fbpx
En mand der orrientere sig omkring Microsoft Office 365 nye ikoner

Derfor får
Microsoft Office 365
nye ikoner nu

Her kun lidt over halvanden måned efter lanceringen af Microsoft Office 2019 – forbrugerversionen af Microsoft Office – kommer Microsoft så med nye ikoner til alle Office-programmerne. I første gang kun til Microsoft Office 365, der som altid er først med alle nyhederne til Office-platformen. Men hvorfor netop nu?

Enklere, mere samarbejdsvillig og mere kraftfuld. Det er det fremtidige udviklingsmål for Microsoft Office. Det bruger Microsoft som den officielle forklaring på, at Office 365 nye ikoner. En af nyhederne er, at ikonerne kommer til at blive brugt på tværs af alle de platforme, du kan arbejde med Office-programmerne på. Designet skal afspejle den tættere og meget mere forbundne måde, som vi arbejder sammen på i dag, og symbolisere den rummelighed som Office-programmerne giver os til at løse vores daglige arbejdsopgaver.

gratis ebog

9 myter om Microsoft 365 og skyen

Når du overvejer at drive din forretning fra skyen, skal du kunne skille fakta fra fiktion.

Første opdateting af ikonerne i 5 år

Det er første gang i lige over 5 år, programmerne i Microsoft Office får nye ikoner. Sidste gang var i forbindelse med lanceringen af Office 2013 tilbage i maj 2013. De to senere versioner, Office 2016 og Office 2019, beholdt med ganske få opdateringer designet fra 2013-versionen.

Word-ikonet fra 2003-versionen og til den nye Office 365-version

Farver og former er opdateret og ikonerne er blevet mere tredimensionelle. Derved rammer de bedre den stil, der er oppe i tiden nu, samtidig med at de bibeholder deres genkendelighed. Så på mange måder er udviklingen knapt så revolutionerende, som da Outlook mistede sin gule farve tilbage i 2013. Og så alligevel. De nye ikoner adskiller sig meget tydeligt fra alle de tidligere versioner. Se selv udviklingen fra de tidligere versioner herunder.

Her ses de tidligere og de nye ikoner side om side. De nye er mere tre-dimensionelle og i flere farvenuancer.

Kun til Microsoft Office 365

At designopdateringen kommer nu, kan måske undre nogen. For det er trods alt kun små 6 uger siden, Microsoft lancerede den seneste version af deres kendte kontorpakke til konsumermarkedet i form af Microsoft Office 2019. Men de nye ikoner kommer kun til Microsoft Office 365. Den version, der primært henvender sig til virksomheder. Den sælges på abonnementsbasis med en fast, lav månedlig betaling pr. bruger. Her anvender konsumerversionen af Microsoft Office stadig den klassiske licensmodel, hvor du betaler et stort beløb up front for brugsretten til programmerne. Microsoft Office 365 er samtidig den version, alle nyhederne til Office-programmerne først lanceres i. Således er alle de nyheder, der blev præsenteret til Office 2019, gammelt nyt for alle med et abonnement på Office 365.

Stærkere profilering af Office 365

Derfor er det meget logisk, at de nye ikoner også først kommer til Office 365. Men vi skal heller ikke være blinde for, at de nye ikoner samtidig får Office 365 til at skille sig tydeligere ud fra konsumerversionen af Office-programmerne. Derved håber Microsoft, at flere af deres konsumerkunder får øje på de reelle forskelle mellem de to Office-versioner. Office 365 er ikke bare en abonnementsudgave af Microsoft Office. Du får meget mere med i pakken i form af ekstra lagerplads i skyen, samt mulighed for at få tilkøbe SharePoint– og andre af Microsofts stærke kollaborative værktøjer og onlinetjenester.

Sidste version af Microsoft Office?

Så når de nye Office-ikoner til Office 365 kommer netop nu, er det næppe nogen tilfældighed. Vi tror meget kraftigt på, at Microsoft efter udsendelsen af Office 2019 nu sætter alle sejl ind på at konvertere de sidste brugere af konsumer-versionen af Microsoft Office til Office 365-brugere. Det vil gøre det meget enklere for Microsoft at servicere, udvikle og sikre Office-platformen i fremtiden – og spare dem mange penge i markedsføringen af nye Office-versioner. Ja, det sagde vi også, da Microsoft lancerede Office 2016 – og nogen fremsatte tanken, allerede da Office 2013 udkom. Men denne gang tror vi, det er alvor. For markedsandelen for konsumerversionen er for stærkt nedadgående. Så det er nu, de sidste konservative brugere skal med over i skyen. Vil du også med? Så sidder vi klar til at hjælpe dig sikkert over.

Vi samler på glade kunder

Mød vores kunder

”Vi har i flere år arbejdet sammen med JDM, og vi er glade for den sparring og vejledning vi får.”

Niclas Pedersen

IT Driftchef, Wash World

”Vi var på udkig efter en it-partner, som vi kunne opbygge et langsigtet samarbejde med. Den partner fandt vi i JDM.”

Denis Lewinsky

CEO, Dansk Tandforsikring

”Vi var på udkig efter en it-virksomhed, som havde vores behov som kernekompetence, og det fandt vi hos JDM.”

Arne Sivebæk

CFO, STOK Emballage

Nyheder

Seneste artikler

Hold din computer sikker derhjemme

Hold din computer sikker derhjemme

Vigtige ting du skal vide som forberedelse til Windows 11 – Hvis en virksomhed ikke forbereder sig kan de ende med uventet nedetid.

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

7 grunde til at din virksomhed har brug for en firewall

I dag er virksomheder mere end nogensinde tidligere forbundet på global skala. Langt de fleste virksomheder har forbindelse til internettet, hvilket gør det meget lettere at udføre mange opgaver og forretningsfunktioner.

Få en sikker og guidet rejse til cloud

JDM er din garanti for en sikker, guidet og vellykket rejse til cloud. Vi tager udgangspunkt i Microsofts velafprøvede metoder, som giver dig en standardiseret og anerkendt proces. Derved har du fuld tryghed for at komme rigtigt fra start og sikkert i mål.

JDM’s tilgang til cloudrejsen

Vores metode for en sikker rejse til cloud handler ikke kun om vejen mod målet. Den handler også om efterfølgende vedligehold og opdatering, der sikrer den fortsatte værdi af løsningen.

Få en hybrid og fremtidssikret arbejdsplads

Begrebet ”Den hybride arbejdsplads” dækker over alle de cloudbaserede løsninger og teknologier, der understøtter nutidens digitale virksomheder og medarbejdere i hverdagen. Det er en fleksibel arbejdsmodel, designet til at gøre medarbejderen i stand til sikkert og stabilt at kunne udføre sit arbejde effektivt, både på og uden for kontoret.

JDM’s tilgang til den hybride arbejdsplads

Uanset hvad vi hjælper dig med, ser vi det i en større sammenhæng. Derved kommer vi hele vejen rundt om jeres it-behov med fokus på fleksibilitet, sikkerhed, samarbejde og procesoptimering.

Vi er eksperter i Microsoft Cloud og specialister hele vejen rundt om den hybride arbejdsplads​

JDM er all-in på cloud. Og vi er all-in på Microsoft. Med mere end 15 års erfaring kan vi dog også stadig hjælpe med klassiske og hybride løsninger på tværs af hele Microsofts økosystem.

Pin It on Pinterest

Share This