fbpx

JDM Kundecase – Exodraft

JDM A/S skaber tryg og effektiv cloud-rejse for Exodraft Group

Som led i en fremtidssikring af virksomhedens it-systemer gennemførte Exodraft Group for få år siden en flytning af de primære it-systemer til cloud med hjælp fra JDM A/S.

Den beslutning letter nu sammenlægningen med tre opkøbte virksomheder i én samlet og tilgængelig cloud-løsning.

introduktion til Exodraft

 

 

 

Exodraft A/S er en dansk virksomhed, der specialiserer sig i skorstens- og røggasudsugningssystemer. De leverer energieffektive løsninger til forbedring af trækket og reduktion af emissioner. Med fokus på bæredygtighed og kundetilfredshed er Exodraft A/S en pålidelig partner for både private og kommercielle kunder.

Tryg og effektiv cloud-rejse for Exodraft Group

Exodraft Group producerer og sælger løsninger til mekanisk skorstenstræk, partikelfiltrering og varmegenvinding.

Virksomheden har i mange år anvendt JDM A/S som fast samarbejdspartner og rådgivning om virksomhedens IT-systemer.

Det var derfor nærliggende at spørge specialisterne fra JDM A/S til råds, da man tog den strategiske beslutning om at gå i skyen. IT Manager hos Exodraft Group, Kirsten Kongshave, fortæller:

”Vi stod i en situation, hvor vi ønskede at fremtidssikre vores systemer. For at undgå at udskifte hele vores serverpakke, valgte vi at flytte en lang række af vores systemer i skyen.

Det gælder fx Microsoft 365, SharePoint, Teams, filservere osv. – ja, stort set alt undtagen vores store produkttegninger og forskellige former for dokumentation, som består af store, tunge filer, som vi fortsat har på vores egne servere.”

Ud over de driftsmæssige fordele har overgangen til cloud også givet en række fordele for medarbejderne.

Exodraft Group har hovedkvarter på Fyn og salgskontorer i Tyskland, Norge, Sverige og England, og cloud-løsningen sikrer nu, at medarbejderne har sikker og stabil adgang til relevante dokumenter, uanset hvor de er, og hvilken enhed de arbejder på.

”Vi har nu alle dokumenter til at ligge som en del af samme tenant. Det giver vores medarbejdere nem adgang til de filer og systemer, de har brug for.

Derudover er det faktisk blevet en hverdagsting for os, at vi også kan dele filer med eksterne partnere efter behov.

Vi har nu et leverandørkartotek i Teams, som benytter dedikerede kanaler til fx at dele tegninger med vores leverandører.

På den måde udnytter vi også vores cloud-løsning til eksternt brug. Og vi ved, at alt er sat op, så vi kan gøre det effektivt og sikkert,”

siger Kirsten Kongshave.

“Det er en stor tryghed, at vi bare kan ringe, hvis der er noget, vi har brug for. Og så har de rigtigt godt styr på, hvordan de behandler deres kunder: Vi har alle år fået en rigtigt fin og ordentlig behandling. Jeg ser frem til mange års fortsat samarbejde”

Kirsten Kongshave

IT Manager , Exodraft Group

Effektiv sammenlægning af virksomheder

På nuværende tidspunkt er Exodraft Group i gang med en sammenlægning med tre virksomheder, som for nyligt er blevet opkøbt.

Virksomhederne har hidtil anvendt forskellige it-systemer, men samles nu på Exodraft Group’ primære cloud-tenant.

I denne proces trækkes der i høj grad på de erfaringer, som blev gjort i Exodraft Group’ overgang til cloud.

”Eftersom vores systemer nu ligger i skyen, er det let at udvide serverkapaciteten til at omfatte de opkøbte virksomheder. Vi er gået fra 45 til 180 brugere på blot 2,5 år. Så man kan roligt sige, at vi har gang i den rent it-mæssigt,”

fortæller Kirsten Kongshave og tilføjer:

”Det er en klar fordel i denne proces, at vi har været igennem den tidligere cloud-rejse sammen med JDM A/S. Vi kan udnytte de best practices, som vi fandt frem til dengang og vores daglige brug siden da.

Det betyder, at vi kan skabe en rolig overgang for alle de nye brugere, som nu skal på vores systemer:

Vi har en række medarbejdere her i huset, som er vante til at arbejde i systemerne, og samtidig har vi gennem vores daglige brug udviklet nogle quickguides, som kan hjælpe de nye brugere godt i gang.”

Som et led i samlingen af virksomhederne på én tenant har Exodraft Group lige nu en aftale om, at der sidder en konsulent fra JDM A/S hos virksomheden tre dage om ugen i et halvt år.

Her hjælper han med opsætning af såvel cloud-løsningen som lokale netværk, serverrum og it-systemer i virksomhedens nye afdelinger.

En mand der sidder og arbejder, med et busy light der indikere at han er fri.
En sælger der sidder ved hans PC og snakker med en kunde.

Tæt og tillidsfuldt samarbejde

Hos Exodraft Group er Kirsten Kongshave meget tilfreds med sit mangeårige samarbejde med JDM A/S. Hun fremhæver især muligheden for det tætte daglige samspil i forbindelse med større projekter.

”Det giver stor værdi, at vi får en specialist in-house på denne måde. Det giver mulighed for at få hurtig sparring på ting eller svar på spørgsmål.

Og så kan vi løbende se hinanden i øjnene og holde os gensidigt opdateret på fremdriften i projektet. Samtidig får han en dyb indsigt i vores systemer, så vi sikrer, at de løsninger, der bliver udviklet og implementeret, passer til vores daglige arbejdsgange.

En yderligere fordel er, at med en fast kontaktperson gennem hele projektet kan vi forberede overgangen for hver enkelt afdeling rigtigt godt – og jo bedre forberedelse, jo bedre proces,”

siger hun og tilføjer:

”Ud over større enkeltprojekter som dette benytter vi JDM A/S, når vores egen tid og viden ikke slår til.

De er en kompetent samarbejdspartner, som vi har et meget tillidsfuldt samarbejde med, og det fungerer virkeligt godt.

Vi har eksempelvis en aftale om, at når IT har ferie, kan vi henvise interne henvendelser eller support-forespørgsler til dem. Så ved vi, at alt bliver godt håndteret i vores fravær.”

Hun understreger endvidere værdien af at have en fast samarbejdspartner, som holder sig up-to-date med et vigtigt emne som it-sikkerhed.

”Vi kan i sagens natur ikke være alvidende. Det betyder meget for os, at vi har adgang til ekspertviden om it-sikkerhed – lige fra beskyttelse mod it-kriminelle og til brugeradgang helt ned på filniveau.

Det er en stor tryghed, at vi bare kan ringe, hvis der er noget, vi har brug for. Og så har de rigtigt godt styr på, hvordan de behandler deres kunder:

Vi har alle år fået en rigtigt fin og ordentlig behandling. Jeg ser frem til mange års fortsat samarbejde,”

Løsningen indeholder

Moderne it-løsninger er oftest en sammensætning af teknologier, systemer og løsninger. Nedenstående elementer indgår i ovenstående løsning:

Hardware service, ikon

Vi hjælper også gerne dig

Kontakt os i dag for en uforpligtende demo af vores løsninger
med udgangspunkt i dine nuværende systemer.

  Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

  En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for et demo- og rådgivningsmøde

  Vi skaber værdi på tværs af segmenter og brancher

  Vi samler på glade og tilfredse kunder og vi gør hver dag en indsats for at levere kvalitet, der skaber værdi for dem. Her er et udpluk:

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523