fbpx
Microsoft Hybrid Workplace

Top 10 spørgsmål om cloud backup

Data er livsnerven i enhver moderne virksomhed, og beskyttelse af den er afgørende. Men på trods af den kritiske betydning af data, er mange virksomheder stadig afhængige af forældede backupmetoder, der er sårbare over for lokale katastrofer, menneskelige fejl og cyberangreb. Det er her cloud backup kommer ind. 

Cloud backup er en kraftfuld mulighed, der giver virksomheder mulighed for at beskytte sig mod tab af data ved at kopiere og gemme data til offsite servere, der vedligeholdes af en cloud storage udbyder. Ved at gøre det kan virksomheder sikre, at deres data er sikre, tilgængelige og beskyttet mod lokale katastrofer såsom brand, oversvømmelse eller tyveri. 

I denne post ser vi på de top-10 mest stillede spørgsmål om cloud backup. Uanset om du er en lille virksomhed, der ønsker at beskytte kritiske data, eller en stor virksomhed, der har brug for mere robuste backup-løsninger, vil svarene her give alt, hvad du behøver at vide om cloud backup. Så tag et kig i cloud backup-verdenen og opdag, hvordan det kan hjælpe din virksomhed med at få succes. 

1. Hvad er cloud backup?

Cloud backup er processen med kopiering og lagring af data fra en computer, server eller anden enhed til en offsite server, der vedligeholdes af en cloud storage udbyder. Dette gøres typisk over internettet og giver mulighed for at få adgang til data fra hvor som helst med en internetforbindelse.

Ved cloud backup er der ingen båndstationer eller lokale servere at holde styr på. Det hele kører som en service i skyen. 

2. Hvordan fungerer cloud backup?

Cloud backup fungerer ved at bruge software til at kopiere og overføre data til en ekstern server, der vedligeholdes af en cloud storage-udbyder. Softwaren kan installeres på en computer, server eller anden enhed og kan konfigureres til at køre automatisk efter en regelmæssig tidsplan.

3. Hvad er fordelene ved at bruge cloud backup?

 • Offsite lagring af data, som beskytter mod lokale katastrofer såsom brand, oversvømmelse eller tyveri.
 • Nem adgang til data fra hvor som helst med en internetforbindelse.
 • Skalerbarhed, da cloud backup-udbydere kan gemme store mængder data og udvide deres tjenester efter behov.
 • Automatiske sikkerhedskopier, som reducerer risikoen for tab af data på grund af menneskelige fejl eller manglende regelmæssig backup.
 • Omkostningseffektivitet, da cloud backup-udbydere typisk tilbyder overkommelige abonnementsplaner

Book en it-sikkerhedsekspert

Book en gratis samtale med en it-sikkerhedsekspert. Brug tiden sammen med vores ekspert til at blive klogere på din egen it-sikkerhedssituation.

I kan fx tale om:

 • Aktuelle trusler i din branche
 • Hvad gør I i dag?
 • Hvad ønsker I at gøre i fremtiden?
 • Unikke udfordringer

4. Er cloud backup sikker? 

Cloud backup kan være sikker, men det er vigtigt at vælge en cloud backup udbyder, der tilbyder robuste sikkerhedsforanstaltninger. Dette kan omfatte kryptering af data under transport og hvile, multifaktor autentificering og regelmæssige sikkerhedsaudits.

Brugere bør også tage skridt til at sikre deres egne enheder og netværk, såsom at bruge stærke adgangskoder og aktivere firewalls.  

5. Hvilke typer data kan sikkerhedskopieres til skyen? 

Næsten alle typer data kan sikkerhedskopieres til skyen, herunder dokumenter, fotos, videoer og andre filer. Nogle cloudbackup-udbydere tilbyder også specialiserede tjenester til sikkerhedskopiering af bestemte typer data, såsom databaser eller e-mail.

Mange glemmer også at tage backup af deres indstillinger og konfigurationer. Fx kan du tage backup af hele Microsoft 365 og Dynamics 365 installationer. 
 

6. Hvad er de forskellige prismodeller for cloud backup? 

Cloud backup-udbydere kan tilbyde forskellige prismodeller, såsom månedlige eller årlige abonnementer, pay-as-you-go-priser eller volumenbaserede priser. Nogle udbydere kan også tilbyde forskellige serviceniveauer med forskellige niveauer af lagerkapacitet og funktioner.

Få tilbud på en cloud backup-løsning  

7. Hvor lang tid tager det at sikkerhedskopiere data til skyen? 

Den tid, det tager at sikkerhedskopiere data til skyen, vil afhænge af flere faktorer, såsom mængden af data, der sikkerhedskopieres, hastigheden på internetforbindelsen og ydeevnen af brugerens enhed. Indledende sikkerhedskopiering kan tage flere timer eller endda dage, men efterfølgende sikkerhedskopiering vil typisk være meget hurtigere.
  

8. Hvordan gendanner jeg data fra cloud backup? 

For at gendanne data fra skybackup skal brugere typisk have adgang til backupudbyderens software eller webgrænseflade og vælge de filer eller mapper, de vil gendanne. Sikkerhedskopieringsudbyderen vil derefter hente dataene og gendanne dem til brugerens enhed eller en udpeget placering.
  

9. Hvordan kan jeg sikre, at mine cloud-backups er pålidelige? 

For at sikre, at cloud-backups er pålidelige, bør du vælge en cloud-backup-udbyder der tilbyder at kontrollere og validere dine backups. Man bør også regelmæssigt teste ens sikkerhedskopier og kontrollere, at de kan gendanne data med succes.
  

10. Hvem er en god cloud backup-udbyder?

Den rette backup-løsning, kan være din redning hvis katastrofen sker.
Derfor er det vigtigt at finde den rette partner, til at hjælpe dig.
JDM er blandt de få Microsoft Direct Cloud Solution Providers, som giver dig direkte adgang til specialiseret Microsoft-viden, hvilket betyder at du ikke får et fordyrende mellemled. Desuden får du adgang til dansk support, med Microsoft global support til yderligere hjælp.

Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring en backup-løsning, leder efter support eller allerede har taget en beslutning, kan JDM hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores backup-konsulenter kontakter dig.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  Vi samler på glade kunder

  Mød vores kunder

  Nyheder

  Seneste artikler

  Windows 11 for virksomheder

  Windows 11 for virksomheder

  Windows 11 – Fordelene ved Windows 11 for små og mellemstore virksomheder. Hvorfor skal du skifte inden 2025?

  Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

  Microsofts IT-sikkerhedsløsninger

  Microsofts IT-sikkerhedsløsninger er skabt for at hjælpe virksomheder med at beskytte sig mod trusler, sikre deres data og identiteter, og overholde lovgivning og privatlivets fred.

  Moderne enhedshåndtering

  Moderne enhedshåndtering

  Moderne enhedshåndtering er blevet en nødvendighed i dagens arbejdsmiljø, hvor hybridarbejde og et udviklende trusselslandskab er normen

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523