fbpx

Myter og sandheder om switche og IT-sikkerhed

I den moderne forretningsverden er netværksswitche afgørende for at opretholde en effektiv og sikker kommunikation mellem enheder og servere. Imidlertid er der adskillige myter og misforståelser om, hvordan disse switche fungerer og hvilken rolle de spiller i netværkssikkerhed. Lad os begynde med at udforske nogle af de almindelige misforståelser, der omgiver disse vigtige netværksenheder.

Nr. 1

Myte "En switch er altid sikker"

Sandhed: Mange tror, at bare fordi de har installeret en switch, er deres netværk sikkert. Sandheden er, at selvom switche kan øge sikkerheden i forhold til simple hubs, er de ikke immune over for trusler. Angribere kan stadig udnytte sårbarheder, hvis switchen ikke er korrekt konfigureret eller opdateret.

Nr. 2

Myte: "VLAN'er tilbyder fuldstændig isolation"

Sandhed: VLAN (Virtual Local Area Network) er en populær funktion i switche, der giver mulighed for at segmentere netværket. Mens VLAN’er kan forbedre sikkerheden ved at isolere trafik, er de ikke uigennemtrængelige. Med forkert konfiguration eller specifikke angreb kan en ondsindet aktør potentielt krydse VLAN-grænser.

Nr. 3

Myte: "MAC-adressefiltrering er nok til sikkerhed"

Sandhed: Nogle virksomheder stoler på MAC-adressefiltrering som en primær sikkerhedsforanstaltning. Selvom det kan være en hindring, er det relativt let for en erfaren angriber at klone eller spoofe en MAC-adresse og få adgang til netværket.

Nr. 4

Myte: "Switche er ikke sårbare over for DDoS-angreb"

Sandhed: Selvom switche er designet til at håndtere store mængder trafik, er de ikke immune over for distribuerede denial-of-service (DDoS) angreb. Hvis en switch bliver oversvømmet med unormal trafik, kan det forårsage netværksnedbrud eller forringet ydeevne.

Nr. 5

Myte: "Standardkonfigurationen er sikker nok"

Sandhed: Mange virksomheder tager switchen i brug med dens standardkonfiguration uden at foretage yderligere tilpasninger. Dette kan efterlade netværket udsat for potentielle trusler, da standardindstillinger ofte er kendt af angribere og kan være sårbar over for specifikke angreb.

Nr. 6

Myte: "Moderne switche er dyre, men ikke bedre end gamle"

Sandhed: Nogle tror fejlagtigt, at moderne switche, der ofte kommer med avancerede funktioner og sikkerhedsforanstaltninger, er meget dyre og ikke nødvendigvis bedre end ældre switche. Sandheden er, at moderne switche typisk er mere omkostningseffektive på lang sigt. De tilbyder forbedret ydeevne, bedre energieffektivitet, avancerede sikkerhedsfunktioner og mulighed for nemmere opdatering og administration. Investeringen i moderne switche kan hjælpe med at beskytte netværket og opretholde en højere grad af pålidelighed og sikkerhed.

Konklusion: 

Det er vigtigt for virksomheder at forstå, at mens switche kan forbedre netværkssikkerheden, bør de ikke være den eneste forsvarslinje. En flerlags tilgang til netværkssikkerhed, der kombinerer hardware, software og god praksis, er afgørende for at beskytte virksomhedens data og ressourcer.

WI-FI TIL ERHVERV

Professionel wi-fi løsning til erhverv

Vil du også have et sikkert og stabilt wi-fi netværk til din virksomhed? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.

yubico

ADMINISTRERET OG BESKYTTET NETVÆRK

Professionelle netværksløsninger

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.

yubico

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel?

Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i dine nuværende løsning.

  Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

  En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.

  Kampagne

  Kom i gang med Microsoft Copilot

  E-bog

  I denne e-bog får du en guide til at komme i gang med Microsoft 365 Copilot. Du kan fx læse hvordan du opbygger et godt fundament inden du har går i gang, samt en lang række tips od tricks.

   Skal vi hjælpe dig i gang?

   Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring en løsning, leder efter support eller allerede har taget en beslutning, kan JDM hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.

    Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

    //Test til get url
    // Test til get formcapture 310523