vælge den rigtige Microsoft-tjeneste til dit firma eller dine private dokumenter, billeder og andre filer.

Ellers kontakt os og få råd og vejledning til at vælge den rigtige Microsoft-tjeneste til at gemme jeres dokumenter og andre vigtige data i skyen.

 

Skal vi hjælpe dig i gang?

Har du brug for hjælp til at vælge hvilken løsning som passer bedst til dig? Tøv ikke med at kontakte os enten via kontaktformularen her på siden eller give os et ring eller send os en mail.
Vi hjælper jer i gang og sørger for at du får den rette løsning.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Hold din computer sikker derhjemme

Hold din computer sikker derhjemme

Vigtige ting du skal vide som forberedelse til Windows 11 – Hvis en virksomhed ikke forbereder sig kan de ende med uventet nedetid.

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

I dag er virksomheder mere end nogensinde tidligere forbundet på global skala. Langt de fleste virksomheder har forbindelse til internettet, hvilket gør det meget lettere at udføre mange opgaver og forretningsfunktioner.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM’s tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM’s tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This