fbpx

Hardwarekravene til Windows 11 og deres betydning for IT-sikkerheden

Som teknologien fortsætter med at udvikle sig, gør kravene til operativsystemer det også. Microsofts nyeste operativsystem, Windows 11, er ingen undtagelse. Microsoft har fastsat en række hardwarekrav, der har rejst mange spørgsmål blandt virksomheder.

Vi dykker ned i disse krav og forklarer, hvorfor de er afgørende for IT-sikkerhed.

Windows 11 Hardwarekrav

Inden vi ser nærmere på vigtigheden af disse krav for IT-sikkerhed, lad os først se på hvad hardwarekravende er. Hardwarekravene til Windows 11 inkluderer:

 • $Processor - min. 1 gigahertz (GHz) med min. 2 kerner på en kompatibel processor SoC
 • $RAM - 4 gigabyte (GB) eller mere.
 • $Lagerplads - 64 GB eller større lagerenhed.
 • $Systemfirmware - UEFI, understøtter Secure Boot.
 • $TPM - Version 2.0.
 • $Grafikkort - Kompatibelt med DirectX 12 eller nyere med WDDM 2.0-driver.
 • $Skærm - High definition (720p) skærm, der er større end 9" diagonalt, 8 bit pr. farvekanal.

Betydningen af Hardwarekravene for IT-sikkerhed

Hardwarekravene til Windows 11 er ikke bare tilfældige tal fastsat af Microsoft. De er designet til at sikre, at operativsystemet kan fungere optimalt og sikkert. Her er årsagen:

P

Processor, RAM og Lagerplads

Kravene til processor, RAM og lagerplads sikrer, at systemet kan håndtere arbejdsbelastningen fra moderne applikationer og tjenester, herunder sikkerhedstjenester.

Et system som ikke lever op til kravene, vil have svært ved at køre disse tjenester effektivt, hvilket potentielt kan efterlade systemet sårbart.

P

UEFI og Secure Boot

UEFI eller Unified Extensible Firmware Interface er en specifikation for grænsefladen mellem operativsystemet og systemfirmwaren.

Secure Boot er en funktion i UEFI, der hjælper med at forhindre ondsindet software og uautoriserede operativsystemer i at indlæses under systemets opstartsproces. Dette er afgørende for at forhindre malware i at infiltrere systemet ved opstartstidspunktet.

P

TPM 2.0 Chip

Trusted Platform Module (TPM) er en teknologi, der leverer hardwarebaserede sikkerhedsrelaterede funktioner. En TPM-chip kan bruges til at autentificere hardwareenheder.

Da hver TPM-chip får tildelt en unik og hemmelig RSA-nøgle, når den produceres, er den i stand til at udføre platformautentificering. Den kan hjælpe med at sikre, at et system er sikkert hele vejen i gennem.

P

Grafikkort og Skærm

Selvom disse krav måske virker mindre relaterede til sikkerhed, er de vigtige for at sikre, at systemet kan håndtere moderne grafiske brugergrænseflader, herunder dem, der bruges af sikkerhedssoftware

Hardwarekravene til Windows 11 ikke kun handler om at sikre, at operativsystemet kan køre effektivt. De handler også om at sikre, at det kan køre sikkert. For virksomheder er forståelse og opfyldelse af disse krav en vigtig del af at opretholde IT-sikkerheden.

Implikationer for IT-sikkerhed i virksomheder

For virksomheder har disse hardwarekrav betydelige implikationer. Det betyder, at virksomheder muligvis skal opgradere deres hardware for at sikre, at de kan køre Windows 11 sikkert. Dette kan være en betydelig investering, men det er en investering, der vil betale sig på lang sigt.

Ved at opfylde disse hardwarekrav kan virksomheder sikre, at deres systemer er i stand til at køre de nyeste sikkerhedstjenester og modstå moderne trusler. Dette kan hjælpe med at beskytte følsomme forretningsdata og opretholde tilliden fra kunder og samarbejdspartnere.

Vi anbefaler at du gradvist opgraderer til nye Windows 11-computere i stedet for at påtage dig udgiften på én gang. Vi anbefaler denne tilgang af flere årsager. For det første sikrer det en mere problemfri overgang og minimerer forstyrrelser i driften. For det andet spreder det den økonomiske byrde ud, hvilket gør den mere overkommelig.

Kampagne

AI-Værktøjer fra Microsoft

E-bog

- I denne e-bog får du en introduktion til Microsoft Copilot og Bing Chat Enterprise. Du kan fx læse om hvordan Microsoft Copilot fungerer og hvilke fordele Bing Chat Enterprise giver din virksomhed.

Skal vi hjælpe dig i gang?

Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring en løsning, leder efter support eller allerede har taget en beslutning, kan JDM hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.

  Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523