fbpx
En mand der sidder derhjemme og arbejder på hans PC uden bekymringer om hackere og andre cybercrime, fordi hans firma har købt firewalls til alle deres medarbejdere.

Microsoft har problemer med genveje,
der fejlagtigt er blevet slettet fra skrivebord og taskbar.

Hvad er der sket?

Vi får i øjeblikket mange henvendelser fra kunder, der oplever at genveje er blevet slettet. Fx genvej til Outlook, Word, Excel eller andre applikationer.

Det skyldes en opdatering, som Microsoft har rullet ud globalt og som har medført at visse genveje er blevet slettet. Det kan du læse mere om på Microsofts hjemmeside her.

Vær dog opmærksom på, at nogle genveje lader sig genskabe lettere end andre.

Vi er klar til at hjælpe dig

Vi modtager som sagt mange henvendelser og har derfor travlt ved telefonerne. Vi opfordrer derfor til, at du sender en mail til support@jdm.dk med dit ønske om hjælp og evt. en kortfattet beskrivelse af det du oplever. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Hjælp til selvhjælp:

Start programmer uden brug af genvej

Hvis dine genveje er forsvundet pga. denne fejl fra Microsoft, kan du stadig få adgang til dine programmer, ved at starte dem manuelt.

Sådan starter du et program manuelt:

1. Klik på Start-knappen i nederste venstre hjørne af din skærm.
  2. Indtast navnet på det program, du vil åbne, i søgefeltet
    (INKL: .EXE). (Se oversigt over navne)
  3. Klik på programmet i søgeresultaterne for at starte det.
  4. Nu burde programmet starte normalt.

Oversigt over navne på programmer:

Microsoft Word winword.exe
Microsoft Excel excel.exe
Microsoft PowerPoint powerpnt.exe
Microsoft Outlook outlook.exe
Microsoft OneNote onenote.exe
Microsoft Access msaccess.exe
Microsoft Publisher mspub.exe
Microsoft Visio visio.exe
(Browser) Google Chrome chrome.exe
(Browser) Microsoft Edge msedge.exe
VLC Player Vlc.exe
Genskab filer (genveje) fra OneDrive

Genskab filer (genveje) fra OneDrive

1. Åbn online version af OneDrive for Business

2. Tryk på ”Papirkurv” (Øverst venstre hjørne)

3. Gendan genveje

Hvis dine genveje er blevet slettet fra skrivebordet, vil dine fremgå af listen over filer i din papirkurv.

Marker de ønskede filer/genveje du ønsker at gendanne og tryk ”Gendan”

4. Afvent gendannelse
– Gendannelse af de markerede filer/genveje, vil ske løbende over de næste minutter.

//Test til get url