fbpx

Hvad er et Smart Card?

Et Smart Card er et fysisk kort, der har en integreret chip, der fungerer som et sikkerhedstoken

Beskyt din digitale verden

Yubico sikkerhedsløsninger

Stop uønsket adgang, begynd at anvende en passwordless-løsning og moderniser din multifaktoradgang.

Hvad er et Smart Card?

Et Smart Card er et fysisk kort, der har en integreret chip, der fungerer som et sikkerhedstoken. Smart Card har typisk samme størrelse som et kørekort eller kreditkort og kan laves af metal eller plast. Hardwaresikkerhedsnøgler kan også fungere som Smart Card med forenklet installation.

Hvordan fungerer smart card godkendelse?

Smart Card godkendelse kræver to ting: selve Smart Cardet og en pinkode, der er indtastet af brugeren.Med Smart Card er der to forskellige måder at godkende dig selv i et system, der er enten kontakt- eller kontaktløse Smart Card-læsere. Med kontaktkort indsættes den integrerede chip i læseren og giver fysisk kontakt til overførsel af data.Med kontaktløse kort, holdes smart card tæt på læseren, det behøver ikke at røre, og kommunikerer sine legitimationsoplysninger gennem NFC.Du må også have hørt Smart Card, der kaldes CAC-kort (fælles adgangskort) eller PIV-kort (personlig identitetsbekræftelse).CAC-kort bruges af militært eller aktivt servicepersonale, Forsvarsministeriet eller udvalgte entreprenører til standardidentifikationsposter i bygninger og systemer. PIV-Smart Card er den amerikanske regerings standard for Smart Card godkendelse.

Hvorfor skal jeg bruge et Smart Card frem for andre former for flerfaktorgodkendelse?

Smart Card har mange fordele, selvom det altid er godt at veje fordele og ulemper ved hver mulighed, før du træffer en beslutning om, hvad der kan være bedst for dig!

Smart Card betragtes som en meget høj form for sikkerhed på grund af hemmelighederne er fysisk på kortet. Uden det fysiske kort og kendskabet til stiften, der er knyttet til kortet, gør det det meget vanskeligt at hacke sig ind. Derudover duplikere eller klone et Smart Card på grund af chippens art og kortets indhold.

Smart Card kan også bruges som en form for datalagring. Chipsene gør det, så du kan tilføje eller opdatere oplysninger og beholde dem på kortet.

Er der nogen ulemper ved at bruge et Smart Card?

Let at tabe

På grund af at kortet er en fysisk ting, skal folk huske og holde styr på, det betyder, at kortene let kan gå tabt eller blive stjålet.

Dyr implementering

Den oprindelige investering i Smart Card kan være dyr for en organisation. Ud over at købe kortene, skal infrastrukturen sættes op til at støtte dem, og få kortlæsere.

Mangler mobilitet

It-administratorer skal installere Smart Card til alle enheder, som en medarbejder muligvis skal have adgang til. Dette kan gøre det svært for fjerntliggende virksomheder eller job at få adgang til deres systemer.

Hvordan kommer jeg i gang?

For at kunne udnytte mulighederne, er det vigtigt at du tænker sikkerhed på et højere niveau. God it-sikkerhed er mere end blot svære adgangskoder og sikker-login. Hos JDM er vi eksperter i it-sikkerhed, og har i mere end et årti, hjulpet danske virksomheder, med at opnå højere sikkerhed.

Der er flere veje til at opnå højere it-sikkerhed. Vores koncepter har altid høj sikkerhed indbygget:
Den moderne arbejdsplads

Den moderne arbejdsplads er et udtryk, der anvendes om virksomheder, som følger med den teknologiske udvikling til gavn for medarbejdere og bundlinje. Den moderne arbejdsplads fra Microsoft og JDM er et cloudbaseret servicekoncept, der omfatter hele eller selvvalgte dele af din it-løsning og kan om nødvendigt integreres med klassiske it-systemer.
Sikkerhedsaftale

DM hjælper din virksomhed med at få styr på datasikkerhed og EU persondataforordningen (GDPR) og overholde minimumskrav til den årlige risikovurdering. Vores sikkerhedsaftale kan sørge for at du har overblik over hvilke data og systemer, der er særligt udsætte og at følsomme data ikke finder vej fra dine systemer til de forkerte hænder.

gratis ebog

9 myter om Microsoft 365 og skyen

Når du overvejer at drive din forretning fra skyen, skal du kunne skille fakta fra fiktion.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Skype for Business Online ophører snart

Skype for Business Online ophører snart

Alting skal jo ende, og det sammen gælder for Skype for Business Online. Den 31. juli 2021 trækker Microsoft tjenesten tilbage. Vi er dog sikre på, at du finder et nyt, og meget bedre værktøj i Microsoft Teams.

Microsoft 365 mobilapps

Microsoft 365 mobilapps

Du kan nu downloade Microsoft Office-, Outlook-, OneDrive- og OneNote-apps i én praktisk pakke fra Apple App Store. Med denne nye Microsoft 365 mobilapps pakke får du de nyeste versioner af Office (Word, Excel PowerPoint), OneDrive, Outlook og OneNote.

Nye webinar funktioner i Microsoft Teams

Nye webinar funktioner i Microsoft Teams

Nye webinar funktioner i Microsoft Teams – Microsoft begynder at udrulle webinar-funktioner i Teams, og bringer desuden nye præsentationsmuligheder til Teams via Presenter Mode.

SharePoint indsigt

SharePoint indsigt

Microsoft har meddelt, at de lancerer et nyt dashboard til detaljerede indsigter i SharePoint-administrationscenteret. I SharePoint-administrationscentret kan SharePoint-administratorer nu opleve et helt nyt dashboard, der med simple diagrammer givet et meget overskueligt overblik.

Microsoft 365 Business

Microsoft 365 Business

Arbejd mere sikkert fra næsten hvor som helst med en enkelt, omkostningseffektiv løsning, der inkluderer online møder og dine foretrukne Office-applikationer.

Pin It on Pinterest

Share This