fbpx
Lokale til videokonferencer

8 tips til at holde din computer sikker derhjemme

At holde din computer sikker hjælper dig med at undgå malware og hacking forsøg, der er designet til at stjæle dine personlige oplysninger. Her er nogle måder, du kan reducere din online risiko, når du bruger din computer derhjemme.

Tips til at beskyttelse af din computer

 • Brug en firewall.
  Windows har allerede en firewall indbygget og automatisk tændt. 
 • Hold din software opdateret.
  Sørg for at aktivere Windows Update for at holde Windows, Microsoft Office og andre Microsoft-applikationer opdateret. Aktiver også automatisk opdatering til ikke-Microsoft-software, især browsere, Adobe Acrobat Reader og andre apps du regelmæssigt bruger. 
 • Brug antivirus software og hold det opdateret.
  Hvis du kører Windows, har du allerede Windows Security eller Windows Defender Security Center installeret på din enhed. 
 • Åbn ikke mistænkelige vedhæftede filer eller klik på usædvanlige links i meddelelser.
  De kan vises i e-mails, tweets, indlæg, onlineannoncer, beskeder eller vedhæftede filer og nogle gange forklæde sig som kendte og betroede kilder. 
 • Surf sikkert på nettet.
  Undgå at besøge websteder, der tilbyder potentielt ulovligt indhold. Mange af disse websteder installerer malware eller tilbyder downloads, der indeholder malware. Brug en moderne browser som Microsoft Edge, som kan hjælpe med at blokere ondsindede websteder og forhindre, at ondsindet kode kører på din computer. 
 • Hold dig væk fra piratkopiret materiale.
  Undgå at streame eller downloade film, musik, bøger eller programmer, der ikke stammer fra pålidelige kilder. De kan indeholde malware. 
 • Brug ikke USB‘er eller andre eksterne enheder, medmindre du ejer dem.
  For at undgå infektion med malware og virus skal du sikre dig, at alle eksterne enheder enten tilhører dig eller kommer fra en pålidelig kilde.

Beskyt dine personlige oplysninger online

Dit privatliv på internettet afhænger af din evne til at kontrollere både mængden af personlige oplysninger du giver, og hvem der har adgang til disse oplysninger. Find ud af hvordan du beskytter dit privatliv på internettet.

Beskyt dig selv mod svindel

Når du læser e-mails, bruger sociale medier eller surfer på nettet, bør du være på vagt over for svindlere, der forsøger at stjæle dine personlige oplysninger (også kendt som identitetstyveri), dine penge eller begge dele. Mange af disse svindelnumre er kendt som ”phishing” fordi de fisker efter dine oplysninger. Find ud af hvordan du beskytter dig selv mod phishing, og undgå svindel med teknisk support.

 

Forebyg og fjern malware

Et vigtigt skridt mod større sikkerhed på arbejdspladsen er at beskytte din computer mod malware.

 

Windows sikkerhed

Windows Security (eller Windows Defender Security Center in Windows 8 eller tidlige versioner af Windows 10) er indbygget I Windows og giver malware-detektion, forebyggelse og fjernelse i realtid med cloud-leveret beskyttelse. Det er beregnet til kunder i hjemmet, små virksomheder og større virksomheder. For mere information, se Hjælp med at beskytte min computer med Windows Security.

 

Andre måder at fjerne malware på

For at hjælpe alle Windows kunder, inklusiv dem der ikke kører Windows Security, levere Microsoft Defender Offline.

 

Microsoft Defender Offline

Microsoft Defender Offline kører uden for Windows for at fjerne rootkits og andre trusler, der gemmer sig for Windows operative system. Dette værktøj bruger et lille separat driftsmiljø, hvor undvigende trusler ikke er i stand til at skjule sig fra antimalware scannere.

Med Windows 10 og 11 er Microsoft Defender Offline indbygget I det operative system og kan køre fra en Windows Security. Den leveres som et separat download til tidligere versioner af Windows.

Lær mere om Microsoft Defender Offline

gratis ebog

De 4 mest almindelige sikkerhedsfaldgruber

Sådan driver du din virksomhed på en sikker måde - når som helst og hvor som helst.

  Når du udfylder formularen, accepterer du vores privatlivspolitik.

  Vi samler på glade kunder

  Mød vores kunder

  Nyheder

  Seneste artikler

  //Test til get url
  // Test til get formcapture 310523