fbpx

Myter og sandheder om IT-netværk og sikkerhed

Virksomheder navigerer gennem komplekse IT-landskaber, er netværkssikkerhed blevet et varmt emne, hvor vi ofte møder mange myter og misforståelser. Fra firewalls og switche til wifi og kablede netværk – lad os se nærmere på og afmystificere nogle af de mest almindelige myter om IT-sikkerhed i forskellige aspekter af netværksinfrastruktur.

Firewalls - Den første forsvarslinje

Myter om firewalls, som fx “en firewall er alt, hvad jeg behøver for at være sikker” eller “alle firewalls er ens”, cirkulerer i mange virksomheder.

Sandheden er, at mens firewalls er en kritisk komponent i at beskytte virksomhedsdata, er de ikke en one-size-fits-all løsning og kræver kombination med andre sikkerhedsløsninger og regelmæssige opdateringer for at være effektive.

Switche - Netværkets rygrad

Switche, der ofte betragtes som sikre og pålidelige, er også omgivet af misforståelser, såsom “en switch er altid sikker” eller “VLAN tilbyder fuldstændig isolation”.

I realiteten er switche ikke immune over for trusler og kræver omhyggelig konfiguration, opdatering og en flerlags sikkerhedstilgang for at sikre netværkets integritet og datastrømme.

Wifi-Netværk - Bevægelsesfrihed med risici

Wifi-netværk, trods deres bekvemmelighed og evne til at forbedre produktiviteten, bærer de også deres andel af myter, som fx “WPA2 er uigennemtrængelig” eller “skjulte netværk er sikre”.

Virkeligheden er, at wifi-netværk, selvom de er beskyttet med moderne protokoller, stadig kan være sårbare over for angreb og kræver en omfattende sikkerhedsstrategi, der går ud over simpel kryptering og skjulte SSID’er.

Kablede netværk - Den gamle troværdige

Selv kablede netværk, ofte betragtet som mere sikre end deres trådløse modparter, er ikke uden deres egne myter, som “kablede netværk er altid sikrere end trådløse netværk” eller “professionelt installerede kablede netværk er altid sikre”.

Faktisk kræver også kablede netværk en dybdegående sikkerhedsstrategi, der inkluderer regelmæssige opdateringer, fysisk sikring og robuste sikkerhedsprotokoller for at beskytte mod interne og eksterne trusler.

En samlet sikkerhedsstrategi

Uanset teknologien er der ingen “genvej” til høj netværkssikkerhed. Myter kan ofte føre til en falsk følelse af sikkerhed og potentielle sårbarheder. Sandheden er, at effektiv IT-sikkerhed kræver en holistisk, flerlags tilgang, der kombinerer teknologiske løsninger med opdaterede praksis og medarbejderuddannelse.

Uanset om det er firewalls, switche, wifi eller kablede netværk, er det afgørende at forstå, at hver teknologi har sine egne styrker og svagheder, og at en kombination af dem, understøttet af løbende opmærksomhed og investering, er nøglen til en robust IT-sikkerhedsstrategi.

WI-FI TIL ERHVERV

Professionel wi-fi løsning til erhverv

Vil du også have et sikkert og stabilt wi-fi netværk til din virksomhed? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.

yubico

ADMINISTRERET OG BESKYTTET NETVÆRK

Professionelle netværksløsninger

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel? Få en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i din nuværende løsning.

yubico

Vil du også have høj sikkerhed på dit netværk og blive mere fleksibel?

Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog om jeres netværk med udgangspunkt i dine nuværende løsning.

  Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

  En JDM-medarbejder vil tage kontakt til dig for at aftale et tidspunkt for en uforpligtende dialog.

  Kampagne

  Kom i gang med Microsoft Copilot

  E-bog

  I denne e-bog får du en guide til at komme i gang med Microsoft 365 Copilot. Du kan fx læse hvordan du opbygger et godt fundament inden du har går i gang, samt en lang række tips od tricks.

   Skal vi hjælpe dig i gang?

   Uanset om du blot er i gang med overvejelserne omkring en løsning, leder efter support eller allerede har taget en beslutning, kan JDM hjælpe dig. Send en forespørgsel, og en af vores konsulenter kontakter dig.

    Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.

    //Test til get url
    // Test til get formcapture 310523