fbpx

Hvad er et Smart Card?

Et Smart Card er et fysisk kort, der har en integreret chip, der fungerer som et sikkerhedstoken

Beskyt din digitale verden

Yubico sikkerhedsløsninger

Stop uønsket adgang, begynd at anvende en passwordless-løsning og moderniser din multifaktoradgang.

Hvad er et Smart Card?

Et Smart Card er et fysisk kort, der har en integreret chip, der fungerer som et sikkerhedstoken. Smart Card har typisk samme størrelse som et kørekort eller kreditkort og kan laves af metal eller plast. Hardwaresikkerhedsnøgler kan også fungere som Smart Card med forenklet installation.

Hvordan fungerer smart card godkendelse?

Smart Card godkendelse kræver to ting: selve Smart Cardet og en pinkode, der er indtastet af brugeren. Med Smart Card er der to forskellige måder at godkende dig selv i et system, der er enten kontakt- eller kontaktløse Smart Card-læsere. Med kontaktkort indsættes den integrerede chip i læseren og giver fysisk kontakt til overførsel af data. Med kontaktløse kort, holdes smart card tæt på læseren, det behøver ikke at røre, og kommunikerer sine legitimationsoplysninger gennem NFC. Du må også have hørt Smart Card, der kaldes CAC-kort (fælles adgangskort) eller PIV-kort (personlig identitetsbekræftelse). CAC-kort bruges af militært eller aktivt servicepersonale, Forsvarsministeriet eller udvalgte entreprenører til standardidentifikationsposter i bygninger og systemer. PIV-Smart Card er den amerikanske regerings standard for Smart Card godkendelse.

Hvorfor skal jeg bruge et Smart Card frem for andre former for flerfaktorgodkendelse?

Smart Card har mange fordele, selvom det altid er godt at veje fordele og ulemper ved hver mulighed, før du træffer en beslutning om, hvad der kan være bedst for dig!

Smart Card betragtes som en meget høj form for sikkerhed på grund af hemmelighederne er fysisk på kortet. Uden det fysiske kort og kendskabet til stiften, der er knyttet til kortet, gør det det meget vanskeligt at hacke sig ind. Derudover duplikere eller klone et Smart Card på grund af chippens art og kortets indhold.

Smart Card kan også bruges som en form for datalagring. Chipsene gør det, så du kan tilføje eller opdatere oplysninger og beholde dem på kortet.

Er der nogen ulemper ved at bruge et Smart Card?

Let at tabe

På grund af at kortet er en fysisk ting, skal folk huske og holde styr på, det betyder, at kortene let kan gå tabt eller blive stjålet.

Dyr implementering

Den oprindelige investering i Smart Card kan være dyr for en organisation. Ud over at købe kortene, skal infrastrukturen sættes op til at støtte dem, og få kortlæsere.

Mangler mobilitet

It-administratorer skal installere Smart Card til alle enheder, som en medarbejder muligvis skal have adgang til. Dette kan gøre det svært for fjerntliggende virksomheder eller job at få adgang til deres systemer.

Hvordan kommer jeg i gang?

For at kunne udnytte mulighederne, er det vigtigt at du tænker sikkerhed på et højere niveau. God it-sikkerhed er mere end blot svære adgangskoder og sikker-login. Hos JDM er vi eksperter i it-sikkerhed, og har i mere end et årti, hjulpet danske virksomheder, med at opnå højere sikkerhed.

Der er flere veje til at opnå højere it-sikkerhed. Vores koncepter har altid høj sikkerhed indbygget:
Den moderne arbejdsplads

Den moderne arbejdsplads er et udtryk, der anvendes om virksomheder, som følger med den teknologiske udvikling til gavn for medarbejdere og bundlinje. Den moderne arbejdsplads fra Microsoft og JDM er et cloudbaseret servicekoncept, der omfatter hele eller selvvalgte dele af din it-løsning og kan om nødvendigt integreres med klassiske it-systemer.
Sikkerhedsaftale

DM hjælper din virksomhed med at få styr på datasikkerhed og EU persondataforordningen (GDPR) og overholde minimumskrav til den årlige risikovurdering. Vores sikkerhedsaftale kan sørge for at du har overblik over hvilke data og systemer, der er særligt udsætte og at følsomme data ikke finder vej fra dine systemer til de forkerte hænder.

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Den hybride arbejdsplads – Hvordan ser din BYOD-politik ud?

Den hybride arbejdsplads – Hvordan ser din BYOD-politik ud?

Før pandemien brød ud, tænkte virksomhederne allerede på og implementerede BYOD-politikker. Men ligesom så meget andet af den digitale omstilling, der foregik under pandemien, satte den hurtige fremkomst af hjemmearbejde skub i implementeringen af disse politikker.

Den hybride arbejdsplads – Cybertruslerne udvikler sig – vær på forkant!

Den hybride arbejdsplads – Cybertruslerne udvikler sig – vær på forkant!

Udviklingen i fjernarbejde og hybridt arbejde har været guld værd for cyberkriminelle, der forsøger at trænge ind i virksomheders systemer. I takt med at virksomheder opbygger deres langsigtede modeller for hybridt arbejde, er det derfor meget vigtigt, at de har disse trusler i baghovedet og arbejder proaktivt på at afhjælpe dem.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM's tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM's tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This